Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bursa'dan selamlar, küçük bir soru

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Bursa'dan selamlar, küçük bir soru

Merhaba ARABAdaşlar,

Maaşlı standart bir çalışan olarak hayalim olan bu arabayı Rabbim nasip etti çok şükür. Geçen ay 2009 Elegance 1600 motor 180 beygir navigasyon paketli turbo aldım. Çok yaktığı için uzun araştırmalar sonucunda BRC marka tüp taktırdım. Bu sitedeki tüp takan, tüpe hararetle takma diyen, Prins en iyisi diyen arkadaşların yorumlarını da dikkatlice okuyarak bu kararı aldım.

Magnezyum alaşımlı manifolt yüksek devirlerde daha çabuk ömrünü tükettiği için Prins yağlama sistemi ile bu yüksek devirlerdeki ısınmayı yağ püskürterek önlemeye çalışıyor bu da motorda kuruma sebebiyet veriyor. BRC deki VSR sistemi 3500 devirin üzerinde %20 benzin püskürterek aynı soğumayı sağladığı belirtildi.

Basit bir matematik hesabı yaptım. Prins 4.200 TL, BRC 2700 TL arada 1500 TL var. Manifoldların çelik olanlar ile yenilenmesi gerekse bile bu aradaki 1500 TL ile yenilerim ama motordaki kurumu 1500 TL ile temizleyemezdim diye düşündüm. Bir de bugüne kadar kullandığım Polo, Meriva ve Laguna araçlarında BRC nin hiç sorun çıkarmaması bu kararı almamın nedenlerinden biridir.

Sizlere sorum şu: Benzinde de tüpte de sollama yaparken gaza birden yüklendiğimde özellikle motor soğukken araç titreme sarsıntı yapıyor. Ama motor ısındığında tekrar aynı şekilde gaza yüklendiğimde bu titremeyi yapmıyor. Buna bazıları Turbo devreye girdiği için yapıyor diyor. Bu normal mi?

Şimdiden herkese teşekkürler...

Ynt: Bursa'dan selamlar, küçük bir soru

Öncelikle hoşgeldiniz aracınız hayırlı uğurlu olsun, ben araç alırken üzerinde brc'nin aynı kiti vardı. Şahsen Lpg'de pek kullanmıyorum hatta iptal etmeyi düşündüm vize ve yeni ruhsat çıkacak diye uğraşmadım. Keşke onun yerine sıvı sistemli lpg taktirsaydiniz daha iyi diyorlar lakin ben hiç kullanmadım. Sonuçta öyle de böyle yanan lpg ve bu araca benim bildiğim gitmiyor.

Yorum

Isınınca özelliği değişen parça veya bölge olmasıda oldukça olası.

İlk akla gelen malum sübaplar. Muhtemelende nedeni sübaplardır. Yeterli sıkıştırmayı yapamıyor. Haricinde önce,
      Boğaz kelebeği temizletmenizi öneririm. Ayrıca
      bunlar değilse durum ateşleme aksamı gibi görünüyor. Buji ve bobin üzerinde durmalısınız.
      Bunları gözle görerek değerlendirme bariz bir değişken olmadıkça malesef yapılamıyor. Deneme yanılma yöntemi olacaktır.

Bunlar ilk aklıma gelen ihtimaller. Buna, benzin pompası, turbo, bir ihtimalde tıkalı egzos ihtimalleride eklenebilir.

CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
      SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

welcome

Gönlünüzden geçen arabaya kavuşmuşsunuz, hayırlısı olur ve güle güle binersiniz inşallah.

Insignia Cosmo 1.6 SIDI MT Su Mavisi + Sprint Booster + LED Aydınlatma + OPC Pedal Seti ve Sinyal Çerçevesi + Çift Çıkış Egzoz + Spoiler + BMC Kutu İçi Hava Filtresi + ATE PowerDisc

Yorum

welcome

2014 Edition Elegance Fabrika Çıkış Lpg li + Sunroof

Yorum

Hoşgeldiniz
            Yılda kaç km yapıyorsunuz?
            Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

welcome

Keyifli paylasimlar

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

welcome

Yorum

Hoşgeldiniz
                  2015 leon fr

Yorum

welcome

Yorum

welcome
                      Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

welcome

1.4 T EDİTİON ELEGANCE + AFL+18 jant +NAVİ+sprintbooster+ses sistemi+opc sinyal çerçeveleri+turn push+kaliperler app +full led aydınlatma... vs..

Yorum

welcome

Yorum

welcome
                            2010 1.6T Cosmo

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Seyyah
                              Hoşgeldiniz
                              Yılda kaç km yapıyorsunuz?
                              Öncelikler hoşgeldiniz diyerek karşılayan herkese teşekkür ederim. Yılda 20.000 km. civarı yapıyorum seyyah arkadaşım.

Yorum

İşleniyor...
                              X