Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İnsignia 2010 1.6 tcosmo 20 cant kumandali eksoz Eibach yay LPG (Çelik Subaplar)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: İnsignia 2010 1.6 tcosmo 20 cant kumandali eksoz Eibach yay LPG (Çelik Subaplar)

Arkadaşlar sanırım siz yanlış anladınız 1 haftada neden satılmadı değil olay olay bu aracın ikinci eline verilen değer, ve bu değeri opel bayilerinin vermesi, ve dünya bahane bulması bir opel bayisinin sıfır aracı satarken ballandırırken uçarken, markasının ikinci eline bu araçlar satılmıyor ikinci eli yok gibi cümleler kullanıp tabiri caizse ölü sevici moduna girmesine sinir oluyorum. Sonuçta opel marka bir aracımı yine opel bir marka aracımla takas edeceğim.

Araç satılır bir şekilde, bu konuda sorun yok, olay 1 haftada neden satılmadı da değil. aracın bu hali ile koyarken d segmenti bir araca binen orta yaş bir insanın böyle bir araca binebilme ihtimalinide düşündüm bunlar olması gerekenler, umarım derdimi anlatabilmişimdir.

Bir opel bayiside şöle dedi lpg var dedim oooovvvv keşke lpd taktırmasaydınız dedi eeee dedim lpg şöle yapıyor böle yapıyor subapların bitmiştir dedi, çelik subap dedim. hadi ya ama olsun yinede o araç ölmüştür dedi bende baktım muhabbet güzel gidiyor, yok abi lpg yi taktıralı 1 ay oldu dedim, ama arabayı bozmuşsun dedi olmaz dedi. bende artık dayanamadım abi ben bir boş mezar bulup ölü numarası yapayım sen gel dedim

Neyse arkadaşlar, benim kızdığım durum bir markanın ürününe sahip çıkmaması ve ikinci eline kendilerininde ölü demesi.

Yorum

Ynt: İnsignia 2010 1.6 tcosmo 20 cant kumandali eksoz Eibach yay LPG (Çelik Subaplar)

Bakalım süreç nasıl ilerleyecek.

Dear Mr. Yildirim,

Thank you for your mail that I have forwarded to my colleagues in Turkey.
      They will have a look into your case and get back to you as soon as possible.

Kind regards

Johan Willems
      Vice President Opel/Vauxhall Communications
      Member of the Management Board, Adam Opel AG

Yorum

D segment arabaların ikinci elleri C lere göre hep fazla değer kaybetmiştir.Ben insigniayı alırken 2007 GHİA HB Focusu satarken Opel bayii de fiyat verdi.Ben hatta gerek yok size vermem biliyorum ne diyeceklerini.Bayideki çocuk yok ben fiyat alayım belki iyi fiyat veririler dedi araca 22 bin verdiler ben 27 bine sattım.Alacağım İnsignianın duracağını bilsem belki 27.5 28 e bile giderdi.Beklemedim istediğim renk donanım ikinci el denk gelince verdim.Birde bayiler aldıkları arabayı bekletmek istemezler öyle bir fiyata almalılarki satacakları fiyat kelepir olsun hemen satılsın.Araç 50 bin tl ise 40 bine alıp 43 45 bine hemen satmak istiyorlar.Zaten aracın ikinci eli zayıf bunu bilerek aldım.Sizin araçta baya modifiye olmuş.Ben bile aracımı bu şekle getirmek istesem stock alır kendim yaparım.Bu tür aracı gören müşteri aracın hor kullanıldığını çok gazlanıldığını düşünür.
        2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

3 hafta önce bende insignia aracımı sattım, 2009 model premium paketti araç, 43 bine 4 aylık çekle verdim. ilanda bir hafta kaldı ne arayan var ne soran. samsun reise astra dizelle takas sordum benim aracı 38 bine sayarız dediler. yani size söylenenler aynen banada söylendi, yok cok yakıyormuş, yok zor satılıyormuş. kendi araclarına bunları söylemeleri gerçekten üzücü. dediğim gibi 4 aylık çekle 43 bine verdim. gittim şimdi golf dizel aldım. eskiden hep dalga gecerdim para verip 3-4 ay sıramı beklenir diye, ama bende gittim golfe yazıldım, allahtan başka bayide bi arac boşa cıktıda beklemekten kurtuldum. inşallah en kısa sürede istediğiniz bi rakama satarsınız. cok can sıkıcı bi süreç..
          2009 insignia 1.6T edition premium paket
          teknik gri

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _nusret_
            3 hafta önce bende insignia aracımı sattım, 2009 model premium paketti araç, 43 bine 4 aylık çekle verdim. ilanda bir hafta kaldı ne arayan var ne soran. samsun reise astra dizelle takas sordum benim aracı 38 bine sayarız dediler. yani size söylenenler aynen banada söylendi, yok cok yakıyormuş, yok zor satılıyormuş. kendi araclarına bunları söylemeleri gerçekten üzücü. dediğim gibi 4 aylık çekle 43 bine verdim. gittim şimdi golf dizel aldım. eskiden hep dalga gecerdim para verip 3-4 ay sıramı beklenir diye, ama bende gittim golfe yazıldım, allahtan başka bayide bi arac boşa cıktıda beklemekten kurtuldum. inşallah en kısa sürede istediğiniz bi rakama satarsınız. cok can sıkıcı bi süreç..
            Garip değilmi senin araca 38 diyorlar benim araca 39 sanırım bin tl lik farkı 2010 olmasından dolayı veriyorlar.

Bu arada şu konuyu anlamıyorum, farzedelim takasa giriyorsunuz opel insigniayı vericem ve yine opel astra alacağım, şimdi benim arac 40 bine sayılıyor bayi elinde tutumadan bir an önce satmalı bu konularda hem fikiriz. ama şurda bi sorun var şimdi bayinin öncelikli amacı takasta sayılan rakamı kurtarmak mı? yoksa kar mı sağlamak. şayet kar sağlamak ve bu süreçte galeri mantığını güdüyorlar ise araçlarından para kazandıkları yetmiyor birde sizi enayi yerine koyup galerici gibi aracınızı ölü fiyatına alıp ordan da para kazanmakmı?

Baiye de dedim sen bana 30 - 40 bin veriyorsun anca bu fiyata satılır diyorsun, oturalım sahibinden bi bakalım 2010 model araçlar kaça gidiyor bir ortalama çıkaralım 2010 cosmo 39 40 a varsa tamam bu aracı sana bir milyar eksiğine verecem, ondan sonra iki saat laf ebeliği.

Yorum

Bayide takas yaptıkları araçlarda sizle konuşan kişide komisyon alıyor.Belkide ölü fiyata kendi alıp satıyor bile olabilir.
              2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

bence bayıler galerıden daha beter kı bayılerdekı ıkıncı el mantıgı galerıden farksız dusuk fıyata alıp yuksege satmak kı bunuda rahat yapabılıryorlar neden mı bayı garantısı hazır dakkıkasına kredı ımkanı falan fılan ...

Yorum

yazık gerçekden geçen bi abimiz demişti opel avrupanın tofası diye hakketen bakınca şu durumlara haklısın abi demek geçiyo içimden adamlar sattı aracı karalıyolar angry
                  siyah 2013 amarok 4motion highline kapalı kabin
                  siyah 2013 captiva LTZ 7 kişilik
                  uçan teneke fiorino

Yorum

+1000

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tonyhawk
                      soylede bır durum var bu sadece ınsıgnıa ıcın gecerlı degıl 3 haftadadan berı palıo ılanım yayında 20 kusur favorıye ekleyen var bılmem kac kısı bakmıs yok arayan soran genel ıtıbrıyle ıkıncı el pıyasa olu kendı ınsıgnıamda satılıkta 30000 km de 2009 model hata boya yok onuda arayan soran yok yapacak bırseyde yok bırazda nasıp kısmet araclarımız guzel he ıkıncı elı cok agır o ayrı ama sızde bayıye gıdıp fıyat alırsanız moralınız bozulur tabı gozumun onunde bayıde 38 ye aldıgı ınsıgnıa yı 47 bın etıket yapıstırdı oda ayrı bır konu gecen 2ay once 48000 e aldıgımız 2010 edıtıon elegance ınsıgnıayı nakıte ıhtıyacımız oldugundan 42500 e verdık oda 33000 km deydı .pıyasada degerı etmeyen ne arabalar ne fıyatlara gıdıyor bızım aracların degerıne bak yazık vallahı acıyorum ınsan en cokda ona uzuluyor
                      Şu anda piyasada hiç bir araç para etmiyor ne yazık ki... Piyasa ölü durumda...
                      1.6T Cosmo (2011) / Teknik Gri / Necvox Infotainment + kamera / Prins VSI–2 Keihn Enjektör – Turbo Map – Valve Care...

Yorum

Merhaba Arkadaşlar,

Opel türkiye tarafından öncelikli olarak bu rakamı veren alpata ile görüşme ve sonucu bana dönüş notları şu şekilde.

Aracım modifiyeli

Araçta lpg sisteminin bulunması (İstanbul MAR OTO Opel yetkili servisi tarafından takıldı)

subapların çelik yaptırılması (Antalya da Yetkili servis tarafından yapıldı - ALPATA Sadece motoru açmak için 2500 tl istemişti subap değişikliği ile ek fiyat çıkar demişti ama kendi verdiği hizmete şimdi özürlü ürün muamelesi yapıyor)

Ön Panjurun farklı olması ( OPEL ODAK tarafından Steinmets Panjur takıldı )

Tavan kaplama olması

Araçtaki bantlar (Söküldü - 5 dakika sürdü )

jantlar (20 İnc OPC jant oranları 245x35x20 bildiğim kadarı ile benim jantlarımın ölçüleride bu ama çoooooook büyük bir problem teşkil ediyormuş, Teşkil ederken OPEL nasıl oluyorda bu jant ölçülerini kullanabiliyor kendi araçlarında)

ön tampon değişmiş, (özellikle kendim demiştim yavru köpeğe çarptığım için sadece plaka alt kısmında tadilat yapıldı değişme yok diye)

bu nedenlerden dolayı araca düşük fiyat verilmiş,

Siz siz olun sakın dünyada normal bir uygulama olan folyo kaplama yaptırmayın Yetkili servisler LPG servis desteği verse bile LPG taktırmayın Aman ha subapları çelik falan yaptırayım demeyin, araca pert muamelesi yapıyorlar

hele Jant larınızı kesinlikle değiştirmeyin.

Ortak akıl verme opsiyonu: Siz aracınızı satın sonra gelin araç için pazarlık yapalım.

------- Yav akıl var mantık var bu kadar muamele ve akıldan sonra ben aracımı satıp cebime peşin parayı koyduktan sonra niye sana geleyim? Bu kadar muameleden sonra neden OPEL alayım

Sakın ha...

Yorum

Yorum

Çok sinir bozucu bir durum.Fakat bu durum Opele özgü bir durum değil.Bütün markalar böyle.Ben aracımı bayiden 2 el aldım.Aracın satın alınırken düzenlenen faturasınıda verdiler.Araç 2011 de 67 bit tl ye alınmış 2013 te ben 51 bine aldım.Km 16 bindeydi.Bu aracı satan kişi bayiye kaça satmıştır kimbilir.

Yorum

51 bıne bayıden aldıysanız bayı bunu en fazla 45-46 ya almıstır.

Yorum

Yanıt

Benimde Vectra aracım vardı.İnsignia ararken mar otoda 2.ele bırakmayı düşünmüştüm.14-16 arası piyasası olan arabaya 10 verdiler.Bunlar 15 liralık arabada bu kadar kar yapma güdüsünde iseler 50k lık araba alırken ne kadar kar yaparlar dedim ve vazgeçtim.Sonuçta 14k ya aracımı sattım ve daha uygun fiyatla insignia aldım.Zaten bayiler geleri gibi.Kendi arabası olması kar politikasını değiştirmez.Marka değerini düşürüyor söyleminde haklısınız.180 beygir araba sorduğumda ellerinde astra ve 140lık insignia olduğundan bana da çok yaktığını tutulmadığını söylediler. 2 sene önce sorduğumda da vectramdan çok daha aşağıda yaktığını söylemişti.Bunlar devremülk satıcıları gibi tekrar tekrar kazanmak istiyor. Galeri ve bayilere 2.el için bulaşmayın derim. (Özellikle satarken.)
                                Opel İnsignia Sport Tourer Cosmo 1.6T  2010 Metro Mavi+Panoramik Cam Tavan

Yorum

İşleniyor...
                                X