Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insignia ile 24 Saat

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Insignia ile 24 Saat

Geçenlerde sunroof bakımı + buji değişim programı için servisteydim, orda yeni 1.6 dizel motorlu Insignia yı test ettim, yeni Astra yı da inceledim ancak plakası çıkmadığından teste çıkaramadım.

1.6 dizel motor soğuk çalıştırmada hafif tınılarla varlığını belli ediyor ancak çoğu dizel motora göre hızlı ısınan bir yapısı var ve ısındıktan sonra ses oldukça azalıp daha yumuşak bir hale geliyor, hani çok sessiz motorlu araçlara aşina değilseniz dizel demeniz zor.

Motor soğukken kalkışta biraz nazlı, bunda Opel in soğuk motorda torku kısan yazılımı büyük etken, peşine otomatik şanzımanın da biraz ısınmaya ihtiyaç duyması da var. Motor kasayı kalkışta ok gibi fırlatmasa da kesinlikle tatminkar ivmeye sahip, özellikle üst viteslerde hızlı gaz tepkileri + yüksek tork ile kasayı ufak gaz komutları ile gecikmeden sürüklüyor buda ekonomi ve konforu pozitif yönde etkiliyor.

Test esnasında aracın motorunu aşırı zorlamadım, genelde iniş çıkıştan oluşan test güzergahı sonrası sıfırladığım tüketim ekranı 6.3 Litre deydi ki uzun yokuşları ve testin kısalığını düşünecek olursak bence başarılı bir değer. .

2014 Insignia 1.6 170Hp A.Select Cosmo + Sunroof

Yorum

Bunca yorumdan sonra fiyat da konuşulmuştur. Bayiler cosmo paket için ne kadar fiyat verdiler ?

Yorum

Bende test ettim aracı çok hoşuma gitti. Sunroof-flexi ride-bose ses sistemi ve kış paketi hariç 104.500 tl dediler. Fiyatı bana uygun geldi. Sunroof için 2500 tl kış paketi için 1000 tl istiyorlar. diğer opsiyonların fiyatını sormadım.
        İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
          Bende test ettim aracı çok hoşuma gitti. Sunroof-flexi ride-bose ses sistemi ve kış paketi hariç 104.500 tl dediler. Fiyatı bana uygun geldi. Sunroof için 2500 tl kış paketi için 1000 tl istiyorlar. diğer opsiyonların fiyatını sormadım.
          104.500,- flexi+ sunroof öyle mi iyi fiyat

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Cumartesi günü bende Insignia ile 24 saat kapsamında Flexi + bose + sunroof + koltuk ısıtma(kış paketi mi oluyor) + Görüş + 19 inç jantlı bir aracı kullandım. İlk aldığımda çeyrek depoydı bende o şekilde teslim ettim. Bindiğim gibi değerleri sıfırladım.

Sürüş sonunda yaptığım değerler;

138 kilometre şehir içi/dışı karma yol yaptım, şehir dışı yolda 2 defa 170 gördüm onun dışında 95 sabit hızla devam ettim.

Ortalama değerlerim;
            Gezi A:
            Ortalama Yakıt: 7.7/100 Km
            " Hız : 40 km/h

Gezi B:
            Araç çeyrek deponun altına düştü 30 liralık mazot aldım, tekrar sıfırladım değerleri.

Ort yakıt: 7.5/100 KM
            Ort Hız : 43 km/h

İlk defa Flexride opsiyonlu bir aracı bu kilometre boyu kullandım. Sport modundaki direksiyon ve gaz tepkilerine bayıldım. Birde gece AFL için yolculuk yaptım. Onlara hayranlığım zaten ayrı bir boyutta. Araç 1600kg dik rampada otomatik şanzımanın tepkileri geç oluyor. 2.0 dizel ile 3.vites çıktığım yolda bu araç ile 2 ye düşmek ve gazı köklemek zorunda kaldım. Hacim farkını rampada gösterdi.

ACC ile bende bir kaç sorun yaşadım. Düz yolda önümdeki araç hareket halindeyken veyahut kırmızı ışıkta yavaşladığında bir problem yok. Sol şeritte hareket halindeyken sağ şeritteki aracı görüp frenlemesine şahit olmadım. Ancak önümdeki araç sağdaki yol ayrımından ayrılmış giderken aracın önü boş olduğu halde frenleme yaptı. Arkamda seyir eden bir araç olsa çarpabilirdi. Öndeki araca yaklaşıp sollamaya çıktığımda tepkileri biraz gecikiyor. Hemen ivmelenip hızlanmıyor araç. Kırmızı ışıkta duran aracı algılayıp frenlemiyor sanırım? Güvenmediğim için o riske giripte deneme yapamadım. Genel olarak hoşuma giden bir sistem.

Çarpışma algılaması önüm boş iken kendi kendine çalıştı saçma bir şekilde. Test aracının ön plakalığı dışarı taşıyordu, park sensörleri kırmızı ışıklarda sürekli bip bip ötüyordu. Çarpışma algılaması, park sensörleri ile senkron mu çalışıyor?

2.0 130 hp benim aracım, şehirdışı ortalamam 5.8 lere kadar düşüyor. Şehir içi 7.1 genellikle. 1.6 dizel şuanlık biraz fazla yakıyor gibi. Bunda aracın sıfır olmasının etkisi büyük. 370 kilometrede idi aldığımda. Sanıyorum ki ilerleyen kilometrelerde bu değerler aşağıya düşecektir.

Genel olarak motoru beğendim. Sessiz çalışması, vites geçişlerini daha az hissettirmesi, triptonic kullanımda bile vites tepkileri daha erken oluyor.

Yorum

Deri döşeme ve 19 jantlar dahilmi bilmiyorum. cosmo paketine 104.500 tl fiyat verdi.
              İNSİGNİA 1.6 TURBO

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sedat 8266
                Orjinal yazı sahibi: ozgurcetin
                104.500,- flexi+ sunroof öyle mi iyi fiyat
                Onlar hariç o fiyat bence
                ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Uğur K
                  Çarpışma algılaması önüm boş iken kendi kendine çalıştı saçma bir şekilde. Test aracının ön plakalığı dışarı taşıyordu, park sensörleri kırmızı ışıklarda sürekli bip bip ötüyordu. Çarpışma algılaması, park sensörleri ile senkron mu çalışıyor?
                  Bu çarpışma algılamayla ilgili dediğin gibi plakalık sebep oluyor gibi düşünmeye başlıyorum artık çünkü paylaşılan birçok fotoğrafta görüyorumki 6-7 yaşına gelmiş bir arabaya bayiler hala plakalığı dışarı taşacak şekilde takıyor.
                  Benim kullandığım araçta ön plaka tampona yapışıktı, ne acc nede çarpışma algılama ile ilgili ennn ufak bir sorun, sıkıntı yaşamadım. Viraj dönüşleri olsun, makaslar olsun, araç sollama olsun hiçbirisinde karışıklık yaşatmadı.
                  InsigniaTEAM

Yorum

ACC'nin park sensörleriyle ilgisi olmaması gerekir, sonuçta park sensörünün menzili 1-1,5 m falandır, acc'nin algılayıcısı ön ızgarada değil mi? Çok dikkat etmedim ama benim kullandığımda plakalık yoktu sanırım ön tarafta.
                    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

Bugün bende aldım aracı ve çok beğendim.Halen araç bende yarın sabah teslim edeceğim.Bende kendi gözlemlerimi ve güncel aracım passat ile kıyaslayayım.

Konfor konusunda bu araba bambaşka bişey olmuş.19 jantlı ama 18 jantlı eski insigniamla alakası bile yok.Darbeleri çok iyi emiyor,hiç sarsmıyor.Passattan bu konuda çok önde.
                      Performans olarak tatmin edici.Ara hızlanmalar süper.Gazı bırakıp tekrar hızlanmak istediğimde araç hiç nazlanmıyor.Kalkış hızlanması passata göre ağır kalıyor gibi.Burda dsg farkı öne çıkıyor.Ama bu şanzuman eskisine oranla oldukça iyi.
                      Adaptif cruise bahsedildiği gibi süper.Şehir merkezine bile sabitleyerek girdim.Şerit takip sadece uyarı veriyor direksiyona müdahale yok.Tabela okuma hiçbir tabelayı kaçırmadı alt geçitlerin köprülerinin üzerinde yazan dijital tabelayı bile okuyor.Ama sadece hız tabelalarını gösteriyor.
                      Direksiyonun eski kasa ile alakası yok.Yumuşak ama hisli.Bu konuda passattan bir tık daha iyi.
                      Ses sistemi bose du.Ancak eski insigniadan bas harici bir fark göremedim.Bence standarttan pek bir farkı yok.Passat daha temiz ses veriyor.
                      Koltuk ısıtması çok iyi çalışıyor.Benim passat bu kadar iyi ısıtmıyor,benimkinde sorun olabileceğini bile düşündüm.Ancak kumanda edilen dokunmatik berbat.
                      Yoltutuş harika,eski insigniamdan ve passattan daha çok güven verdi bana.Hiç yatma yok araçta.Çizgisinden çıkmıyor,çok stabil.
                      Insignia aşkım depreşti yine.Ancak bu kasadan sıkıldım şahsen.Yeni modeli heyecanla bekleyip,imkan olursa geçişimi yaparım.
                      http://www.imgim.com/e85671e9-558c-4412-92af-c591def396ba.jpg

Ellere yar oldu
                      2.0 CDTI
                      Cosmo,sunroof,dvd800+interface,flexride,bej deri

5.25 Xdrive ///M(azot) Power

Yorum

Umut yalın kıyaslaman için teşekkürler.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

25 KASIM için Isparta Mutsan da rezerv yaptım bende hayırlısı bakalım

- INSIGNIA 1.6T 180HP SEDAN COSMO + FLEXİ
                          - ASTRA 1.4T 170HP HATCHBACK SPORT
                          - AUDI Q5 2.0TDI 190HP QUATTRO SLINE

Yorum

bende bir randevu almıştım .bana bir gün önce döneceklerini söylediler fakat dönen olmadı

Yorum

benimde bugün randevum vardı ATM yi aradım ordaki arkadaşlar çok büyük bir terbiyesizlik yapıp aracın kaza yaptığını ve veremeyeceklerini söylediler bende hemen opel türkiyeyi aradım ve açtım ağzımı yumdum gözümü bir saat sonra atm den aynı arkadaş tekrar aradı ve aracın servisten bir saaate çıkacağını istersem alabileceğimi söyledi bende tabiki almaya gitmedim..

birdaha daha uzak olan bir yetkili servise giderim ama asla ATM ye gitmem bukadar terbiyesizlik olmaz olmamalı..

ama opel türkiyenin anında müdahil olması ve geri dönüşü sağlaması en azından olumlu bir sonuç

Yorum

Bayilerde test araci sinirli eger dedikleri gibi arac hasarli ise randevularin sarkmasi kacinilmaz belki burada opel turkiye il bazinda yedek arac tutmasi ve bu tur durumlarda musteri maduriyeti olmamasi icin onlem alabilir

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

İşleniyor...
                                X