Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Selamlar InsigniaTeam Ailesi - Herkesi BEKLİYORUM!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Selamlar InsigniaTeam Ailesi - Herkesi BEKLİYORUM!

Selamlar;

Forumu yaklaşık 1 haftadır takip ediyorum ve çok yararlı paylaşımlar sayesinde aklımdaki bazı soru işaretlerini üye dahi olmadan cevapladım sayenizde.

Bugün foruma üye oldum ve yeni almış olduğum aracın marka bazında değil, model bazında bir foruma, böyle güzel bir kitleye sahip olması çok hoşuma gitti.

Arkadaşlar 2017 Insignia 1.6CDTI AT6 Sport araç aldım. Araçtan çok memnunum, hemen hemen tüm özelliklerini keşfettim fakat sizlere birkaç sorum olacak ve önerilerinize de açığım ufak modifiyeler için.

Aracımızda sadece 1 adet USB mi bulunuyor, yabancı forumlarda kol dayamanın altında SD card yuvasıda olduğu yazıyor fakat ben mi bulamadım yoksa yabancılardaki araçlarda hep DVD900 var bendeki R700 ondan mı SD girişi yok, sizlerde durum nedir? Tek girişimiz bu ise USB Hub destekler mi sizce, deneyen oldu mu ? (bazı araçlar destekliyor)

Uzun far asistanını devreye aldım fakat uzun farları açmadı önümde araç vs. yokken, deneyimli arkadaşlar biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirse sevinirim bu sistem konusunda. Birde düşük hızda sağ sol manevra yaparken araç köşe aydınlatması olarak far grubunun içinde halojen bir ampulu kullanıyor, sis farlarını hangi durumlarda kullanıyor araç, yada kullanıyor mu? Yoksa sadece biz manuel olarak sis farı olarak açtığımızda mı devreye giriyor sis farları.

Aracımızda herhangi bir gizli özellik ayar vs. bulunuyor mu arkadaşlar. Özellikle hayalet gösterge çok yavan geldi bana. 2 tema var ikiside birbirinden basit ve kılavuzdaki akü voltajı vs. birkaç bilgiyi göremiyorum. (ayarlardada yok)

Aracımı işin aslı donanım olarak çok araştırmadan en dolusu diye düşünerek aldım fakat sonradan forumdaki (Maşallah) paket üstüne paket olan araçları gördüm. Sizlere sormak istediğim bu çevre görüş bilmemkaç, kış paketi vs. sonradan serviste eklenebilen paket veya donanımlar var mıdır, randuman alabilir miyiz?

Araçlarımızda ayna altı aydınlatma olmamasını büyük bir eksi olarak görüyorum ve forumda sonradan yaptıran arkadaşlar var. Ankara'da yaptırabileceğim, aracın orjinalliğine zarar vermeyecek iyi bir yer tavsiyeniz olur mu yada kardeş yaparız beraber malzemeyi alırız diyecek babayiğit olursa o tip DIY olaylarınada açığım tabiki deneyimli eli yatkın kişilerle beraber. İkinci olarak araç içindeki tüm aydınlatmaları led yapmayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? (forumda ledlerin türleriyle ilgili bilgi buldum, teşekkür ediyorum o paylaşımları yapan arkadaşlara) Ankara'da kazıklamadan 20 liralık lede 100 lira fiyat çekmeden dost işi bizi üzmeden emeğinin karşılığını sonuna kadar vereceğimiz bir yer/kişi tavsiyeniz var mıdır?

Arkadaşlar umarım kafanızı şişirmedim. Son olarak benimde foruma ufak bir katkım olur belki diyerekten, forumda bu sıra ön planda olan Android Auto mevzusuna girmek istiyorum. Aracımda Android Auto hazır olarak geldi ve aktif olarak kullanıyorum. Arkadaşlar sistem güzel fakat ben size şöyle diyeyim, navigasyon dışında hiçbir mavrası yok. Navigasyon dışında multimedya olarak hiçbir artısı yok aracın bluetooth bağlantısı gayet randumanlı, telefon olarakda aynı şekilde durum. Whatsapp için pek heveslenmeye gerek yok, mesajı okuyor fakat sesli yanıtlaması adamı çileden çıkarır cinsten. Şuan için özelleştirilebilir seçenekleri çok kısıtlı. Yani sistemin önü çok açık fakat google ne kadarına izin verir ne kadar destekler bilinmez çünkü en basitinden youtube bile yok sistemde güvenlik sebebiyle. Android Auto konusunda her türlü sorunuzu elimden geldiğince cevaplamaya çalışıcağım, benim bilmediğim özellikleri var ise yardımlarınızı da bekliyorum.

Herkese teşekkür ediyor, konuya katılımınızı heyecanla bekliyorum, iyi günler dilerim.
    2017 Insignia 1.6 CDTI Sport OPC Line - Beyaz

hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun. eminim bilgili arkadaşlar en kısa sürede cevap verecektir, konuya en hakim arkadaş cagri şuan askerde )

Yorum

Aracınız hayırlı olsun hoşgeldiniz.

sd kart girişi yok. Ama bu usb çoklayıcılarda kart girişi olanlardan alıp 15-20 tl arası usb ye takarak kullanabilirsiniz. 1 adet usb girişi var.

uzun far asistanı için far butonu auto konumundaysa gerisini kendi hallediyor. hava yol şartları ve trafiğe göre sürüş tarzınıza göre çalışıyor siz farketmesenizde. direksiyonu döndürdüğünüz yöne hareket etmesi rampa iner çıkarken kısacası her koşulda çalışan akıllı bir sistem. Uzunların kendisinin yanmasıysa kastınız eğer seyir aldığınız güzergahta sokak aydınlatması mevcutsa devreye girmeyebilir. hızınızda etken tabiiki.

sis farlarını manuel olarak açabilirsiniz, kapalı konumda ise döneceğiniz yönde ki sis farı devreye girer. veya örneğin 4 yol ağzında da afl sistemi algılayıp kavşakta aydınlatma yapıyor.

gizli özellik derken aktive edeceğiniz bir durum yok kullanıcı olarak. ama illaki zamanla başka özellikler çıkacaktır. ne kadar faydalı olur bilemem ama zaten opsiyon dahilinde hemen hemen her özellik barınıyor ihtiyaç duyacağınız. özel menü ile aktif edeceğiniz bir durum söz konusu değil şuan.
      hayalet ekrana gelince, yeterince bilgi veren aslında çokta eğlenceli bir ekranı var. bmw mercedes yanında basit görünebilir ama kesinlikle çok kullanışlı. hayalet ekranla aracın sürüş esnasında her özelliğine hakimiyet kurabiliyorsunuz, carplay android auto ve telefonunuz dahil. müzik uygulamalarının sanatçı listelerine kadar mesela iphone ile çok uyumlu. çaldığınız sanatçının albüm kapağının resminden şarkı bilgilerine kadar görebilirsiniz, eğer ekranınızı AUDIO konumuna alırsanız.
      Bahsettiğniz tema OPC Line yani görünüş olarak kısmi OPC olan araçlarda olmuyor. 4x4 lerde daha detaylı ve farklı bir ekrana sahip. Söylediğiniz akü voltajı değerine kadar gösteriyor. İleride yazılımla aktif edilecek birşey olsa mesela bu olur sanırım. Ama ne zaman bilinmez.

Çevregörüş flexride ACC gibi özellikler sonradan servisle eklenmiyor. Afl dahi imkansız olmasa da yok. söylerken kolay ama uygulamada çok büyük uygulamalar bunlar. yazılım elektronik hatta flexrideda mekanik dahi değişiklik gösteriyor. Örn. Amortisör süspansiyon vb. Araç üretim aşamasındayken yapılan opsiyonlar bunlar. Kış paketide dahil. Ama harici olarak koltuk ısıtma gibi uygulamalar yapan yerler var. Ama orjinali gibi ne kadar kullanışlı olur bilemem.

Ayna altı aydınlatma olmasını bende çok isterdim. Aracımda ki tek eksik bu diyebilirim ama sonradan yapılabilecek birşey olduğu içinde çokta kafa yormuyorum. Olsada olur olmasa da.
      Çevre görüş yani akan trafiği denetleyen sistem olan araçlarda bu iş daha masraflı ve sıkıntılı olabilir. Projelendirilerek yapılır elbet. Bu konuda yardımcı olacaklardır. Hatta bende bilgilenmiş olurum

Android auto ve Carplay gerçekten çok işe yarar bir özellik. Navigasyon olayı bambaşka boyut kazandırıyor. Özellikle iphone nun yardımcı sanal asistanı Siri araçla harika bütünleşiyor. Aracı parkettiniz gittiniz. indiniz arabadan. Ve istanbulda bir kaç kez yaşadım aracı koyduğunuz yeri unuttunuz. Arabamı nereye parkettim yada arabamı bul dediğinizde sesli ve görsel olarak sizi arabanıza götürüyor. Ya da whatsapptan sesli olarak rehberinizde ki kişilere mesaj gönderebiliyorsunuz. Yada istediğiniz şarkı ya da sanatçıyı telafüz ederek dinleyebiliyorsunuz. yeni iphone yazılımına Jailbreak çıktığı zaman (ne zaman çıkacak bilmiyorum) telefonda ki bütün özellikleri kullanabileceğim. Onun için android auto ya 200 tl verip yazılım yaptırmadım. Android auto ve carplay orjinal haliyle henüz emekleme aşamasındalar ve 1-2 seneye daha çok uygulama sunulacak emin olabilirsiniz. Jailbreak ile biz bunu manuel olarak aşacağız inşallah.

Kafanızı fazla karıştırmamak adına benden bu kadar

tekrar aracınız hayırlı olsun.

1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
      Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Öncelikle aramıza hoş geldiniz diyeyim, arabanız da hayırlı uğurlu olsun

Şimdi Selçuk Bey'in açıklamalarına birkaç ilave yapayım, demiş ki:

Orjinal yazı sahibi: selcuktuncer View Post
        Aracınız hayırlı olsun hoşgeldiniz.

sis farlarını manuel olarak açabilirsiniz, kapalı konumda ise döneceğiniz yöndeki sis farı devreye girer. veya örneğin 4 yol ağzında da afl sistemi algılayıp kavşakta aydınlatma yapıyor.
        İnsigniada sis farları köşe aydınlatması yapmıyor, bu işi far grubu içindeki halojen ampul görüyor.
        Sizin bahsettiğiniz wv grubu bazı araçlarda var. Onlarda da far içinde halojen ampul yok.

Ayna altı sinyal işine gelince, ben, sahip olduğum dört insigniaya da yaptırmıştım, bu sonuncuda yok.
        Yalnız, bu iş biraz sıkıntılı, sattığım son araçla yaptığım küçük bir kazada sağ ayna kırılmıştı, iki ay aradım,
        yenisini bulamadım.Mecburen sol aynayı da söktüm, bende duruyor. Bu kabil modifiyelerin böyle bir sakıncası var.

İç aydınlatma , plaka ve geri vites lambaları led oluyor, ben de yaptırdım pek şık oldu.Ampulleri kulakları çınlasın
        Çağrı Kardeş temin etmişti, 300 tl ona 50 tl de Gebze'de bir elektrikçiye değişim için olmak üzere toplam 350 tl verdim,
        ama çok güzel oldu, uğraştığıma ve harcadığıma değdi.

Bir de bagaj havuzu edinmenizi şiddetle tavsiye ederim, çok yararlı bir şey, fiyatı da ucuz sayılır, böylece bagajınızı akma, kokma,
        dökülme risklerinden koruyup her zaman temiz kalmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum

Hoşgeldiniz yeni aracınız hayırlı uğurlu olsun keyifli forumlar.. anlattıklarınızın içinde canımı sıkan tek şey köşe aydınlatmalarının halojen olması.. onuda en kısa zamanda değiştirmeyi düşünüyorum..

Yorum

Hoşgeldiniz Keyifli paylaşımlar

Çoşkulu ve keyifli gelişiniz içinde ayrıca memnun oldum.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Hoşgeldiniz keyifli forumlar, konu hakkında arkadaşlar gayet açıklayıcı yazmışlar aracınızın keyfini sürün güzel günlerde kullanın.

Yorum

Hoş geldiniz. Aracınız hayırlı olsun.

Bu SD kart eksikliği tam olarak Opel'in cimriliği. Bizim araçlarda SD kart ve çift USB girişi var ama sonrakilerde -sanırım 2015 ile birlikte- çıkartmışlar. USB girişine çoğaltıcı takan olduğunu gene bu forumda okumuştum. Kendim de harici DVD yazıcı/oynatıcıyı USB üzerinden bağlayarak denemiştim ve MP3 CD'sini okumuştu.

Uzun far asistanı tam olarak "açın unutun gerisine karışmayın" mantığında. Şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla hafriyat kamyonlarının arka lambaları çamurluysa ve ışık silikse göremiyor, onun dışında yol aydınlatmalarını ve diğer araçların arka lambalarını algılıyor. Sis farı içinse açıklama yapılmış. Köşe aydınlatmalarını far grubu içindeki halojen ampul yapıyor.

Deneyimlerime göre bunlara cevap verebildim. Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Aleykümselam hoşgeldiniz keyifli forumlar.

Opel Insignia COSMO 34FG350 2.0 CDTI 160hp AS

Yorum

Değerli arkadaşlar hoşbulduk, değerli yorumlarınız, cevaplarınız, iyi dilekleriniz ve hoş karşılamanız için her birinize çok teşekkür ediyorum.

Cevaplar gerçekten çok tatmin edici oldu benim için.

Led iç aydınlatma, plakalık ve geri lambası olayını gündemime alıyorum, ayna altı aydınlatmada sonraki sırada. Bagaj havuzunuda hemen temin edeceğim, aklımdaydı hatırlatma niteliğinde oldu teşekkür ederim.

Bu arada arkadaşlar biraz yabancı forumlardada araştırma yaptım fakat USB Hub kullanımında port çıkışının gücü yetersiz kaldığı için resetleme tarzı sıkıntı oluyormuş sanırım. Özellikle bir USB'ye telefon diğerine bellek bağlayınca. Tahminimce telefon aynı anda şarj olduğu için sıkıntı oluyor fakat iki usb bellek sıkıntı yaratmayabilir.

İkinci olarak en kısa zamanda bende sizler için faydalı birşeyler öğrenip yardımcı olmaya çalışacağım. Bilgisi olanlar var ise sizlerden bir ön bilgi almak isterim. Intellilink sisteminin devoloper mode diye bir arayüzü var arkadaşlar. Bu menüden sistemin kalbi olan Windows CE işletim sistemine erişilebiliyor ve en basitinden arka plan resimleri değiştirilebiliyor şuan tam anlamıyla çözülebilen bu var. Fakat sistemin önü çok açık olduğu yazıyor yabancı forumlarda. Şuanda onlarında gündeminde bu mevzu. Tek bir sıkıntımız var Insignia için devoloper mode girişini nasıl yapacağımıza dair bir kaynak bulamadım. Onuda ekranın bazı bölgelerine 10-15 kez tıklayarak bulacağım, benzer giriş yöntemleri var Astra corsa vs. araçlardaki intellilink sistemlerinde. Tabiki birde şifre soruyor o şifre umarım aynıdır diğer modellerinkiyle bizim Insignia araçlarda. Bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirler ise beraber elimizden geleni yapmaya çalışalım.

​​​​​​​Yakın zamanda profilimi fotoğraf imza vs. düzenleyeceğim güzel fotoğraflar paylaşacağım inşallah sizlerle..
                    Tekrardan herkese çok teşekkür ediyorum, böyle bir aile içerisine giriş yapmış olmanın mutluluğuyla herkese iyi geceler dilerim.
                    .

Yorum

Hoşgeldiniz.. keyifli forumlar..

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

Hoşgeldiniz, aracınız hayırlı olsun.

Yorum

Hosgeldiniz keyifli forumlar
                          34 PHG 39 // İt Köpek A.Ş.
                          Insignia 1.6 CDTI COSMO AS + 19' Rims + Sprintbooster + Vogtland 30mm Springs + BiTurbo Exhaust + Dr.ECU Stage1
                          http://i.hizliresim.com/r3B80z.jpg

Yorum

Hoşbulduk arkadaşlar, tüm iyi dilekleriniz için teşekkür ederim tekrardan.

Aklımda yeni sorular ve paylaşımlar var bunları sizce bu konu altından mı devam ettirmeliyim yoksa gerekli başlıklar altına yeni konular şeklinde mi açmalıyım?

Aramalarda vs. aynı sorulara sahip arkadaşlar için daha yararlı olabilir diye düşündüm.

Yorum

İşleniyor...
                            X