Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aranızdayım

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

"kesinlikle böyle" demek istemiyorum; dediğiniz gibi de olabilir ama çok çok yüksek ihtimalle maliyet kaygısı ile konmamış bir özellik.

Aynaların otomatik kapanması da maliyet kaygısı değil mi?

Üst donanım Cosmo'da arka yan camlarda perde varken, arka camda olmaması maliyet kaygısı değil mi?

Kapı ceplerinin VW grubunda C segmentinde bile süngerimsi bir malzeme ile kaplıyken, Insignia'da Cosmo'da bile çıplak plastik olması maliyet kaygısı değil mi?

AFL farın içindeki yanları aydınlatan ampulün led değil de halojen olması, arka stop grubunun içindeki 50 kuruşluk ampüllerin bile led kullanılmaması maliyet kaygısı değil mi?
    ....

Daha pahalı araçlarda bile ufacık ekran varken, Opel'in Insignia'ya orta donanımda küçük ekran koymaması tamamen firmanın tercihi. Otomobilleri biz yüksek fiyata alıyoruz ama aslında fabrika çıkış fiyatlarını baz aldığınızda -bir de € olarak düşündüğünüzde- oldukça ucuz makineler, hal böyle olunca her özellik için fayda-maliyet analizleri yapılarak karar veriliyor. Bir markanın D segmentinde bile opsiyon verdiği özelliği, diğer bir marka B segmentinde standart verebiliyor ancak diğer marka da pek çok başka ufak özelliği kısıyor.

Yorum

[QUOTE=ufukkk;n605288]"kesinlikle böyle" demek istemiyorum; dediğiniz gibi de olabilir ama çok çok yüksek ihtimalle maliyet kaygısı ile konmamış bir özellik.
      Kapı ceplerinin VW grubunda C segmentinde bile süngerimsi bir malzeme ile kaplıyken, Insignia'da Cosmo'da bile çıplak plastik olması maliyet kaygısı değil mi?

Geçen 2016 Model Octavia Style aracı olan arkadaşımın aracına bindim bizim araçtan sonra sıradan ve boş geldi, söylediğiniz gibi kapı içerinde süngerimsi madde yoktu onu geçtim üst taraflarda bile bolca sert plastik kullanılmıştı. Aynı kaygı diğer markalarda da var.

Orjinal yazı sahibi: ufukkk View Post
      Daha pahalı araçlarda bile ufacık ekran varken, Opel'in Insignia'ya orta donanımda küçük ekran koymaması tamamen firmanın tercihi. Otomobilleri biz yüksek fiyata alıyoruz ama aslında fabrika çıkış fiyatlarını baz aldığınızda -bir de € olarak düşündüğünüzde- oldukça ucuz makineler, hal böyle olunca her özellik için fayda-maliyet analizleri yapılarak karar veriliyor. Bir markanın D segmentinde bile opsiyon verdiği özelliği, diğer bir marka B segmentinde standart verebiliyor ancak diğer marka da pek çok başka ufak özelliği kısıyor.
      Haklsınız ama bu saydıklarınızı büyük ölçüde içeren D Segment araç olsa olsa SuperB Prestige veya Passat Highline 'dır ama onların da 2016 model benzer fiyatları Insignia'dan 40-50 bin TL daha yüksek. Bu kadar ufak ayrıntılar (+olmasa da olur ekler) için 50 bin TL fark vermeye değmez. Ama %100 katılıyorum bunlar Insignia'da da keşke olsaydı...

Yorum

Bence bu çok maliyet gerektirecek bir şey değil Ufak bir yazılım meselesi Opel bunu neye göre ayarladı bilemeyiz On sene önce bu teknolojiyi kullansa sorun olmazdı Çünkü bilinen bir şey değildi Ancak gümümüzde beklenti yükseldiği için müşteri daha iyisini istiyor Eminim sonraki nesillerde çözülmüştür Ya da öyle umuyorum

Yorum

İşleniyor...
        X