paypal yada sanal kartın varsa hemen satın alabilirsin (ebayden hiç alışveriş yapmadım ama bu ikisinden biri yeterli sanırım)
var ama güvenilir midir bilemiyorum ki
Hasan bence bunun dışında fren lambasının olduğu yeri komple led dolduran bir sistem olsa daha güzel olur. İlandaki ürün büyük ihtimalle arıza ışığı yakar.
öle bişi hayalim zaten ama yok ki
Yapacak adam varda arıza ışığını söndüremem diyor. Bir tane çıkma stop bulup deneyelim istersen olursa süper olur..
kim yapacak abi? ben düşünüyorumda önce elimin alışması için Vectra'ya yapacağım. dikiz aynası aldım ona led sinyal+ayna altı aydınlatma yapabilirsem Insignia'ya neler neler yaparım ihihi
yapmayı düşünen kişiye önerim, led bağladığı yerlerin ampullerini tamamen sökmesin, ledlere paralel bağlayıp stop lambası içerisinde bir yere gizlesin. bir ihtimal arıza ışığını önleyebilir (diye tahmin ediyorum)
kim yapacak abi? ben düşünüyorumda önce elimin alışması için Vectra'ya yapacağım. dikiz aynası aldım ona led sinyal+ayna altı aydınlatma yapabilirsem Insignia'ya neler neler yaparım ihihi
yapmayı düşünen kişiye önerim, led bağladığı yerlerin ampullerini tamamen sökmesin, ledlere paralel bağlayıp stop lambası içerisinde bir yere gizlesin. bir ihtimal arıza ışığını önleyebilir (diye tahmin ediyorum)
Aynen çağrıcım arkadaşımda aynısını söyledi. Zaman bulursak çıkma bir tane stop bulup deneyeceğiz.
az daha sabredin yahu zaten makyajlılar da stoplar led gelecek o zaman zaten stopları değiştirmemiz farz olacak bu led ler ankarada satılıyor arkadaşımdan temin edebilirim olmazsa ben bi deneyeyim iyi olursa temiz ederiz isteyenlere ama kuvvetle muhtemel arıza ışığı yakacaktır orjinal ampul ile ledli arasında voltaj farkı olması muhtemel...
ledlerde direnç yok denecek kadar az akkor ampullere göre, arac bilgisayarı direnç eksikliği ya da fazlalığı algıladığında arıza lambası yakıyor diye biliyorum, aslında basit bir voltmetre ile filament'li stop lambasının direncini ölçüp, aynı değerde bir direnç alınırsa ve ledin takılacağı devreye seri lehimlenirse arıza ışığı yanmaması lazım teorik olarak...
Arıza ışığı için örnek olarak denenmiş plaka ampüllerini verebiliriz.Led ampül ile değiştiğinde direk arıza ışığı yakıyor.Ledlerin voltajları normal ampüllere göre az.Daha az enerji harcıyorlar.Araç bilgisayarıda bunu bozuk olarak algılıyor.Bu engellemek içinde araya direnç atılıyor sanırım.
Canbus denen sistemler var ledin yanında direnci de hazır lehimlenmiş, bir nevi baskı devre diyebiliriz görmüştüm internette, link bulabilirsem atarım...
Farlarla ilgili bende bi şey sorayım;Dün gece gelirken yol gidiş geliş tek şerit tüm araçlar sellektör yaptı.farlarda yukarı yada aşağı ayar düğmeside yok.Sonradan düz bir yola geldiğimde gene tek şerit gidiş geliş ama daha geniş bir yol yandaki şeridi bile aydınlattığını farkettim.Baya bir iki tarafıda aydınlatıyor.
Sorum şu yanlış mı biliyorum far için ayar düğmesi var mı yada benim başıma gelen sizin de başınıza geldi mi ve çözüm yolu bilen
Farlarla ilgili bende bi şey sorayım;Dün gece gelirken yol gidiş geliş tek şerit tüm araçlar sellektör yaptı.farlarda yukarı yada aşağı ayar düğmeside yok.Sonradan düz bir yola geldiğimde gene tek şerit gidiş geliş ama daha geniş bir yol yandaki şeridi bile aydınlattığını farkettim.Baya bir iki tarafıda aydınlatıyor.
Sorum şu yanlış mı biliyorum far için ayar düğmesi var mı yada benim başıma gelen sizin de başınıza geldi mi ve çözüm yolu bilen
sadece aşağı ve yukarı ayarlanabiliyor alyan anahtarla
2015 Honda CRV 1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs (görmemişin... :P )
Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler [center]
Bizim farlarımız araçtaki yüke ve hıza duyarlı yani ihtiyaca göre kendisi yükseltip alacaltabiliyor ama tabi belli bir denge noktası var şayet bu noktada kayma varsa gerektiğinden fazla yükseltme yapacaktır,bunuda serviste 5 dakikalık bir işlmele ücretsiz olarak yaptırabilirsiniz sağı solu aydınlatması karanlık yollarda far sisteminiz afl ise sağ sol dönüş lambalarınıda yaktığı oluyor yada şerit değiştirirken de aktif olabiliyor...
arkadaslar bir sey soracaktim yag orani kac oluyor benim arac daha 1000 km de % 84 yaziyor eksikmi acaba nasip olursa carsamba gunu fransadan tr ye gelecegim aracimla bir sorun cikarirmi bu yag orani servise gitmem gerek varmi
arkadaslar bir sey soracaktim yag orani kac oluyor benim arac daha 1000 km de % 84 yaziyor eksikmi acaba nasip olursa carsamba gunu fransadan tr ye gelecegim aracimla bir sorun cikarirmi bu yag orani servise gitmem gerek varmi
Ceyhun kardeşim mesajı pek bi alakasız konuya yazmışında ben yardımcı olayım sana
Genelde yağ ömrü km ye ve aracın ne kadar zamandır fabrikadan çıktığına bağlı olarak değişiyor şöyle ki senin aracının 1000 kmde olması önemli değil arac 1 yılda 500 km olsa bile yağın ömrü zamana görede kısalabiliyor motorun içinde sıcak soğuk hava koşullarına maruz kalan yağlar deforme olabiliyor senina racın için şuan çok normal değerlerde muhtemelen yağın tamdır ve ömrü iyi durumdadır,
yinede tavsiyem yola cıkmadan her ihtimale karşı ya kendin ya servsite yağına suyuna baktır gerekli kontrolleri yaptır,
Zaten bakım zamanı geldiği zaman yeni yağ koyduklarında yağ ölçeri sıfırlayacaklar o zaman bunun takibini kendin daha bilinçli yapabilirsin
kusura bakmayin luften biliyorum alakasiz yer oldugunu tam olarak cozemedim bu olayi oyuzden simdilik alakasiz sayfalara yaziyorum inslh ogrenince herseyi yerine yazacagim arac daha yeni yani bir aylik bilgin icin cok tsk ederim servisi bir gideyim gerci burada randevu almadan kabul etmiyorlar ama sansimi bir deneyim tekrar cok ozur dilerim yanlis sayfaya yazdigim icin
Yorum