Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Acilll / İNSİGNİA LPG ve MOTOR IŞIĞI ve ÇEKİŞTEN DÜŞME

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Acilll / İNSİGNİA LPG ve MOTOR IŞIĞI ve ÇEKİŞTEN DÜŞME

Aracım 2011 model İnsignia 1.6t. Aracımda prins yağlamalı lpg mevcut. Aracımı aldığımda motor ışığı yanıyordu ve sahibi lpg den dolayı yaktığını söyledi. Bu ışığı söndürmek için ustaya gittim ve zengin yakıt karışımı ve oksijen sensörü arızası verdiğini gördüm.

Sırayla. Oksijen sensörleri değişti. Maf /Map sensörü değişti. Kanister valfi değişti. Ama motor arıza ışığı tekrar yandı. Bu ışık aküyü söküp taktığım zaman kayboluyor ve arabam çok süper gidiyor 1. 2. Viteste pati çekiyor. Ama bi süre sonra 40 50 km gittiğimde araba yavaş yavaş hantallaşmaya başlıyor ve bu ışık tekrar yanıyor. Ve komple çekişten düşüyor motor gürültülü çalışmaya başlıyor ve çok ısınıyor motor.Lpg den dolayı yapar diye lpg yi arkadan vanadan kestim ve aküyü çıkarıp takıp hep benzinde kullandım ve bu ışık tekrar yandı.

Böyle bi olay başına gelen varsa eğer Allah rızası için yardim etsin. Ne yaptıysam hangi ustaya gösterdiysem çözemedi. Lpg ustasına gittim ayar yaptı ama yine çözülmedi. Katalizör diyen oldu . Ama katalizör olsa araba hep hantal olur. Aküyü takıp çıkarınca 50 60 km araba zehir gibi. Ama gel gör yine aynı sorun. Arabamdan çok memnunum ama sırf bu yüzden soğudum lütfen yardımcı olun .

Lpgayar.com diye bir site var. İncelemenizi öneriri. Facebook grupları da var.

Yorum

Aracımın subaplarında sorun yok. En son olarak kanister valfini değiştirdim . Boğaz kelebeği temizlendi. Motor yağı ve filtreleri değişti. Ama tam düzeldi derken yine aynı sorun zengin yakıt karışımı problemi ortaya çıktı. Arabamın neredeyse bütün parçaları yenilendi ama dorun bulunamadı. Lpg enjektörleri kontrol edildi bi problem olmadığı görüldü. Bu sorunu bir türlü çözemedim . Obd cihazı aldım. Hata kodu olarak. P0172 zengin yakıt hatası veriyor. Araba çekişten aşırı derecede düşüyor. Ama cihaz ile sildiğim an canavar gibi oluyor. Ama 50 6ü km gittikten sonra yine aynı sorun. Map sensörü, maf sensörü, kanister valfi,2 adet oksijen sensörleri değişti. Boğaz kelebeği temizlendi. Enjektörler sökülüp temizlendi. Motor yağı ve filtreleri temizlendi. Ve bugün bu arızayı tekrar yaptı gerçekten yordu bu sorun. Arabamdan aşırı derecede soğudum... Çözümü bulamadım.

Yorum

Arabanızda hiçbir sorun yok. Arabadan soğumayın. Buna sebep olan lpg deki bir sorun. Onu bulunca sorun kalmayacak. Bana kalsa lpg baştan sona sorun ki..
        @Murat
        2014 1.6t 170hp 260nm + pedal commander

Yorum

İşleniyor...
        X