Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MERHABA İNSİGNİA AİLESİ SİZLERE BİR SORUM OLACAK

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• MERHABA İNSİGNİA AİLESİ SİZLERE BİR SORUM OLACAK

Merhaba Arkadaşlar,

Ben İstanbuldan Enes, İnsignia ailesine yeni katıldım.

Tanışmayla beraber aracımla ilgili tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Yaklaşık iki hafta önce 2010 model 53.000 km'de 1.6 turbo 180hp İnsignia aldım, uzun zamandır hayal ettiğim gerçek oldu çok şükür.

Yalnız aracın frenleri ve yol tutuşu ile ilgili büyük bir problem yaşıyorum. Araçla sağa ya da sola sert hamle yaptığımda araç kafadan kayıyor ve bu benim çok canımı sıktı, ardından biraz zaman geçti ve dün akşam trafikte ortalama 70 km hızlarda seyrederken önüme bir araç çıktı ve bende kendimi sol şerite attım, ardından ilerde araçların durduğunu gördüm ve normal bi şekilde frene bastım. Yaklaşık 13 senedir araç kullanıyorum ve ilk kez böyle bir şey yaşadım. Frene basar basmaz ABS devreye girdi ve sanki hiç frene basmıyormuşum gibi ilerledim ve göz göre göre önümdeki araca vurdum. Düm düz kuru yolda bu kadar yavaş giderken böyle bir şey yaşamak gerçekten çok üzücü bir durum. Sonuçta Opelin en prestijli modeline biniyorum ve yaşadığım bu olay anlıkta olsa beni soğuttu. Neyse tutanakları tuttuk ardından yola devam ettim ve boş bir yolda frenleri bir deneyeyim dedim, anlık mı oldu o olay diye merak ettim. Sonra 50 km 80 km 100 km hızlarında giderken teker teker ani fren denemesi yaptım ve her defasında direkt ABS devreye girdi ve araç hep ileriye doğru kızaklandı. Olması gereken bu değil, şimdi sizlere soruyorum, araç ağır bakımından yeni çıktı. Balatalar ve diskler güzel denildi, araçta Yokohama'nın 4-5 yıllık daha 5 bin km yol yapmış lastikleri var. Sorun lastikler midir ya da ne olabilir.? Cevaplarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim .

Ynt: MERHABA İNSİGNİA AİLESİ SİZLERE BİR SORUM OLACAK

Hoşgeldiniz hayırlı olsun.
    .
    Bence sıkıntı lastiklerde. Ne kadar az kilometrede yapsa 4-5 yıl uzun bir süre.
    .
    Yanlış hatırlamıyorsam lastiklerin raf ömrü 5 yıl.
    .
    Bu lastik 5 yılı araç üstünde bekleyerek yaptıysa kesinlikle yeni lastik alın.
    İnsignia 2014 Cosmo 1.6 170hp, Marjet Sıvı Sistem LPG, Zeytin Yeşili, Otomatik, FlexRide Paketi, Çevre Görüş Paketi 2, Sunroof, BOSE Ses Sistemi, Park and Go Paketi, Isıtmalı Siena Perfore Deri Koltuklar

Yorum

Merhaba, Cevap için çok teşekkürler.
      Bende öyle düşünüyorum ama her tarafta başka şeyler söyleniyor. Michelin kendi sitesinde 20 yıldan bahsederken Good Year 10 yıl diyor, halk arasında da 5 yıldan bahsediliyor. Şimdi kış lastiği alıcam, hangi marka hangi model araştırıyorum ama bir sonuca varamadım halen.

Yorum

Dip frende her araba abs ye girerde sert bastığınızdada abs ye giriyorsa tekerlektendir bence. Marka olarak eski aracımda kumho aldım tavsiye ederim hem ekonomik hemde karda canavar gibi gidiyordum.

Yorum

Aynen sorun serteleşen lastik hamuru.Aynı şekilde bir kazada ben yaptım geçen sene.Araç resmen durmadı.Abs takır tukur ćalıştı ama işe yaramadı.Lastikler 4 yıllık conti idi.Raf ömrü hikaye kullanımla lastikler sertleşiyor bu kesin.Hatta şuanda kullandığım araçtada conti c5 var 18.000 km oldu 1 senede bariz tutunma kaybı başladı,abs çabuk devreye girmeye başladı.Sanırım seneye lastikleri değiştiririm.Bence sizde lastikleri değiştirin.
          2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
          2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

welcome

Herkesin dediği gibi baş şüpheli lastikler.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

Geçmiş olsun. Umarım tekrarlamaz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: enesdemirpirci
                Merhaba, Cevap için çok teşekkürler.
                Bende öyle düşünüyorum ama her tarafta başka şeyler söyleniyor. Michelin kendi sitesinde 20 yıldan bahsederken Good Year 10 yıl diyor, halk arasında da 5 yıldan bahsediliyor. Şimdi kış lastiği alıcam, hangi marka hangi model araştırıyorum ama bir sonuca varamadım halen.
                Merhaba,

Öncelikle aracınız hayırlı olsun, kazanızda geçmiş olsun.
                Firmalar bayilerin elindeki lastiği satmak amacıyla bence yanlış bilgiler veriyorlar. En iyi lastik fabrikadan yeni çıkmış lastiktir. En kral performans lastiğini bir sene kullan, sonra sıfır petlası tak, petlas daha konforlu ve performanslı gelecektir. 2. seneden sonra bariz performasn kaybı yaşanıyor, 4-5 sene sınır bence.

Yorum

İnsignia aksine frenlemedeki becerisiyle ön planda.

Bu hafta sonu Allah korudu transporter yanlamasına giriyordu bana farkedip olduğum yere frenleyip yapışmamla kurtuldum. yoksa durum vahimdi. Frenler iyi ama lastikler gerçekten etkili bu konuda. zaman geçtikçe lastiklerle paralel değişen fren performansını gözlemleyebilirisiniz.
                  1.6 CDTI 136Hp Otomatik Cosmo/ Carbon Flash Black / UV Kaput Koruma Filmi / Boya Koruma
                  Flexride Şasi/ Çevre görüş 2 + Opel Eye/ Stil Paket(19"J+Deri Döşeme+Isıtmalı Koltuklar+BOSE Ses Sistemi) / Sunroof / R700+Carplay/Adaptive Cruse Control

Yorum

hoş geldiniz,forum olarak ortak söylenen şeyi bende söylerim sadece lastik
                    insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Çok teşekkürller ilgi ve yorumlar için. İlk işim lastiği değiştirmek olacak. Ama içim rahat etsin diye fren testide yaptıracağım. İnşallah problem çözülür. Bu arada Michelin alpin pilot pa4 nasıldır kullanan var mı?

Yorum

Son insignia'mı aldım. Gelirken araç yolda geziyordu. Bir sağa bir sola. Tabiki nedeni eskimiş lastik....
                        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
                        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Benimde normal şeritlerin üzerinden geçerken araç sallanıyor, artık herşeyi lastiğe bağladım bakalım değiştirince düzelecek umarım.

Yorum

Lastiklerimi değiştim problem ortadan kalktı. Değerli yorumlarınız için teşekkürler

Yorum

welcome

Yorum

İşleniyor...
                              X