Duyuru

Collapse
No announcement yet.

10 OCAK 2016 TÜM İNSİGNİATEAM AİLESİNE SELAMLAR

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 10 OCAK 2016 TÜM İNSİGNİATEAM AİLESİNE SELAMLAR

Herkese merhaba. Ben de bu gün, otomobili almamızdan öncesine dayanan insigniateam alışkanlığımı üyelik boyutuna taşımak istedim.

Henüz doğal olarak acemiyim, ama forum kültürüne yatkınımdır.(ağırlıklı okuyuculukla olsa da). Zamanla ısınacağımı ümid ediyorum.

Ben İstanbulda 3. sınıf hukuk fakültesi öğrencisiyim. Ailem Bolu'da ikamet ediyor, ve insigniamız bir aile otomobili olarak kullanılacak.

Aracı İstanbul Odak'dan, 1 ay kadar önce aldık. Araç 1.6 manuel dizel olarak alındı. Edition Elegance paket ve içi açık bej, dışı Asteroid Gri renk.

Bunların dışında araçta herhangi bir ek paket yok. Sağ olsunlar, Odak'da kauçuk paspas seti ve ufak 1 tüp boya hediye ettiler(oje tüpü kadar). Birde kauçuk bagaj havuzu alınmıştı.

Üzerinde gelen Brigstone lastikler 5 gün kadar kullanıldıktan sonra Lassa Snoways 3 lerle değiştirildi.(245 45 18 nasıl bir ebattır abicim, o lastikleri balkona çıkartana kadar belim büküldü resmen)

Ben şimdilik bunları aktarmak istedim. Araçla alakalı soru alabilirim, elimden geldiğince cevaplarım, herkese iyi forumlar

Ynt: 10 OCAK 2016 TÜM İNSİGNİATEAM AİLESİNE SELAMLAR

Hoşgeldiniz. Hayırlı olsun. 245- 40 - 19 daha ağır
    CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
    SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

hoş geldiniz ,aracınız hayırlı olsun.
      insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

welcome hayırlı olsun aracınız

Yorum

welcome hayırlı olsun.
          Orjinal yazı sahibi: aSya
          Hoşgeldiniz. Hayırlı olsun. 245- 40 - 19 daha ağır
          Ağzımdan aldın, hele jantları kaldırmak direk fıtık sebebi haha

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

welcome

Yeni aracınız hayırlı olsun. Gri ve bej güzel bir kontrast yaratıyorlar, Megane aracımızdan biliyorum. Her ne kadar koyu döşeme spor görünüm katsa da bence açık renk daha ferah duruyor. Keşke Cosmo'da da deri haricinde açık renk seçeneği olsaydı.

Araçla ilgili size şunları sormak isterim, düz vitesle aracın performansından memnun musunuz? Aracın ağırlığı sebebiyle şehiriçi sık vites değiştirmek yorucu oluyor mu? Otomatik viteste oranları erken patlama çabuk sönme olmayacak şekilde ayarlamışlar, düzde de bu böyle mi?

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

welcome

Yorum

Bej döşeme benim içinde en önemli kriterlerin başındaydı yıllarca siyah kullandım içim karardı, açık renk harika oluyor çok memnunum

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HaniBanaDemiş
                  welcome

Yeni aracınız hayırlı olsun. Gri ve bej güzel bir kontrast yaratıyorlar, Megane aracımızdan biliyorum. Her ne kadar koyu döşeme spor görünüm katsa da bence açık renk daha ferah duruyor. Keşke Cosmo'da da deri haricinde açık renk seçeneği olsaydı.

Araçla ilgili size şunları sormak isterim, düz vitesle aracın performansından memnun musunuz? Aracın ağırlığı sebebiyle şehiriçi sık vites değiştirmek yorucu oluyor mu? Otomatik viteste oranları erken patlama çabuk sönme olmayacak şekilde ayarlamışlar, düzde de bu böyle mi?
                  Teşekkür ederim. Açık renk kesinlikle daha iyi duruyor bence de. Ailede bunu 3'e 1 kalıp savunarak zorla yaptırdım resmen. Onlar da beğendiler ama zevk meselesi tabiki, ayrıca malesef kirlenme hızı koyu renklere nazaran çok daha yüksek.

Aracın düz vitesle performansından memnunum. Dizel otomatik versiyonunu da test ettim. Ona kıyasla bakacak olursak arada çok fazla bir fark olduğunu düşünmüyorum. Otomatik 2.000 devirin üzerinde tutuyordu, ve 4.200 civarlarında vites değiştiriyordu, manuelde de sizin aynısını yapmanız gerekiyor. Belki 4.500 e kadar çevirme şansı kullanılabilir manuelde, ama fazlasını çevirmenin anlamı yokmuş gibi geldi. Arabanın motor karakteri bu şekilde, o devri yakaladığınız sürece gayet iyi yürüyor.

Şehir içi için otomatik vites tabiki daha avantajlı olacaktır bunu tartışmak bile anlamsız. Ancak bir düz vitese göre değerlendirmek gerekirse, ağırlık kaynaklı bir ekstra yoruculuk yarattığını söyleyemem. Araç özellikle 2. viteste (biraz da motoru açtıktan sonra) yeterli gücü sunuyor, 3. vites zaten arabanın en istekli hali. Fakat 1. vites bildiğimiz dolmuş transit vitesi kadar yürüyor, çok fazla 1. viteste oyalanmamak lazım

Ağırlık konusundan bahsedilince benim de aklıma takıldı ve şimdi resmi sitelerin teknik kısımlarından, d segmenti 1.6 hacimli manuel araçların ağırlıklarına baktım(yanlarına da o araçların beygir/ağırlık oranlarını ekliyorum):

Peugeot 508: 1410 11,75(her 11,75 kiloya 1 beygir düşüyor)
                  Volkswagen Passat: 1444 12,03
                  Skoda Superb: 1465 12,20
                  Ford Mondeo: 1493 12,98
                  Opel İnsignia: 1496 11
                  Toyota Avensis: 1535 13,70
                  Volvo S80: 1614 14,03

İnsignia hakkında "ağır" sıfatı kullanılabilir. Ama eksi özelliklerinden biri olarak gösteremeyiz bence. Ağırlığı için "normal" demek daha doğru gibi duruyor. Ağırlık güç oranındaki başarısı da ayrı değerlendirilmesi gereken ama önemli de olan bir konu diye düşünüyorum.

İyi forumlar

Yorum

welcome

Yorum

Yazdığınız oranlar en iyi insignia da

Yorum

hoşgeldin kardeş
                        yeni aracınız hayırlı olsun

Yorum

welcome

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Herkese teşekkür ederim, hoş bulduk

Yorum

welcome
                              2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

İşleniyor...
                              X