Merhaba arkadaşlar. Bir ay önce 2010 insignia T aracımı aldım ve aldığım hafta prins marka LPG taktırdım. Bayram tatili için memleketime giderken 140-150 km hız ve klima açık vaziyette km de 25 kuruş yaktı. Dönüşte ise 90-110 aralığında kullanarak geldim ve kilometrede 21 kuruş yaktı. Şimdi bu bilgileri niçin veriyorum? İnternette insignianın çok yaktığına dair abuk sabuk bir dünya haber var o nedenle. Sözün özü severek aldığım arabama şimdi aşığım desem yeridir. Allah nazardan korusun. Kazasız belasız sürüşler nasip etsin herkese.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsignia LPG
Collapse
X
-
Ynt: İnsignia LPG
Merhaba. Çok yakmıyorsa neden LPG takma gereği duydunuz? Çok yakıyor diye benzinlisine deniyor ve zaten çok yakıyor, bence. LPG ile ilgili çok fazla şikayet var, umarım bunları siz de yaşamazsınız. Yoksa 21 kuruş yaktı diye sevinirken bi bakmışsınız motor elinizde. Allah korusun. Umarım aşkınız uzun sürer Kazasız ve arızasız sürüşler dilerim.2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
-
Normali 90 km sabit hızda 6.5 lt benzin yakar, oda 6.5*4.60=30 tl yapar. Yani yüz km de 9 lira kar etmiş olursunuz. 1000 km de 90 lira. Prins 3500 lira, 40.000 km yapmak gerek tüpün parasını çıkarmak için, sonrasında kar yazar. Hevesinizi kaçırmak için söylemedim bunu yanlış anlamayın. İnş. Kmlerce sorunsuz binersiniz ama hesap böyle.2016 Mercedes cla 180 cdi amg
Yorum
-
Yorum
-
Siz LPG konusunda pek bilgi sahibi değilsiniz anlaşılan. LPG ile benzin arasında %40-45 fark var. Senede yaklaşık 20000 kilometre yapan biri olarak LPGye mecburum. O fabrika verilerine falan gerek yok. Ben size gerçekte olanı söyleyeyim. Antalya'dan Ankara'ya gelirken 580 kilometrede 240 TL benzin yaktım. İzmir'den Ankara'ya gelirken ise 560 kilımetrede 130 TL LPG yaktım. Şimdi anladınız mı tasarrufu? Ayrıca LPG nedeniyle silindir kapağını açsak bile yine de kardayım. Çünkü dizel araca daha alırken 15-2000 fark ödemiyor musunuz? Benim önceki arabam VECTRA 1.6 LPG den dolayı subap yaktı ama yaptığım tüm masrafa rağmen hala kârdaydım. Bu arada ben internette 15 litre yaktığını söyleyen insanlara karşı bu yazıyı yazmıştım. Insanlar yanlış yönlendirilmesin diye. İyi günler...2010 İNSİGNİA T COSMO
Yorum
-
15 değil ya 10-12 falan yakıyor. Hatta biraz daha aşağı indirebilenler var İstanbul'da. Benim güzergahta zor da sakin güzergahlarda 9 yakalanabilir. 15 çok olmuş kim salladıysa artık2009 - Cosmo - 2.0 CDTI 160 HP - Flexride - Sunroof - Piyano Lake - Infinity Ses - Spor Deri Koltuklar - BlackVue Cams - DVD 800 - Lite Body Kit - OPC Pedallar ve Sinyal Çerçeveleri - Ayna Altı Işıklandırması - 245-40-19 Lastikler Yazlık: Michelin PSS ve PS3 + Kışlık: Kumho KW27 ve Pirelli Sottozero
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mazelifeNormali 90 km sabit hızda 6.5 lt benzin yakar, oda 6.5*4.60=30 tl yapar. Yani yüz km de 9 lira kar etmiş olursunuz. 1000 km de 90 lira. Prins 3500 lira, 40.000 km yapmak gerek tüpün parasını çıkarmak için, sonrasında kar yazar. Hevesinizi kaçırmak için söylemedim bunu yanlış anlamayın. İnş. Kmlerce sorunsuz binersiniz ama hesap böyle."Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: rmzndglMerhaba arkadaşlar. Bir ay önce 2010 insignia T aracımı aldım ve aldığım hafta prins marka LPG taktırdım. Bayram tatili için memleketime giderken 140-150 km hız ve klima açık vaziyette km de 25 kuruş yaktı. Dönüşte ise 90-110 aralığında kullanarak geldim ve kilometrede 21 kuruş yaktı. Şimdi bu bilgileri niçin veriyorum? İnternette insignianın çok yaktığına dair abuk sabuk bir dünya haber var o nedenle. Sözün özü severek aldığım arabama şimdi aşığım desem yeridir. Allah nazardan korusun. Kazasız belasız sürüşler nasip etsin herkese.
Ben de uzun araştırmalar sonucu 18000 km de aynı kiti taktırmıştım.PRINS VSI2+Valve Care sistemi..
Şu anda aracım 35500 km de ve 2 yıldır adı geçen sistemi sorunsuz kullanmaktayım..
Tavsiyelere uyarak mecbur kalmadıkça 3000 devir/dk yı geçmemeye özen gösteriyorum.
Söz konusu kit 1.6 Turbo insignia'lar da en sorunsuz sayılı kitlerdendir ve dönüşüm öncesi yaptığım araştırmaların söylediği gibi net %45 civarı ekonomi sağlamaktadır.
Ben peşin taktırdığım için 3000 TL ye taktırmıştım ve hali hazırda sistem kendini 18000 km de amorti etti.
Uzun yolda 25 Kuruş/km (120 km sabit hızda) İstanbul şehir içinde ise yoğun dur kalk trafikte 40 Kuruş/km yakmaktayım.
Lastik havalarım 30 bar,yani konforlu sürüş basıncı olduğu için sarfiyatım size göre biraz daha yüksek..
700 km lik son İstanbul-Antalya yolculuğumda 120 km/saat (cruise control ile) ve 32 bar lastik basıncı ile 140 TL yaktım.Yani 20 kuruş/km sarfiyat
Montaj iyi yapıldıysa içiniz rahat olsun..Ben hala orjinal valfleri kullanmaktayım.50 bin km sonra da çelik valflere niyetliyim.
Bu konuda çok şey yazılıp söylendi.Benim tespitlerim şu yönde;
İyi bir kit+İyi işçilik+Agresif olmayan kullanım tarzı ile korkmadan LPG kullanılabilir.Çelik süpap başları ile değişim de yaparsanız gözünüz arkada kalmaz..
Selamlar..
2010 Cosmo 1.6T / Flexride / DVD800 / Infinity ses sistemi/Teknik Gri / Avanue Morrocano Bej döşeme
Yorum
-
Asıl sıkıntıda bu aslında. 1.6 turbo insignia alıp 3000 devri geçmeden sürmek.açıkcası bende insigniayı aldıktan sonra tüp işini baya araştırdım baktım artık bu aracı sürmek eziyet haline dönüşecek satmaya karar verdim tüp falan takmadım.
madem o gücü istediğim gibi kullanamayacağım ozaman bukadar güçlü bir araca sahip olmanın mantığı yok diyerek satmak zorunda kaldım.malum benzinlide bütçeye zarar veriyor o yüzden en güzeli 1.6 dizel
gerisi hikaye.
ama taktıranada neden taktırdın dememek lazım sonuçta tercih meselefi.
Bu arada 1.6 dizelden az yakmış LPG li insignia
2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
bence yıllık 15.000 km yapılmadıkça lpg gerekli değildirdiye düşünüyorum
şahsen kendim yıllık hatta 2 hafta sonra tam bir yıl olacak 4800-5000 arası birşey yapmış bulunurum
benim gibi kişilere lpg gerekli değil ama satın aldığım kişi 500 km önce lpg takmasından dolayı araçda hala var olduğundan genellikle şehir içinde kullanıyorum lpg yi şehirlerarası benzine vur ve uç
Yorum
-
Ben de öyle çok yüksek devirde kullanan biri değilim; ancak bastığım zaman da gitmesini isterim. En basitinden bir sollamaya kalkınca mahçup olup geri dönmemek lazım. Bir de şu var tabii. Geçen gün kırmızı ışıktan kalkarken yandaki wv'in benimle yarışmak istemesi ve 50 metre sonra benim ona dikiz aynasından bakmam. Arada bir bu da zevk veriyor insana. İşte o nedenle İNSİGNİA...2010 İNSİGNİA T COSMO
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: Oguz_75Orjinal yazı sahibi: mazelifeNormali 90 km sabit hızda 6.5 lt benzin yakar, oda 6.5*4.60=30 tl yapar. Yani yüz km de 9 lira kar etmiş olursunuz. 1000 km de 90 lira. Prins 3500 lira, 40.000 km yapmak gerek tüpün parasını çıkarmak için, sonrasında kar yazar. Hevesinizi kaçırmak için söylemedim bunu yanlış anlamayın. İnş. Kmlerce sorunsuz binersiniz ama hesap böyle.2016 Mercedes cla 180 cdi amg
Yorum
Yorum