Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Opel İnsignia 1.6t sidi 170 hp Cosmo 2013-14 Almayı Düşünüyorum!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Opel İnsignia 1.6t sidi 170 hp Cosmo 2013-14 Almayı Düşünüyorum!

Opel İnsignia 1.6t sidi 170 hp Cosmo 2013-14 Almayı Düşünüyorum!

Merhaba arkadaşlar. İsmim Mustafa 30 yaşındayım.

Öncelikle araç hakkında araştırmalarım devam ediyor. Bunun için gerçek kullanıcı araç hakkında uzun kullanım yorumları ve değerlendirmeleri benim için önemli.
    Aklımdaki bazı oluşan soruları sormakla başlamak istiyorum.
    Araç malum 2013 de yenilendi motor ve kısmen şanzuman.

1- Şuan satılık sitelerdeki 2. El insignia 1.6t sidi 170 araçlar genelde 20k üzeri km de yani 3 4 yaş için fazla kullanılmamış gözüküyor. Bunun sebebi çok yakması mı yoksa millet ikinci araçları olup şehiriçi onu kullanıp insignia ile sadece uzun yol felan mı yapıyorlar. Benim gözümde insignia muadili seçeneklerim arasında olan passat CC 1.4 tsi ler 100.000 km üzerinde olmaları 2.el satılık araçlar aklımda soru işaretleri yapıyor?

2- Yakıt tüketimi ile alakalı olarak yine YouTube test videoları genel de 10 lt üzerinde olduğu beyanları ve test araçlarının 12lt gibi afaki ortalama olduğu bilgileri hususunda gerçek kullanıcıların şehiriçi normal kullanımda kısa ve uzun mesafe de ve uzun yol tüketim verilerini merak ediyorum. Açıkcası aklımdaki kabul edilebilir değer sınırım:uzun yol 7-7.5 lt arası normal gibi, ş. İçi de 10.5 lt Max.
    Sizce durum ne olur.

3- Fiyatlar yine sitelerde 70.000 civarında başlıyor sizce cosmo donanım gerçek piyasa değeri ne kadardır.

4-Araç hakkında herhangi bir kronik de olmasa sıkıntı çıkaracak parça durum var mı?
    -Motor titremesi şanzuman vuruntu yapması mesela,
    -kaporta boya atması kalitesi
    -elektronik park freni hatası
    -anaktarsız çalıştırma hatası
    -ekranların donması vb sorunlar
    -diğer elektronik donanımlar hakkında sorunları olanlar

5- Herhangi bir sıkıntı olmasa bile soru ve bilgi alma anlamında servis in buna yaklaşımı nasıl oluyor, sadece aracı satana kadar mı tavırları,

6 - Garanti mevzusunu kaç sene veya km nereleri kapsıyor?

7- Uzun vade de aracın bakım masrafları içerisinde ekstra neler çıkar?
    Mesela ayna oto motoru, silecekleri, afl hatası, kapılarda oluşacak ses, iç dekorasyon trim sesleri vb.

8- aklıma geldi şoför koltuğu ayar kısmı plastiği çoğu araçta ya kırık yada ezik bunun sebebi nedir acaba? Fazla mı takıntılıyım

9- Bu aynalarda kor nokta uyarısı cosmo da standart mı yoksa bir opsiyona bağlı olarak mı geliyor.

Ben,
    2013 170HP siyah ve tamamen orjinal aracı 70,500 TL ye almıştım. 70-75 arası orjinal araçlar ve bu rakamlara arasında km 10-40bin arasında oynamalı.
    2009' edişın' a 60 bin yazanı gördüm. Piyasa çok saçma.
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Gercekten piyasa cok sacma.
      Ayni model motor donanim km vs hersey aracta 15 bin tl oynuyor.
      Diger markalarda 5bin olsun o bile cok.
      Insignia 2. El piyasa ilginc.
      Ben bise anlamadim bu isten

Yorum

Anlamak için uğraşmayın.
        Kesenize uygun bulduğunuz an alın.
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Şuan 1.6t 170 Cosmo 2013-14 için 70-80 arası değişiyor fiyatlar. Zaten opsiyon olarak stil paketli araçlar var ve bu 19 inç jantlar hoşuma gitmiyor nedense. Sunroof ve direksiyon koltuk ısıtma olsa yeterli bence. Ama böyle donanımlı araç nadir.

Yorum

welcome

Alacağınız araç şimdiden hayırlı olsun
            Alabildiğiniz full donanımlısını alın keyfinize bakın

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Merhaba,
              Bir kaç ay önce aynı yoldan geçtim ve şunu söyleyebilirim ki 2013-14 1.6T Cosmo opsiyonsuz araçlar için 20.000 km altında 75-78.000 lira fiyatlar normal; ekstralar olursa üzerine 2-3.000 lira eklenir. Ben 2013 model (14 çıkışlı), 15.000 km'deki bir aracı (kazasız, boyasız, temiz ve servis bakımlı) 75.000 'e aldım. Ekstradan 18" bir takım daha jant var.

Gelelim sorulara:

1- Araçların düşük km olmasının sebebi bence düşük km yapacak kullanıcılar tarafından tercih edilmiş olmaları, zira makyajlı kasa ile birlikte 1.6 dizel opsiyonu geldiğinden fazla km yapmayı düşünen kullanıcılar 1.6 dizel araç almışlar.

2- Aracı yeni aldığımdan çok fazla kullanım verim yok; ancak eski aracım Megane 3 ST (1.5 DCI manuel) ile 5.8-6.0 lt ortalama elde ettiğim güzergahta; şu anda 7.7-8.0 lt ortalama elde ediyorum. Güzergah Ankara ODTÜ-Eryaman arası, yani şehir içi ama pek şehir içi sayılmaz, trafik az ve genelde 80-90 km/s hızlarda seyrediyorum. Aynı güzergahta eşimin 2011 model 2.0 CDTI aracı ile 6.5-7.0lt arasında ortalama elde ediyorum. Sizin güzergahınızı bilemediğim için 10.5 lt'yi geçmez diyemem ama genel olarak motor benzinli bir motora göre düşük tüketime sahip, başarılı bir motor. Alt devirleri çok canlı olduğundan sürekli düşük devirde seyrediyorsunuz. Bu da hem yüksek konfor hem de düşük tüketim demek. Şu an kullandığınız araç ve ortalamanızı verirseniz belki bir tahminde bulunabilirim.

3- Yukarıda cevapladım, ortalama 75 denebilir. Bence 1-2.000 lira fazla olsun ama temiz ve düşük km'li bir araç olsun. Ben ilk kez 2. el araç aldım ve aracı aldığımda bayiden sıfır araç almış gibi hissettim, o kadar temiz durumda ki "sıfır araç kokusu" rahatsız edecek kadar yoğun.

4- Insignia maalesef sorunsuz bir araç değil, kronik sorunlar da var. (bagaj kapağı açma tuşunun bozulması, koltuk altındaki plastiklerin kırılması, elektronik arızalar, eski araçlarda EGR valfinin su kaçırması, disklerin eğilmesi vb) Ancak genel olarak sorunlar çok büyük masraf açan sorunlar değil, bu yüzden de kullanıcıları genelde canından bezdiren türde değiller. Yine de tamamen sorunsuz bir araç istiyorsanız Insignia'yı tavsiye edemem.

5- Servisler hakkında yorum yapacak bilgim yok.

6 - Garanti bildiğim kadarıyla 2 yıl. Uzatma var mı bilmiyorum.

7- Bu model için uzun dönem masraflar konusunda da yorum yapamıyorum.

8- Eşimin aracı 2011 model, 100.000km'de ancak hala kırık yok. Dikkatli kullanılırsa sıkıntı olacağını sanmıyorum.

9- Kör nokta uyarısı standart değil.

Yorum

Hoşgeldiniz. Aracınız hayırlı olsun şimdiden.

Ben dizel kullanıcısıyım ama genel olarak cevaplamaya çalışayım.

1-2. İnsignia 170 likte olsa az yakıyor demek doğru olmaz. Evet yakıyor. Ama neye göre hangi araca kıyasla yakıyor. Ağırlık performans konfor yol hakimiyeti güven baz alındığında tolere edilebiliyor kullanıcılar tarafından.

3. İnsignia piyasası cidden çok garip. 70.bin normal ne olacaksa olsun.

4. Saydıklarınız kronik değil. Makyajlı kasada da olsa zaman zaman elektronik geçici arızalar olabilir ama baş ağrısı yapacak şeyler yok. Forumda oldukça fazla konu var okuyup fikir edinebilirisiniz.
                Araçlarımız sorunları en az olan bir yer uçağı çok şükür.

5- Aracınızla ilgilenirler. Ama servis ücretleri çok ucuz değil. Garanti de değilse araç özel servisler tercih edilmeli ORJİNAL parça kullanımına dikkat ederek.

6. Normalde sıfır araçlar 2 sene. ben + 2 sene daha uzattım fark ödeyerek.

7- Uzun vade için tecrübe edinmiş kişilerin konuları Teknik bölümde okunursa fikir verebilir. Bazı parçalar uzun vade de değiştirilse iyi olur gibi bir kaç ufak tefek şeyler çıkabilir.

8.O parçanının kırılması birazda kullanıcıya bağlı anladığım kadarıyla. yani direk koltuğa yerleşmek var ya da oraya baskı uygulayarak dayanarak oturmak kırıyor olabilir. Ya da çocuklar basıncada kırılıyor olabilir. Bende öyle bir emare olmadı. Olursa da çok pahalı bir parça değil. Temin edilir. Kaç kez kırılacak sanki.

9- Kör nokta uyarı sistemi standart değil. Çevre Görüş Paketi kapsamına giriyor. Çok kullanışlı sağlıklı çalışan bir sistem. İlanlarda ki kaç araçta var bilmiyorum ama incelerken. sağ-sol dikiz aynalarında yıldız ve bir araç sembolu var, turuncu yanan.
                1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

Ayrıntılı bilgi ve paylaşımlar için çok teşekkürler. Araştırmaya devam.. Uygun araç ve maddi durum ayarlaması ile yaza kadar araç sahibi olmak istiyorum. Hayırlısı bakalım..

Yorum

Sitede çok temiz 2013-2014 satan arkadaşlar vardı. Fırsatı kaçırdınız. Almak için acele etmeyin.
                    2013 model en temiz cosmo için 71-72 binden fazla vermeyin.
                    Ve almışken 2013 - 2014 model değil, 2015 model alın.
                    Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

mustafaskal 2013 - 2014 model 20 bin km. geçmemiş insigniayi dediğim fiyata bulursun arkadaşım. Acele etme yeter. Piyasayı kendi yönetiyormuş gibi kesin yazanlara bakma. 3 yıldan fazla insignia kullanmış biri olarak söylüyorum.
                      Ve alacaksan 2015 model al.
                      ​​​​​​​
                      Öfke Gelir Göz Kararır, Öfke Gider Yüz Kızarır...

Yorum

Acele etmiyorum zaten ancak yine de seçenek çok yok. Aklımdaki fiyat da 2013-14 70 bin civarında. Ama nasip bakalım

Yorum

Bugün Sivas opel bayisine gittim. İnsignia 1.6 dizel Cosmo test ettim.. Çok hoşuma gitti. Satış danışmanı ilgili karşıladı. Yola çıktım. Yokuş bir yer vardı adam bas hocam dedi. 100 den 150 ve üstü bastım.. Hızlanma çok güzel. Vites geçişleri müthiş. Ses olarak hiç yok. Dizel olmasına rağmen. Yanımda arkadaş vardı 70 le gider gibi aynen diyor. Flexsi şasi de var. Test aracı olduğundan opsiyon donanım dolu. Netice de orada sıfır opc line dizel araca 125 bin fiyat verdi. Elinde kalan yeni model öncesi. Sizce nasıl sadece bilgi olarak. Tabiki bunu alama m.

Yorum

İşleniyor...
                          X