Kaan hoş geldin... Bu arada Türkçe'ye biraz daha sahip çıkarsan sevinirim...
Gökhan kardeşimin Türkçenin doğru kullanımı hakkında gösterdiği hassasiyete aynen katılmakla beraber bir hususu açıklama ihtiyacındayım.
'Merabayın' ifadesi yöre,bölge ağzıdır;Trakya'da yaygınca kullanılır. Bu manada baktığınız zaman kullanım
çok yanlış sayılmaz.
Yarış muhabbeti yapılan başlığa bakarsanız,Türkçenin kafası,gözü nasıl kırılırmış daha iyi anlarsınız
Yeri gelmişken bir yazım kuralını da hatırlatayım
Bir özel ada yapım eki getirilerek yeni bir özel ad türetilmişse,yapım ekinden sonra gelen tüm ekler sözcüğe bitişik yazılır.
Türk(özel ad)+çe(yapım eki)+nin(iyelik eki): Türkçenin
Türkçe'nin değil; Türkçenin
Türkçe'den değil; Türkçeden
Türkçe'ye değil ; Türkçeye
Güzel dilimizin doğru kullanıldığı metinler okumak ümit ve temennisiyle
Kaan hoş geldin... Bu arada Türkçe'ye biraz daha sahip çıkarsan sevinirim...
Gökhan kardeşimin Türkçenin doğru kullanımı hakkında gösterdiği hassasiyete aynen katılmakla beraber bir hususu açıklama ihtiyacındayım.
'Merabayın' ifadesi yöre,bölge ağzıdır;Trakya'da yaygınca kullanılır. Bu manada baktığınız zaman kullanım
çok yanlış sayılmaz.
Yarış muhabbeti yapılan başlığa bakarsanız,Türkçenin kafası,gözü nasıl kırılırmış daha iyi anlarsınız
Yeri gelmişken bir yazım kuralını da hatırlatayım
Bir özel ada yapım eki getirilerek yeni bir özel ad türetilmişse,yapım ekinden sonra gelen tüm ekler sözcüğe bitişik yazılır.
Türk(özel ad)+çe(yapım eki)+nin(iyelik eki): Türkçenin
Türkçe'nin değil; Türkçenin
Türkçe'den değil; Türkçeden
Türkçe'ye değil ; Türkçeye
Güzel dilimizin doğru kullanıldığı metinler okumak ümit ve temennisiyle
abi benim kastım 'new' kelimesindendi verdiğin dilbilgisi kuralı için de ayrıca teşekkürler ama o oldukça teknik bir konuya giriyor bence forumda o kadar detaya inipte beklenti içine girmemiz bizi sonucu itibari ile mutsuz edebilir.
abi benim kastım 'new' kelimesindendi verdiğin dilbilgisi kuralı için de ayrıca teşekkürler ama o oldukça teknik bir konuya giriyor bence forumda o kadar detaya inipte beklenti içine girmemiz bizi sonucu itibari ile mutsuz edebilir.
Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun... [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum