Duyuru

Collapse
No announcement yet.

izmir den herkese merhaba

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: izmir den herkese merhaba

yaa okkeş kardeşim turbonun tadı başka boşver.Son olarak 50 km şehir içi+çevre yolda 7,9 ortalama ile sonlandı gezi.Sanırım sakin kullanımda 7,5-8 arasında olacak.Yakıtı düşünmesem 180t,cosmo almıştım çoktan,ama 1,4 ekonomik ,insignia konforu ve güzelliğide eklenince tercih edilecek diye düşünüyorum.
    Insignia NB 1.4 140 HP Edition Elegance +sunroof +dvd navi panacoto bej+bej

Yorum

kesinlikle Cem abi, arabamız hadi 180 bg, hadi ağır bir araç, normal yakıyor, çünkü çoğu 110-120 bglik arabalar bu seviyede yakıyor fakat, insanların gözünden bakarsan, ''ben napıcam 180 bg'yi ralli mi yapçam?'' az yakması daha makul anlayışı var, bu yüzden çok bu ihtiyaçları karşılamıyor... zaten buna katlanan abilerimiz kardeşlerimiz de hiç şikayetçi değiller, araba deli gibi gidiyor, lpg'de bile 240'ı devirecek kadar iddialı bir araç yaa...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cemicey
        yaa okkeş kardeşim turbonun tadı başka boşver.Son olarak 50 km şehir içi+çevre yolda 7,9 ortalama ile sonlandı gezi.Sanırım sakin kullanımda 7,5-8 arasında olacak.Yakıtı düşünmesem 180t,cosmo almıştım çoktan,ama 1,4 ekonomik ,insignia konforu ve güzelliğide eklenince tercih edilecek diye düşünüyorum.
        tüketim rakamları çok iyi. tekrar hayırlı olsun. Allah utandırmasın.

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
        kesinlikle Cem abi, arabamız hadi 180 bg, hadi ağır bir araç, normal yakıyor, çünkü çoğu 110-120 bglik arabalar bu seviyede yakıyor fakat, insanların gözünden bakarsan, ''ben napıcam 180 bg'yi ralli mi yapçam?'' az yakması daha makul anlayışı var, bu yüzden çok bu ihtiyaçları karşılamıyor... zaten buna katlanan abilerimiz kardeşlerimiz de hiç şikayetçi değiller, araba deli gibi gidiyor, lpg'de bile 240'ı devirecek kadar iddialı bir araç yaa...
        bence de öle bir durum var. Diğer arabalar bu kadar yakıtı isteseler de yakamadıkları için böyle konuşuyorlar. passat 122 hp mesela ne yakabilir? Benim yakıt tüketimim fazla ama bu arabadan değil sürüş tarzımdan dolayı.

Yorum

Kesinlikle haklısın Ökkeş abi arabadan değil kullanım tarzından.Rahat durmuyorki beygirler birini bağlasam diğeri koşturuyor ben de amaaannnn... deyip salıyorum hepsini.
          2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

şimdi şürüş tarzı tabii ki de abi, bmw 320 d var, bu şekilde sür bizim arabayı yer de ayrıca, ama Emre abinin dediği gibi tapagaz gitse bile yakmayan araçlar var, ama fiyatı işte 130 bin tlnin üzerinde ama insanımızda şu da var, gider dizele alırken pahalı verir, fakat yakıt ekonomisi düşünür, ama aradaki benzin farkını alırken verdin abi dersin, olsun az yakar der, bizim segmentte araçlar, dizel ve benzinli arasında en az 10 bin tl oynatıyor, sen alırken bu on bini veriyorsun, hele bi de bizimkinde yaklaşık 40 bin tl oynuyor, donanım istersen o ayrı motor hacminden dolayı bakın abi dediğim yanlış anlaşılmasın, dizel alanlar kesinlikle aptallık etmiştir demiyorum, inanın ki benim de param olsa bunun dizelini tercih ederdim, ama benzinlinin avantajı fiyatta çıkıyor, mesela passatta 1.4 tsi ile 1.6 tdi arasında fiyat farkı bir dünya, ama dizel ekonomik yakıyor, gelmek istediğim nokta, adam eğer yaklaşık her sene araba değiştiriyorsa, ki 10 bin tl yaklaşık bir buçuk seneye denk gelir en azından normal bir sürücü için, dizelin avantajını yakalayamadan satmış oluyor...

Yorum

Ama unutmamak gerekir ki dizel araç satarken de pahalı.Sahibinden'e bakın yine cosmo araçların 1.6T ile 2.0 CDTI arasında 15-20 bin fark oluyor.Bana göre benzinlinin avantajı yıllık 15bin km'yi geçmeyen benim gibi kullanıcılar için ortaya çıkıyor.Zaten 4-5 yılda araç değiştiriyoruz.Ben dizel alıp kullanmasam onun yıllık vergi+bakım masraflarından benim benzine verdiğim fark çıkmıyor.Çıksa bile çok az bir fark kalıyor.Bu nedenle de turbo benzinli aracın keyfini ve +20 HP ekstrasından vazgeçmek anlamsız oluyor " ama benim için ".Tabiki yıllık 25-30 bin km yapacak olsam dizel açık ara öne geçiyor.
              2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Eymen http://www.otokritik.com/benzinli-dizel-karsilastirma/ adresinden kıyas yapabiliyorsun.Ben de yılda 10000 geçmem dizel farkını peşinen vermek avantaj gelmedi.
                Insignia NB 1.4 140 HP Edition Elegance +sunroof +dvd navi panacoto bej+bej

Yorum

satarken de pahalı tabii kardeşim, fakat, azdan az çoktan çok gidiyor, 2.0 alanlar bizim satçağımız fiyat mesela 10 bin tl aşağısı onlar 15 bin tl aşağısına satıyor, bunu da unutmamak gerek, az kullanırsan dizelde hiçbir zaman avantaja geçemezsin...

Yorum

1,6 T 180 hp 72000 TL /// 2,0 Dizel 160 hp 98000 TL. 26000 TL fark var. yıllık vergide de 1300 TL fark var.
                    yılda 30.000km yol yaptıgını düşün. benzinli araç ile ortalama 12lt yaktıgını varsayarsak 300*12*4,35=15660 TL ödersin.
                    Dizel araç ile 7,5 yaktıgını varsayalım 300*7,5*3,80=8550 TL eder aradaki fark da yaklaşık 7000 tl. vergi farkını düşersen rakam 5700 TL ye gelir. Bir de paranın zaman değeri diye bir kavram var. 26000 TL farkı sen peşin ödüyorsun akaryakıttan bu tasarrufu sağlarım diye düşünürsen yıllık yaklaşık %10 desek 2600 TL paranın zaman değerinden dolayı da kaybın var. 5700den onu da cıkarırsak 3100 TL tasarruf sağlarsın yılda. Özetle az yakıyor diye dizel araç almadan önce iyi hesap yapmak gerek. Bir finansçı olarak benim görüşlerim böyle.

Yorum

aynen kardesım o farkı kac yılda eritiyor onemlı bızde hesaplama yaptık 150.000 kmde araba kendısını amortı etmeye baslıyor yanı 130.000 140.000 kmde basa bas gelıyorsun ondan sonra dızel avantajlı oluyor ama sonuc olarak o kmde bır arabayıda ne kadara satarsın ve kım alır mechul ! cok ucurum var arada! zarar yazar her turlu bana gore!

Yorum

500 bin tl'm olsa tabii ki gider 2.0 dizelini alırım, ama 100 binim varken kesinlikle gidip dizelini almam, turboyu alırım aklım rahat olur ikisinin de zevki ayrı ama yokuş yukarı kalkışta 2.0 dizel bizim araçları ağlatır gibime geliyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cemicey
                          Eymen http://www.otokritik.com/benzinli-dizel-karsilastirma/ adresinden kıyas yapabiliyorsun.Ben de yılda 10000 geçmem dizel farkını peşinen vermek avantaj gelmedi.
                          Cem bey siteye ben de girdim baktım fakat dediğim gibi paranın zaman değeri dikkate alınmamış. Vergi farkı da dikkate alınmamış.

Yorum

dizel bence karlı değil neden derseniz, araç az yakıyor diye araçla gitmeyeceğiniz yere bile arabayla gidiryorsunuz extra masraf ben bunu yaşadığım için biliyorum
                            2015 leon fr

Yorum

Orjinal yazı sahibi: okkes
                              aracınız hayırlı ugurlu olsun. yakıt tüketimi 8,5 bence cok iyi rakam. daha da düşecektir diye düşünüyorum. ben 10 ortalama görsem kurban kesecem 12den aşağı inmiyor. bazen 14 oluyor. moral bozulmasın diye sıfırlıyorum
                              abi yalnız sürekli şehiriçindeysen tüketim değerini sen sıfırladıkça o yükselir uzun süreli bir ortalama alırsan 12 altına düşebilirsin belki.
                              InsigniaTEAM

Yorum

Orjinal yazı sahibi: cagri
                                Orjinal yazı sahibi: okkes
                                aracınız hayırlı ugurlu olsun. yakıt tüketimi 8,5 bence cok iyi rakam. daha da düşecektir diye düşünüyorum. ben 10 ortalama görsem kurban kesecem 12den aşağı inmiyor. bazen 14 oluyor. moral bozulmasın diye sıfırlıyorum
                                abi yalnız sürekli şehiriçindeysen tüketim değerini sen sıfırladıkça o yükselir uzun süreli bir ortalama alırsan 12 altına düşebilirsin belki.
                                Cagri hakli, özellikle ilk 100km.'de ortalama oldukça hareketli oluyor.

Yorum

İşleniyor...
                                X