Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir merhaba da benden

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Bir merhaba da benden

14 litre baya çok gözüküyor.Bence bir sorun vardır bi servise uğrayıp danış belki bir netice çıkar.Bundan önceki aracım megane 2 idi oda 8 litre civarı yakıyordu.1,5 litre fazla yakıyor ve beklediğim değer10 litre civarı idi bu araç için.
    Kullanımla ilgili diyecem ama 4-5 litre de fark etmez gibime geliyo.

Yorum

Analiz yapmak için ilk önce Ortalama yakıt tüketimini sıfırlayın sonra Deponuzu doldurun ve ölçümünüzü yapın.

Genelde araba yeni alındığı zaman arkadaşlar arabayı ister sizde kırmamak için veririsiniz ve o da daha önce 180hb arabaya binmediği için gaza yüklenir bu şekilde 3-5 arkadaşa verdiyseniz 14-15 lt ortlama normaldir.

Sakin kullanımlarda 10lt ve altında oluyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

sakın kullanımlarde heee sen kullanabılıyormusun acaba sakın

ORJİNAL F10 MSPORT

Yorum

Ağustos 2010 700 km ortalama tüketim 12 lt ye düşmüyor hep 12.5 gibi baya şehirdışı yaptım ama hep basıyorum.
          İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

Arkadaşlar araba basınca hakikatten yakıyo onu bende gördüm.Benim bundan önceki araçlada sakin kullanım yapıyordum bununlada.Şöyle söyleyeyim şehir içi 8 litre yakarken şehirlerarası 6 litre yakıyordum.Megane 2 ile.Tahmin ediyorum opel ile de uzun yolda 7-7,2 gibi yakarım.Bayramda bi bodrum yapar isem onu da net yazarım.
            Yukarda yazılan 12-15 arası yakıt tüketimleri bana çok geliyor.Yada ben bayağı sakin kullanıyorum.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Erhktn
              sakın kullanımlarde heee sen kullanabılıyormusun acaba sakın

InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
                Analiz yapmak için ilk önce Ortalama yakıt tüketimini sıfırlayın sonra Deponuzu doldurun ve ölçümünüzü yapın.

Genelde araba yeni alındığı zaman arkadaşlar arabayı ister sizde kırmamak için veririsiniz ve o da daha önce 180hb arabaya binmediği için gaza yüklenir bu şekilde 3-5 arkadaşa verdiyseniz 14-15 lt ortlama normaldir.

Sakin kullanımlarda 10lt ve altında oluyor
                Hayır Fatih abi kesinlikle ben ve babamdan başka kimse kullanmadı arabayı ve qüvenmediğimiz hiç kimseye de öyle bi taviz vermeyiz kesinlikle..
                Ama aldık alalı böyle bi yakıt sorunu söz konusu 14lerde 15 lerde hep ortalama tüketim.. Ve hep ş.içi kullandık henüz ş.dışı yapmadık bikaç kez köye qittik o kadar ama oraya qidince bile 13ün altına qitmiyordu ve hızım da 90 ı 100 qeçmiyordum qidişlerde qelişlerde ara ara 140 a 150 ye gilan çıkıyodum o kadar..
                E şimdi de bu yazılanları qörünce moralim bozuldu bu konuda
                Yeni alan diğer üyelerin ortalama tüketimi henüz ş.içiyken bile 9.5larda 10-11 lerde bizimki 13ün altına düşmedi
                Her benzin aldığımda da kmyi sıfırlıyorum ve ortalama tüketimi de sıfırlıyorum deniyorum bakıyorum ama yok
                Hani motor yeni, henüz açılmamış, kurum bağlamamış ondan mı acaba? Ama öyle olsa diğer yeni araç alanlarda da
                böyle fazla yakar diye düşünüyorum diğer taraftan
                Yoksa ki, arabamın her bir özelliğini test ettim sorunsuz çalışıyor çok şükür eN ufak bi sorunum olmadı elektronik donanım konusunda..
                Ama şimsi bu kayıt tüketimlerini qörünce moralim bozuluyor.. Neden bizim araç hala bu kadar fazla yakıyor anlayamıyorum......

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

Birşey soracağım;

Araç sürüş sitilinizi anlatırmısınız günlük rutin araç kullanımlarınızı mesala sabah kaçta hareket ediyorsun kaç km gidiyorsunuz gittiğiniz yolun eğimi nasıl trafik yoğunluğu nedir vs...

Şimdi söyle bir testimiz var siteden bir akadaşımızla aynı yolu hemen hemen aynı hızlarda gittik ve ölçüm için sürüş yaptık sonuçta benim arkadaşın aracı benim aracıma göre yaklaşık 2 lt fazla yakmıştı daha sonradan yazılım güncellemesi yapılmıştı ama ikinci test yapamadık yapsaydık sonucuda net bir şekilde anlatırdırk.

Bana göre ikimizin araç kullanım sitili farklı ama 2 lt rede olmaz diye düşünüyoruz 1 lt fark olabilir .

Canınızı sıkmayın çözülür.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Abi sabah saat 10-11 qibi bazen dedemlere qidiyoruz, ve evden dedemler toplamda 4 km filan.. Ve arabayıda hiç incitmiyorum hani, sıkıştırmıyorum hiçbizaman, qenelde 3000-3500 devirlerde vites değiştiriyorum en fazla.. Sadece dedemlere qiderken değil tabi normalde de sakin kullanıyorum 4000 devire nadir çıkıyorum
                    Bazen üniversiteye qidiyorum bu aralar, evden üniversite ise yaklaşık üniversitenin çevresini de dolaşırsam yaklaşık 18-19 km filan yapıyor ev-üniversite
                    Üniversiteye qiderken de çevreyolunda yine yüksek devirli kullanmıyorum ve en yüksek devirim 3700-3800 ü qeçmiyor
                    Hızım ise şu ana kadar ara ara sürat yaptım, o da radardan dolayı yapamıyorum bölqe trafik var yolda süratim de en fazla 160 filan oluyo o da yol uyqunsa trafik yoksa v.s.. E köye qidiş qelişlerde ise dediğim qibi en düşük 90 en yüksek 110 sakin kullanımda, ara ara ise 160 lara filan yaklaşıyorum o kadar..
                    Ama aracım şu an marttan aldıktan bu yana 810 küsür km yaptı.. 13 ün altına doğru dürüst inmedi o qösterqe panelindeki yakıt ortalamam
                    Bi kez bayiide satış qörevlisi olan arkadaşıma sorduğumda neden böyle diye, o da uzun yol yapacan abi dedi bi kez farkı qörürsün diye, veya km nin ilerlemesini bekle, hani benzin alıp bitirince, km ilerledikçe filan kurum bağlarmış pistonlar filan vs qibi bişeyler anlattı bana.. İşte o zaman da düşer dedi ortalama tüketim filan..
                    3000-5000 km yap sonra düşer filan dedi..
                    Ne bileyim ya moralim bozuluyor böyle hele de yeni araç alanların henüz ş.içi kullanımda bile benden 4-5 lt düşük tüketim yaptıklarını okuyunca daha bi canım sıkılıyor acaba bi sorun mu var motorda diye

Yorum

Gene söylüyorum bence bi servise gidip kontrol ettirin.13-15 lt arası bayağı bi fazla.Gerçi devir için 3700-3800 gibi demişsin bana sorarsan biraz fazla gibi 3000 yeterli bence.Sonuçta şehir içi kullanım.
                      Bu arada bende günlük yol bilgimi vereyim en azından fikir olur.Sabah bahçelievler topkapı arası e-5 ten yaklaşık 8 km ve aynı yoldan dönüş.Toplm 16-17 km gibi.

Yorum

benimki 9 lt ye indi inşallah dahada iner.efemurat biraz devirli kullanıyorsun bundan olabilir.çabuk vites değiştir daha iyi olur.

2011 Astra J Sport 1.3 Eco - Siyah - Navi

Yorum

Benim tavsiyem gerekmedikçe 2500 deviri geçmeyin şehir içi kullanımda şehir dışıda hemen 90-100 arası bi hıza arabayı zorlamadan ulaşın ve bu hız aralığında 6.viteste hız sabitleyici kullanın.Sakın gerekli olmadıkça gaza ani yüklenmeyin ve 150-160 lı hızlara çıkmayın.Tahminimce 12 ye düşürürsünüz.

Yorum

bizde arabayı yeni aldık galeriden çıkarken sıfırladım o ortalama tüketimi şu anda araba 487 kmde ve tüketim değeri 8.7 falan falan ama 400 kmsi şehir dışında yapıldı.12-13 lt çok fazla bence
                            Beyaz Renk 1.6T Cosmo+Dvd 800

Yorum

Bende şu an tüketimi sıfırlayıp şehirler arası yol yapsam klima hep açık 8 yapaım rahat ama ben gaza basmayı tercih ediyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: alperen_54
                                Benim tavsiyem gerekmedikçe 2500 deviri geçmeyin şehir içi kullanımda şehir dışıda hemen 90-100 arası bi hıza arabayı zorlamadan ulaşın ve bu hız aralığında 6.viteste hız sabitleyici kullanın.Sakın gerekli olmadıkça gaza ani yüklenmeyin ve 150-160 lı hızlara çıkmayın.Tahminimce 12 ye düşürürsünüz.
                                Dediğim qibi eN yüksek çıkardığım devir o. Normalde 2500-2600ü qeçmiyorum incitmiyorum arabayı.
                                Genelde de ş.içinde yaptığım daha doğrusu sevdiğim sabit hız 3. vites 45-50. Hem araba da kendini daha iyi belli ediyor o zaman yolda cadede filan hele ki malatya yollarında. 3700 lü devirleri bazen sadece bi anlık vites yükseltirken ivmelenmek iiçin yapıyorum yoksa kesinlikle o kadar basmıyorum sakin kullanmayı daha çok seviyorum..
                                Ama ona rağmen yakıt ortalamam 13 ün altına düşmedi aldığım qünden beri canımı o sıkıyor. Baksana, diğer yeni araç alanlar ş.içi kullanımlarda maksimum 10 litrelerden bahsediyor 9.5 tan bahsediyor. Ki inşallah kimseninki bizimki qibi yakmaz.. Yeni de alsalar km ilerlemişte olsa..
                                Ama bizim araç neden böyle değil uzun yol mu yapmam lazım yoksa kilometrenin ilerlemesini mi beklemem lazım? Çünkü bu ara kardeşimin sınavlarından dolayı ş.dışına çıkmamız çok zor.. Zaten okulların açılmasına da bişey kalmadı.. Napcam bilmiyorum :/

Yorum

İşleniyor...
                                X