Selamun aleykum arkadaşlar ismim seyfettin bursada yasiyorum insignia 1.6 t cosmo hakkinda bilgi almak istiyorum ilk arabam olacak biraz hassasim arkadaslar.
En başta, araç geçmişi, sigorta durumu, ve rutin expertizden sonra;
kendiniz: klimasını sıcak / soğuk, fan devirlerini ve üfleme sesinde anormallik varmı yokmu, Farları solda manuel açıp uzun / kısa yapıp kontrolünü,
cam otomatiklerini denemenizi, Rölantide anlık tüketimi ( klima ve buğu çözme kapalı iken 0,6 - 0,9 arası,
( 2500 de kesiciye girer ) dip gaz yapıp rölantiye kadar devir düşüşünü izlemenizi
Belli bir km kullanarak ara hızlanmalarda hantallığı kontrol etmenizi, Farlarını kontrol ederek buğu varmı yokmu bir bakmanızı, Radyo vs
devreye alarak ses sistemini kontrol etmenizi önerebilirim.
Çoğu expertiz firmaları bazı durumlardan bi haberler. Hele hele özellikle yetkili servisler motor gücünden bile bi haberler!!!!
Güvendiğiniz bir özel dyno expertiz hizmeti veren bir yerde tüm kontrollerin yanı sıra motor gücünü de ölçtürmeniz ve burada cıkacak ciddi güç düşüklüğü araştırılması gereken önemli sorunların işareti olabilir. Kabaca 4 - 5 yaşındaki 180HP araç 170 -180 bg arası vermesi gerekir. Aradaki 10 bg civarfark ı ( belki daha fazla da olabilir )
Bakım, buji, çevresel faktrörler, ve dyno cihazının kalibrasyonu ile alakalı dikkate alınmayacak şeylerdir.
seyfettın bey bende 1.6 cosmo aldım ve ıkı hafta oldu yakıta takılmayacaksanız verdıgı surus keyfı bambaşka gece yolculuğunu sevmeyenler bıle afl farlarla severler bence ayrıca ağzına kadar dolu bı araç durusu zaten yetıyo gözler hep uzerınızde olur ben gayet memnunum yıne alsam cosmo alırım başka arabalara bakma ıhtıyacı duymam performansından da son derece memnunum yokuşta bayılmak yok artık ....
evet bencede motor testı onemlı ben 2009 coşmo almadan once motor testıne soktum aracın motorunun cok ıyı açıldığı ve suanda 218 beygır guc urettıgını raporunda ve sozlu olarak gordum bu rakam kotu bakılmışsa dusukde cıkabılırdı
Yorum