Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhabalar yeni geldim sorularım var :)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Merhabalar yeni geldim sorularım var :)

Öncelikle herkese selamlar ben erman istanbul da yaşıyorum 29 yaşındayım lojistik işi ile ilgileniyorum şuan kullandığım araç bmw 330coupe e46 kasa bu zamana kadar 3-4 adet bmw sahibi oldum pek başka araba da kullanmadım.

İnsignia almayı düşünüyorum ama sorularım var tekrardan başlık oluşturmak istemedim burdan sorularımı sormak istiyorum cevap verirseniz çok sevinirim.

Bütcem 50-55 bin tl arası çok fazla bi bütçem yok temiz bi insignia almayı düşünüyorum bir aydır Seat Leon FR paket peşinde koşuyorum ama çoluk çocuk elinde çok feci yıpranmış arabalar var ve temiz boyasızına 55 bin TL gibi komik rakamlar isteniyor bana kalırsa 2012 model bi leon 55 bin tl falan etmez çünkü donanım olarak konfor olarak ve performans olarak gayet sıradan bir araba sahipleri çok değerli görüyor arabalarını onun için insignia ya yöneldim uzun zamandır kafamda insignia vardı açıkçası ama hiç kararlı olamadım çok kuşkularım vardı.

Haftasonu için kullandığım bi 330coupe aracım var sadece haftasonundan haftasonuna kullanıyorum hafta içi iş için günlük git gel 40 Km yol yapıyorum yılda 10-15 bin maksimum km yaparım istanbul dışında farklı şehirlere uzun yol da yapmıyorum yaparsam da bmw ile yapıyorum. öncelikle bunları bildirmek isterim.

Benim insignia da çekindiğim 2 şey var 1ncisi yakıt tüketimi 2 ncisi ise parça fiyatları ben 330 da 12-14 litre civarı yakıt yakıyorum 100 km de tabi çoğunlukla gazlıyorum benim için çok yakan araç kavramı 11 litreden başlar 10 litre yakan bir araç benim için idealdir 10 litrenin altında yakan bi aracımda bu zamana kadar hiç olmadı.

Şimdi almak istediğim arabaya gelim 2010-2012 model aralarında insignia 1.6 Turbo 180 hp versiyonunu almak istiyorum bu araç çok fazla dur kalk trafiğine girmez (Tuzla-Gebze arası gidip geliyorum hergün) ise çokta yüksek devirli kullanılmaz ise 90-130 km hız arasında gerçekten ciddi ciddi yakıt tüketimi ne olur kimisi 12 diyor kimisi 7 litre diyor. Evet sürüşten sürüşe göre yakıt tüketiminde fark vardır ama ben arabanın çok fazla canını okuyan biri değilim atmosferik araçlarda kesiciye girmeden arabadan inmem asla ama turbo araçlarda çok yüksek devirlerde sürmek gereksiz geliyor banda 3-4 bin devir arasında vites değiştiririm.

Ne yakar bu araç ? Uzun yol değil direk şehir içi 20 km git 20 km gel şeklinde trafiksiz rampasız bir yolda. 1nci sorum bu

2 nci sorum ise parça fiyatları ve araca ustaların yaklaşım biçimi şöyle söylüyim ben bmw ile bi sanayiye girdiğimde usta önce arabaya bakıyo sonra bana o parçanın fiyatı 20 lira ise kesin 50 ye çakıyo hiç kaçarı yok hatta berberde bile oluyor aynısı tanımadığım bi yerde berbere girim 35-40 liraya iki makas attırarak ya da fön çektirerek çıktığımı bilirim. insignia da öyle bi durum var mı gelen geçen itelemeye çalışıyor mu ? Ve parça fiyatları nasıl

Ha bide 3 ncü sorumu sorim 100 bin km de araç alıcam belki daha az ama 100 bin i geçmez alacağım araç çok abuk subuk sorunlar çıkarıyor mu insignia yoksa ideal bi masraf düzeyi var mı ?

bide 4 olsun aynı segment araçlar değil ama belki elinizde bulunmuştur 1.4 tsi leon fr ile 1.6 turbo 180 insignia arasında kalsanız hiç düşünmeden insignia alırmıydınız ? Maddi açıdan bakın olaya duygusal olarak değil ustalarım

Teşekkür ederim şimdiden hoşbuldum

Leonla insignia kıyaslanması bile cümle içinde hakarettir.
    İnsignia, şehir içi diğer 1,6 hatta 1,4 araçlar kadar yakar. Belki 1,4 ler den 1 -2 litre arası daha fazla yakabilir. Fakat verdiği haz değer. Uzun yolda 5.4 tutturdum. Şehir içi 10-11-9 arasıdır.
    90-130 arası 5-4 ile 7,9 arası yakar. ARa hızlanmalar ciddi dip gazlar durumu değiştirir. Hangi araçta değiştirmiyor sa? 20 km^' de fazla ısınmadığı için ortalama 7 diyelim.
    ( uzun yol için konuşuyorum)
    BMW kadar olmasa da insignia da da bu algı var. Fakat internetten alırsanız parça sorunu olmaz.
    Parça fiyatları ucuz sayılmaz. Pahalıda değil. Bir parça ucuzsa diğeri pahalı. Başka markada da tam tersi.. Aslında durum dengeli.
    100 binde aracın ne kadar sorun çıkartacağı 100' bine kadar nasıl kullanıldığı ile alakalı. Ki bu çoğu araba için aynı kural geçerlidir.
    O an ki expertizde zayıflamış parçaların belli bir kısmı algılanır. Tamamı sonrası şans işidir.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Hoşgeldiniz
      Yakıt işi kişiye yola hava şartlarına aracın bakımına lastiklerin yapısına kadar bir çok etken var insigniada 7 lt yakmak için çok fazla özen göstermek lazım sonuçta 1500 kg bir araç performansı bir çok araçtan daha iyidir buna karşılık yakıt tüketimi artar normal kullanım 10 lt gibi düşünmek lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Öncelikle hoş geldiniz. İster 3 serisi olsun ister Insignia olsun, D sınıfı bir aracı herhangi bir C sınıfı araçla kıyaslamayın. Sadece tek kıstas motor performansıysa belki bu kural görmezden gelinebilir ama Leon'u falan geçelim lütfen.

Siz standart Insignia'yı bilmeden binmeden kötüleyenlere denk gelmişsiniz. Sorun sizde değil biz de denk geliyoruz. Yüksek yakıt algısını tane tane anlatarak yıkmaya çalışıyoruz. 120 km'den sonra titremeye başlayan bir arabam olsa ben de 90'ı geçmez 5 L yakardım ama işte insanların önyargılarını kırmak atomu parçalamaktan daha zordur demiş Einstein.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Doyurucu cevaplar verilmiş gibi. Ben de uzun yol hariç şehiriçi hiç 12 litrelere çıkmadım. 9-11 arası sürüş stilinizi değiştirmeden yakıt tüketebilirsiniz. Benim uzun yol ortalamam genellikle 13 lt civarıydı
          34 ST 579 '09 C180 Kompresor

BİR ZAMANLAR 34 KRR 79 1.6T Edition Elegance Teknik Gri

Yorum

İnsignia Leon yanyana yazmak mantıklı değil bir kere.

Ama Leon kırmızı full güzel araba, bekar olsaydım eskisi gibi Cam Tavan Leon ya da Şirok bakardım en fullunden

Ama mevzu güvenli sürüş sportif yapı ama ağır abiliği ayarında bir arayışsa İnsignia Rakipsiz P/F de.
            1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
            Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

İşleniyor...
            X