Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Tanışma ve titreme sorunum

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Tanışma ve titreme sorunum

Merhaba

Foruma yeni üye oldum. Adana'da yaşıyorum. Makina mühendisiyim.10 gün önce 2.0 cdti 160 hp cosmo araç aldım. 2 adet sorun yaşıyorum. Forumu inceledim. denilenlerin bir kısmını yaptım ama çözüm bulamadım. Şimdiye kadar hep bmw arabalarım oldu. Yeni bir fabrika kurduğum için çok para vermeden alabileceğim bir araba aradım. insignia uygun geldi. ilk izlenimlerim son derece iyi ancak basit ama çözülemeyen küçük problemler canımı sıkıyor.

Sorun 1: sırf orjinal navigasyonlu diye konyadan aldım aracımı. dvd 800. son derece hızlı kullanışlı ancak güncellemesini bulamıyorum. 2015 güncellenesi 200 euro gibi bir rakam. adana opel servisi sahibi yakın arkadaşım ama onlarda da 2011 güncelleme cd si var. yüklediler hiç bir işe yaramadı. aracım 2011 model. bu modele uygun güncellemeyi nasıl bulurum? 2009 ve 2010 model sahibi arkadaşlar sorunu ortak alım yoluyla çözmüş ve memnunlar. 2011 de böyle bir çözüm bulabilirmiyiz.

sorun 2: 100 km hızdan sonra titreme: önce lastiklerin 2 si değişti. düzelmedi. sonra burç olayını öğrendim. servises götürdüm. burçlar yeni denildi. şüphelendim diğer 2 lastiğide değiştirdim. oturma sürecini bekliyorum. balans yapan arkadaş diskleriminde bozuk olduğunu onlarıda değiştirmem gerektiğinin söyledi. disklerin bozuk olduğunu biliyordum. fren yapınca hafif bir titreme yapıyordu. ama freni kullanmadığım zaman böyle bir sıkıntı yapması özellikle balansları arabanın üstünde yaptırdığım için bana mantıklı gelmedi. yardımcı olursanız sevinirim
    MY 2011 insignia 2.0 cdti 160 hp dvd800

Ynt: Tanışma ve titreme sorunum

Bahadır bey,

Öncelikle hayırlı olsun aracınız allah kaza bela vermesin keyifli sürüşler. Titreme sorununuz rot ve aks aksamından kaynaklanıyor gibi geldi bana benimde bir aracımda aynı sıkıntı vardı 90km hızı geçince titreme yapıyordu. Lastik değişimi ve balans ayarında çözüm bulamadıysanız akslara ve rot başlarına da baktırın derim. Ben şuan C kasa Vectra kullanıcısıyım ama Insignia alma arefesindeyim bütün modelleri yakından takip ediyorum. 2.0CDTI hakkında konfor ve ortalama yakıt tüketimi hakkında deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.

Yorum

Diskler titreşime neden olabilir. Değişim için pahalı bir neden.
      Burçlara nasıl iyi diyebilirler? Kaç ton yük' e maruz kalarak esneyebilen birparça. LEVYE ile kaç kg yük vermişler ki test edebilsinler? Burçlar neye göre yeniymiş?

Titreme, belirli bir km de mi var? Aks nedenli titreme, aks gözle bakılarak ta anlaşılabilir.
      CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Lastikten balans/sert vb. değilse yüksek torklu araçlar için aks öncelikle değerlendirilmeli.. Ancak aks belli bir hızda değil yüke bindiği her durumda titreme yapar. Ön takımları gözden geçirmek gerekir. İyi bir rot balans ustası işi çözer..
        Beyaz 1.6 T Cosmo Flexride DVD800 Infinity

Yorum

welcome clapclap
          06 FA 1466 kışın karda tank,yazın asfaltta uçak.

Yorum

Diskler frene basınca titreşime neden olur. Bunu biliyor ve yaşıyorum. Anlamadığım fren yapmadığım dönemde titreşime sebep olduğu iddası. Gerekçeleri şu: frene basınca balatalar diske yapışıyor, basmadığım zaman teorik olarak deymemesi lazım. ama diskler bozuk olduğundan çıkıntılı noktalar her dönüşte balataya temas ederek titremeye sebep oluyor. Bu ne kadar doğru bilemiyorum.

Burç mevzusu tam bir muamma. Servis tanıdık. bende baktım burçlar son derece yeni görünüyor. 20 yıldır bir sürü araba sürdüm. ne burçlar gördüm sıkıntı çıkarmayan. bu onların yanında gerçekten çok yeni görünüyordu. lastik bölümlerinde çatlama falan yoktu ve sıkı oturmuş gibiydi levye zorlamasında. İç toleransını bilemiyorum. değişmeye kalkarsam indirim dahil 500 tl gibi bir masrafı var. emin olmadan bu işe girmek biraz mantıksız geliyor.

akisden olacağını zannetmiyorum zira meslek gereği o işleri bilirim. İvmelendiğim zamanda bir titreşim yok. akisden olsa ivmelenmelerde kendini belli eder.

benim tamda işin içinden çıkamama sebebim olayın sürekliliği olmaması. ev iş arası 35 km. 30 km si otoban. sabit hız 130 ile gidiyorum. bazen bu titreşim oluyor, bazen olmuyor. bazen 110 da oluyor bazen 130 da. bazen 150 lere hızlanıyorum geçiyor, 100 e düşüyorum geçmiyor. büyük sıkıntı.

Sanırım disklerle başlayacağız.

onunda orjinali pahalı. tornalatmak denen bir kavram var ama ona hep karşıyımdır. özellikle hava soğutmalı disklerde tehlikeli olduğuna inanırım. ayrıca tek pasoda alacak tertibatı olmayan tornada hataya çok açık bir uygulamadır. bosch un diskini buldum internette. 200 tl civarı ama bilemedim ne kadar güvenilir.

böyle güzel bir arabanın bu gibi bir sorunu olması çok enteresan. babamın yeni kasa 520d si var. konyadan aracı almaya beraber gittik ve arka arkaya geldik. hiç de geri kalmayacak bir performans sergiledi insignia.

yurtdışı kaynaklarıda araştırdım. genel bir problem. 70-75 mil arası sallama sorunu diye bir sürü gönderi var. farklı çözümler çıkmış. en favorisi burçlar. umarım çözerim.

Yorum

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

2.0 cdti 130 hp olanlarını sürmüştüm. 160 olanını bilmiyordum. araba bakma sürecinde öğrendim. 130 luklar bana hitap etmiyordu ama 160 lık son derece keyifli. 6 vites olmasına rağmen tork bir çok yerde sorunu ortadan kaldırıyor. konfor çok başarılı(titreme sorunumu saymazsak) araba son derece tok. bana kalsa daha düşük jantlı kalın yanaklı lastikle daha güzel olur ama cosmonun 18 den küçük jantlı orjinali sanırım yok. o nedenle 18 inch jantın verdiği problemlerle uğraşıyoruz.

tüketime gelirsek 3 ve 5 serisi benzinli arbalar kullandım. daha sonra dizele 2.7 grand cherokee ile geçtim. benzinli araçlarım 10 litre civarı yakardı. dizel aracım ise 2.7 olması sebebiyle 9.5 lt nin altına kolay kolay inmezdi. yeni iş yerimiz eve 35 kilometre olunca daha az yakan bir dizel olsun düşüncesiyle aldım bu aracı. şu an benim kullanım şartlarımla 6.5 lt civarı yakıyor. bana son derece tatminkar geldi ama tabi daha az yakanlarıda vardır. ben konyadan 5.8 ile geldim. babamın aracı 2013 520d ise 5.2 ile gelmiş. bir birimizi sürekli takip ettiğimiz düşünüldüğünde ve o aracın son derece teknolojik olduğu varsayımıyla insignia benden tüketim konusunda iyi nor aldı. şunu not düşmek isterim şehir trafiğine çok girmiyorum. yeni nesil araçlar 8 vites etkisiyle sehiriçinde daha az yakıyor. benim şartlarımda iyi ama eminim ağır trafiğe girsem 8 lt lere kadar çıkar

umarım faydası olmuştur bilgilerin

Yorum

Benzer titreşim tarzını ben çok yaşadım. Ne lastik, ne disk, ile çözebildim.

Değişkken hızlardaki titreşim burç' olabileceği yönünde izlenim bırakıyor.
                CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

welcome
                  2011 MODEL ,1.6T 180hp, DVD800

Yorum

Bahadır Bey,

Detaylı açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim. Umarım titreme sorununuzu ek kısa sürede ve en düşük maaliyet ile çözersiniz.

keyifli sürüşler.

Yorum

Balansı üstünde yaptırıyorsunuz değil mi? Benim aracımda da vardı. Finish balance (üstünde balans) ile tamamen çözüldü.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nalbantoglu
                        Balansı üstünde yaptırıyorsunuz değil mi? Benim aracımda da vardı. Finish balance (üstünde balans) ile tamamen çözüldü.
                        aynen finish balans çok işe yarıyor

Yorum

welcome

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

dün bir kez daha lastikciye gittim. bu sefer üzerinde değil makinada balans yapıldı. o esnada sağ ön lastiğin hoplayarak döndüğünü gördük. lastik sökülüp takıldı. nispeten düzelmiş görünüyordu. balansı yaptık taktık. dün deneyememiştim, bugün işe gelirken titreşimin 90% azaldığını gördüm. tahamül edilir noktaya geldi. ancak hala bazı zamanlarda ufak bir titreşim yapıyor. bir süre böyle devam edeceğim. disklerdeki aşınma baya fazla ama balatalar yarından yukarıda ve gm marka. balatalar bitince disk balata beraber değiştirmeyi düşünüyorum.

halen çözemediğim tek sıkıntı: trafik yok sabit 120 km hızla gidiyorum. titreme yok. 1 km geçiyor aynı yol aynı hız birden hafif bir titreşim başlıyor. bunu çözemedim. bakalım sonu nereye gidecek.

Yorum

welcome

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

İşleniyor...
                              X