Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Herkese Selam.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Herkese Selam.

Mert Şu bir gerçek Non Flex modunda ayağını bir hıza sabitle sonra Flex modunu aktif et arabanın %5 hızlandığını göreceksin

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mertk
      hadi havalarda düzeliyor bi deneme yapalım artık flex non flex farkını görelim diyorum tekrar solüyorum flex psikolojik güç. amortisor yumusatır sertlestirir baska bi seye yaramıyor heee yeniden alsam taktırırmıyım taktırırım çünkü direksiyon daha yumusak parkederken daha rahat gaz pedalı sportta daha hassas ama rollinde fark olcağını sanmıyorum
      kullandın mı bilmiyorum ama ben arasıra sportta kullanıyorum. bir kere 2500 devire kadar olan yavaş devirlenme ortadan kalkıyor. araç çok daha çabuk tepki vermeye başlıyor.
      direksiyon ve süspansiyonlar sertleştiği için seri hareketlerde yol tutuş ve direksiyon hakimiyeti artıyor. rollling de fark yaratır mı bilemiyorum. ama şunu net şekilde söyleyebilirm ki sport tuşuna basınca arabanın sesi bile değişiyor.
      ben sürekli tour modunda kullanıyorum arabayı. direksiyon ve süspansiyonlar daha da yumuşaklaşıyor. parmağımla dönderebiliyorum arabayı park ederken. almaya niyetli arkadaşlar benzin sarfiyatını göze alırlarsa mutlaka taktırsınlar derim. bir de park ederken sportta kullanmak çok zor çünü direksiyon bariz sertleşiyor.
      bence kararı kullandıktan sonra vermelisin. ben farkı bariz şekilde hissedebiliyorum özellikle 2500 dd altında.
      Renault!!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: FacomX
        Mert Şu bir gerçek Non Flex modunda ayağını bir hıza sabitle sonra Flex modunu aktif et arabanın %5 hızlandığını göreceksin
        senin dediğini denemedim ama öyleyse bizim araçlar sportta 189 hp ve 241 NM oluyor galiba
        Renault!!!

Yorum

Bir Dyno Testine sokmak lazım

Bu araçla Max Kaç yaptın diye soran lar oluyor ben tek başına gitmeyi sevmiyorum rakiplerle gitmeyi seviyorum 245-250 arası gittim zaten rakipler geride kalıyordu 260 rahat görür

Yorum

bende bir max. deneyeyim diyorum. sence denemeye gerek var mı facomx? motor açılsın geyiği var ya o yüzden soruyorum. yoksa 1 yaşında da 5 yaşında da 250 yapar bu araba mı diyorsun?
            Renault!!!

Yorum

Bence 1 günlük ken bile yapabilir Rodaj olayına ben inanmıyorum ama bağzı arkadaşlar bunun önemki olduğunu savunuyor Mert yorumlarını yazar

Yorum

Motor sağır kalır mı diye düşünüyorum. acaba 3000 km. olduktan sonra mı denesem? çok kararsızım bu konuda.
                Renault!!!

Yorum

Rodaj yapmak makinenin içindeki tüm metallerin birbirlerine tam olarak senkronize olması için gecen zaman ve kilometre sürecidir.. Sadece kilometre değil motorun tam ısınma ve tam soğuma adetleride dikkate alınmalıdır... Örn. 30 tam ısınma + tam soğuma ortamala 1 ay sürer , bu süre zarfında 3000 RPM in geçilmemesi önemlidir.. 500km de bir yağ değişimi ve çıkan yağın süzülerek metal parçaları olup olmadığı kontrol edilirse iyi olur... Yapılan en büyük hata rodaj boyunca 3000 rpm i geçmeyip , 1000km sonra yağ değişerek 6500 7500rpm çevrilmesidir.. Kıl biri iş ama seviye seviye devir arttırılmalı.. Örn.. 500km de 4000rpm / 750 km de 5000rpm / 1000km 6000 rpm / 1100km 7000rpm / 1200km kesiciye kadar devam.Sürekli sabit devirle gitmeyerek yapılmalıdır aslında. Genelde %25 gaz pozisyonunu geçmemekte fayda var. Belli periyotlar içerisinde devir limiti artabilir ve arada çok nadirde olsa gaza %40 % 50 kadar basılabilir. Uzun otoban seyahatlerinde ise 25 - 30 km de 1 dur kalk yapmanızda fayda vardır tabi ..

rodaj yapmadan gazlayan bikac duyumlarıma göre aracları motorlarında hep bisiler kırdılar. yani sağlıklı uzun ömürlü dayanıklılık için RODAJ sart daha önce rodajlı rodajsız typerın videosunu izlemistim ciddi fark vardı içimiz rahat olsun yapalım gitsin
                  merak eden okumak isterse cesitli bilgiler

Yorum

bilgiler için teşekkürler. bunları uygulaması gerçekten zormuş. ben 3000 km gibi yağ değişimi yapmayı planlıyorum. zaten şimdiye kadar 1 kez 7000 dd yaptım.
                    Renault!!!

Yorum

yapın ztn ben kesici gidiyorum 1 2 de rodaj sorası

Yorum

ya ne bileyim malını seven bir adamda değilim ama kıyamıyorum bir türlü arabayı üzerek gitmeye
                        bazen evin penceresinden izliyorum aval aval. çok özeniyordum almadan önce. eşim ısrar etmese almayacaktım. şimdi iyi ki almışım diyorum her kullanışımda
                        Renault!!!

Yorum

arabalarımız güzel vala iyiki almısız bende camdan bakıyorumda diyorum neden aile arabası naptın mert bu yasta

Yorum

bende gencim daha. 29 yaşındayım. gerçi ailem için aldım zaten arabayı. oğlum 15 günlük. onu bindiriyorum. bir de kendim geziyorum tabi
                            Renault!!!

Yorum

siz arabanıza bakın biz biner gezeriz ihihi

Yorum

binmiyorum demedim ki. siz binin gezin
                                Renault!!!

Yorum

İşleniyor...
                                X