Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Golf'den İnsignia'ya geçilir mi?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Golf'den İnsignia'ya geçilir mi?

Merhaba,

Adım Yılmaz. 2015 model golf 7 sahibiyim. benzinli 150 beygirlik versiyonu. Yeni insigniayı görünce aracımı değiştirmem gerek gibi düşündüm. Sizlerin yorumları nelerdir?

Teşekkürler.

Yılmaz Bey merhaba,

Yeni insignia derken 2017 yeni kasayı mı kastettiniz?
    Şöyle söyliyeyim;
    Ben çok sık araba değiştiren biriyim.
    Çok geçmişe inmeden 2 yıl içinde kullandığım araçlar;
    2009 Subarı Forester Boxer Dizel,
    2006 Megane 2 (Parasız kaldığım dönem)
    2011 Jetta 1.6 TDI DSG Highline
    2014 Volvo d2 Advance (Sadece 1 ay dayanabildim)
    Ve şu an 2015 Insignia 1.6 CTDI - Full Opsiyonlu.

Objektif olarak söylemek gerekirse,
    Insignia hem konfor, hem performans anlamında saydığım araçların hepsinden daha iyi. (Subaru hariç, malum suv)
    Bana göre Insignia'nın en büyük eksisi şanzuman. Eski nesil bir şanzuman ve ilk kalkışlarda araç biraz hantal kalabiliyor.
    Şanzumandan kaynaklı olarak yakıt da biraz fazla tabi.
    Ancak şanzumanın sorunsuz ve arızasız olması bence her iki olumsuzluğu da gölgede bırakıyor.
    Kimse şanzumandan yana sorun yaşamak istemez, demi?
    Marka fanatiği değilim ancak bu araca en az bir yıl binerim diye düşünüyorum. (benim için uzun bir süre
    Bu aracı satarsam da kesinlikle suv almak için satarım. Binek bir araçla değişim düşünmem..
    Alacağım araç da muhtemelen Peugeot 3008 olur.
    Umarım yazdıklarım yararlı olmuştur.

Saygılar

Yorum

Bende sporttourer ve golf araç var.sürüş dinamikleri farklı. Golf şehiriçi Arabası. İnsignia ağır abi. Uzun yolda tercihim İnsignia ş içi golf. Sizin nasıl Kullandığınız ve Kullanım şekliniz önemli. Mevcut modellerde golf U kullandığım gibi İnsignia kullansam yakıtı fazla olur. Yeni İnsignia için yorum yapamayacağım fazla. Ama benim Eski kasa St aracım daha hoş Görüntüsü olduğu için değiştirmem. Grand modeli içinde ciddi rakipleri var. Şimdiden Hayırlısı olsun vereceğiniz karar.
      "Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trigovina View Post
        Yılmaz Bey merhaba,

Yeni insignia derken 2017 yeni kasayı mı kastettiniz?
        Şöyle söyliyeyim;
        Ben çok sık araba değiştiren biriyim.
        Çok geçmişe inmeden 2 yıl içinde kullandığım araçlar;
        2009 Subarı Forester Boxer Dizel,
        2006 Megane 2 (Parasız kaldığım dönem)
        2011 Jetta 1.6 TDI DSG Highline
        2014 Volvo d2 Advance (Sadece 1 ay dayanabildim)
        Ve şu an 2015 Insignia 1.6 CTDI - Full Opsiyonlu.

Objektif olarak söylemek gerekirse,
        Insignia hem konfor, hem performans anlamında saydığım araçların hepsinden daha iyi. (Subaru hariç, malum suv)
        Bana göre Insignia'nın en büyük eksisi şanzuman. Eski nesil bir şanzuman ve ilk kalkışlarda araç biraz hantal kalabiliyor.
        Şanzumandan kaynaklı olarak yakıt da biraz fazla tabi.
        Ancak şanzumanın sorunsuz ve arızasız olması bence her iki olumsuzluğu da gölgede bırakıyor.
        Kimse şanzumandan yana sorun yaşamak istemez, demi?
        Marka fanatiği değilim ancak bu araca en az bir yıl binerim diye düşünüyorum. (benim için uzun bir süre
        Bu aracı satarsam da kesinlikle suv almak için satarım. Binek bir araçla değişim düşünmem..
        Alacağım araç da muhtemelen Peugeot 3008 olur.
        Umarım yazdıklarım yararlı olmuştur.

Saygılar
        Tamamen konu dışı olacak ama volvoya neden dayanamadiniz ? Performanstan dolayı mi ? Benim kullanmayı istediğim bir aracti ama kafam karıştı su an .
        Konuya gelirsek eğer ben gerek olduğunu düşünmüyorum . Ama şartlar neler? Eğer aile varsa bagaj hacmi isteniyorsa olabilir. Veya şehir ici kullanim az şehir dışı kullanim daha çok olacaksa olabilir . Ancak diğer türlü şehir icinde golf insigniadan daha kullanışlı olacaktir.
        150 beygirliklerde manuel var mi bilmiyorum. Eğer manuelse aracınız belki otomatik araca geçmek için insigniayi tercih edebilirsiniz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: wakeupkid View Post

Tamamen konu dışı olacak ama volvoya neden dayanamadiniz ? Performanstan dolayı mi ? Benim kullanmayı istediğim bir aracti ama kafam karıştı su an .
          Konuya gelirsek eğer ben gerek olduğunu düşünmüyorum . Ama şartlar neler? Eğer aile varsa bagaj hacmi isteniyorsa olabilir. Veya şehir ici kullanim az şehir dışı kullanim daha çok olacaksa olabilir . Ancak diğer türlü şehir icinde golf insigniadan daha kullanışlı olacaktir.
          150 beygirliklerde manuel var mi bilmiyorum. Eğer manuelse aracınız belki otomatik araca geçmek için insigniayi tercih edebilirsiniz.
          Volvo her ne kadar sağlam ve kaliteli bir araç olsa da kasa ağır olduğu için d2 motor maalesef araca yetmiyor. Bir de bagajı oldukça küçük ve stepne yok.
          Servisleri oldukça pahalı. Extra geri görüş kamerası için bile 3500 TL fiyat isteniyor. Neyse;
          Volvo tercih edilecekse şayet kesinlikle d3 ya da yeni nesil d4 motorlu 8 ileri olanından alınmalı diye düşünüyorum..

Konuya gelirsek, golf ve insignia farklı segment araçlar. Kişinin kullanım tarzına göre değişmekle beraber fiyatının da değerlendirilmesi gerekiyor kesinlikle.
          İş yerinden bir arkadaşımda var 2013 model tdi dsg. Aracı 88 bin tl'ye yeni aldı. Zevkler ve renkler tartışılmaz, ancak ben o fiyata kesinlikle gidip golf almazdım. Bence WV araçları, fiyat performans aracı değiller. Sadece 2.el piyasası var diye tercih ediliyorlar. Octavia'ya de bindim ve şunu söyleyebilirm ki kesinlikle jetta'dan 1 gömlek daha üstün. Tüm bunlara ek olarak bir de dsg sorunları ile karşı karşıya kalma riskiniz var her an..
          Sonuç olarak araç işi kişinin zevkine ve bütçesine kalıyor.

Yorum

Golf den insignia ya atlaya atlaya geçilir.
            CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
            SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Golf ile insignia mukayese edilmez bencede.Sınıf farkı direk hissediliyor.İnsignia hemen her konuda golf ten iyi hissettirecektir.
              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Hoş geldiniz. Sınıf farkından dolayı Insignia'nın vadettikleri çok fazla. Alışınca yeniden sınıf düşmek istemezsiniz. Şayet şehir içinde çok fazla kullanıyorsanız sizin hissedeceğiniz fark daha az olacaktır. Vaz geçememe eşiğini aşmak için bir kere uzun yola çıkmak yeterli :-)

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş View Post
                  Hoş geldiniz. Sınıf farkından dolayı Insignia'nın vadettikleri çok fazla. Alışınca yeniden sınıf düşmek istemezsiniz. Şayet şehir içinde çok fazla kullanıyorsanız sizin hissedeceğiniz fark daha az olacaktır. Vaz geçememe eşiğini aşmak için bir kere uzun yola çıkmak yeterli :-)
                  Yakıt konusuna hem katılıyorum hem katılmıyorum Evet yakıtı çok fazla. İkamet ettiğim Muş İli'nde trafik berbat bir durumda ve aracım maksimum 3 km çalışıyor. 3. vitesi görmüyor. Ya yokuş iniyoruz ya da çıkıyoruz. Düzlük yok. Bu sebeple aracım 100km şehiriçinde ortalama 12 litre yakıyor. 2000 Motor tam otomatik bir araç.

İlginçtir ki Manuel vites 2012 1.5 dCi Fluence'im de 12 litre yakıyordu Bana fark eden bir şey olmadı şehiriçinde.
                  1. 2000 Volkswagen Passat 1.8T Comfortline, Manuel, Deniz Mavisi; 259.400km ----> Satıldı
                  2. 2012 Renault Fluence 1.5 dCi Business, Manuel, Gri; 81.500km ----> Satıldı
                  3. 2011 Opel Insignia 2.0 CDTI Edition Elegance, Otomatik, Beyaz, 88.500km ----> Satıldı
                  4. 2017 Volkswagen Polo 1.4 TDI Comfortline, DSG, Beyaz 46.000km ---->; Satıldı
                  5. 2013 Kia Ceed 1.6 CRDI Premium, Otomatik, Siyah, 98000km ---->; Satıldı
                  6. 2016 Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo+Stil, Otomatik, Siyah

Yorum

Geç arkadaşım geç golf nerde yeni İnsignia nerde ki şehir içi performansı eskiye göre 200 kg kaybettigi için süper iyi hale gelmiştir. Aracın uzunluğunu da dert etmeyin en kolay park ettiğim manevra yaptığım araç oldu İnsignia. Yenisi de öyledir eminim
                    Opel Insignia 1.6 CDTI Cosmo AT + Kış Paketi
                    Who needs an SUV when I've got the Insignia sedan

Yorum

Bundan 5 sene önce Golften İnsigniaya geçiş yaptım. Arkadaşların da söylediği gibi ikisi oldukça farklı klasmandalar. Kesinlikle çok yerinde bir karar vermişim, hiç pişman olmadım. Tavsiye ederim.

Yorum

Ben golf 6 dan 2011 cosmo insignia ya geçiş yaptım. İnsigniamdan çok memnunum 2 şey hariç bir yol sesi(Focal bam yalıtım yapma aşamasındayım bu sorunu çözecem) ikincisi ise konsol, kol dayama vs yerlerden gelen trim sesleri, elimi kol dayamaya atıyorum plastik sesi geliyo sürekli inanılmaz gecığım buna. Ama bu sorunu da çözecem inşallah. Yeni insignia yı da test etmek lazım heralde çözmüşlerdir bu yalıtım trim ses sorunlarını. Onun dışında Sorun yok golfden sonra insigniaya yatay dikey hertürlü geçilir
                        İnsignia 1.6t 180hp cosmo

Yorum

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. İnsignia'nın yeni kasa test aracı gelir gelmez test edip bakacağım. Yorumlardan anladığım kadarı ile insignia ya geçiş yaparsam asla pişman olmayacağım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ahmethamdi55x View Post
                            Ben golf 6 dan 2011 cosmo insignia ya geçiş yaptım. İnsigniamdan çok memnunum 2 şey hariç bir yol sesi(Focal bam yalıtım yapma aşamasındayım bu sorunu çözecem) ikincisi ise konsol, kol dayama vs yerlerden gelen trim sesleri, elimi kol dayamaya atıyorum plastik sesi geliyo sürekli inanılmaz gecığım buna. Ama bu sorunu da çözecem inşallah. Yeni insignia yı da test etmek lazım heralde çözmüşlerdir bu yalıtım trim ses sorunlarını. Onun dışında Sorun yok golfden sonra insigniaya yatay dikey hertürlü geçilir
                            Benim de insigniam için yol sesine yalıtım yapma planım var. Aslında insignia da yol sesi için araç içinde yeterli yalıtım var fakat davlumbaz kısmında hicbir yalıtım yok diyebilirim. Ben su şekil bir yalıtım yapacağım ve yol sesinde en az yüzde 30 azalma yapacaktır. İlk olarak davlumbaz î söküp çıplak demire bituself î yapistiracagim onun üstüne firex 10mm kendinden yapışkanlı süngeri yapıştırılacak. Sonra ise söktugum davlumbaz in tekere bakan kısmına motip pütür atacağım. Eminim işe yarayacaktır. İnsignia nin yalıtımda en zayıf veri davlumbaz çünkü. Ortalama maliyet 200 lira olacak. Malzemeleri https://www.adetasyapi.com/oto-ses-yalitimi burdan alacağım.
                            İnsignia 1.6T Cosmo Metro Mavi DVD800

Yorum

Yol sesi yalıtımını yaptırırsanız bilgi verin olur mu; ben de istiyorum çünkü böyle bir çalışma yapmayı. Aracın yol sesi eski kasaya göre biraz daha fazla sanki. Tabii bunda aracın motor sesinin yok denecek kadar az olması da etkili sanırım.

Yorum

İşleniyor...
                              X