1.6 -180 HP benzinli İnsignia sahibi bir kişinin yılda 20.000 km kullanması durumunda;
bir depo ile yaklaşık 600 km, 20.000 km'de 34 Depo ( 2.380 Litre ) benzin tüketir ve 10.830 TL/Yıl benzin parası öder.
1.6 -136 HP Dizel ile aynı hesabı yapacak olur ve ortalama 6 Litre /100 km olarak sarfiyat hesaplarsak;
Bir depo ile yaklaşık 1.100 km, 20.000 km'de 18 Depo ( 1.260 Litre ) motorin tüketir ve 4.977 TL/Yıl motorine para öder.
Benzinden, Dizel'e geçtiğinde 10.830 TL- 4.977 TL = 5.853 TL ( Yaklaşık) tasarruf etmiş ve
istenen faizi 4 yılda amorti etmiş olur
Hadi hep beraber tartışalım.
Bu kampanya ne kadar mantıklı ve o kadar fark verip dizele geçmeye sizce değermi ?
Ben taşı attım, siz çıkarın
Bu arada Opel bu kampanyayı Doğuş Grubuna ait Garanti Bankası ile yapıyor olması da manidar olmuş.
Kampanya içeriği : İnsignia almak istediğinizde, maksimum 50.000 TL tutarındaki bir miktar için, ilk bir yıl ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizi dahil 70.000 TL ödüyorsunuz. Aylık 1.945 TL civarında bir rakam ödeyeceksiniz.
aslında illa uzun yol yapana değil benim gibi şehir içi 3-4 km lik dur kalkın ve yokuşun çok olduğu bir güzergahta kullananada faydası çok dizelin ,ben benzinli ve otomatik 180 astramla 56 lt lik depomla şehir içi 450 km yi zor görüyordum ve ayda 500 tl benzin parası veriyordum tahminimce dizelle şehir içi 7,5-8 lt ortalama ile gezerim ki benim için çoook büyük tasarruf demek ee ben birde engelli indirimiyle aldığımdan 5 sene mecburi bineceğimden kesinlikle amorti ederim fazladan ödediğim alım ücretini (tabi birde araca kavuşa bileydim )
50bin.tl 36 ay 1.29 oranla toplamda 65.595 ödenir 1 yıl ödemesiz olduğu için 5bin tl fark ediyor kredi pazarlama takdiği uygulanıyor diye düşünüyorum
Kesinlikle haklısın Ferhan Abi, hemde sağlam müşterilere kredi pazarlama Yarısını peşin ödeyip 110.000 TL değerinde araba alan adamın batık olma olasılığı yoktur. Yani garantili kredidir. Faiz oranı 1.40 olunca banka için baldan tatlı kr2didir. Bu hareketi faiz oranın 0.70'de iken, ilk yıl -0- faiz olarak yapmalarını bekliyoruz.
2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push
Merhaba
Aranıza yeni katıldım. Insignia 1.6 Dizel Otomatik Cosmo (paketsiz) aracımı heyecanla geçtiğimiz c.tesi teslim aldım.
Henüz 120 km'de.
Şehirlerarası yakıt tüketimi 100 km'de 5.1 litre... İnanılır gibi değil..
Burayı okuyan ve aklında soru işareti olanlara sesleniyorum;
- Hayır kasa ağır gelmiyor. Yeni motorun çekişi çok ama çok iyi
- Hayır otomatik vites sorunsuz. İhtiyacınız olduğunda hemen devreye giriyor.
- Turbo 2000 devirlerde devreye girdiği için çoğu durumda vitesi düşürmeden ani hızlanma mümkün
- Yeni motor gerçekten çok sessiz. Arkaaşlarınız dizel olduğuna inanmayacaklar
- Konfor, yol tutuş, donanımlar ile gerçek bir D sınıfı. Paranın tam karşılığı.
En ufak tereddüt yaşayanlara test etmekten çekinmeyin derim...
İyi ki almışım
urock
Yorum