selam sevgili araçdaşlarım,aranızda çömez olduğumdan tüm forum üyelerini saygıyla selamlıyorum.ankarada ikamet ediyorum 14 senedir opel kullanıcısıyım 4üncü aracım sporttourer ...merak ettiğim konu araç yol bilgisayarı değerleri....değerlerde sapmalar varmı ,varsa yüzdelik oranlar verebilirmisiniz;
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yol bilgisayarı değerleri
Collapse
X
-
Ynt: yol bilgisayarı değerleri
Orjinal yazı sahibi: ibrahim431.4 T sahibiyim aracı ilk aldığımda ölçmüştüm benzin alırken tam doğru çıkmıştı ortalama yakıt ancak ortalama hız için aynı şeyi söyleyemem onda bi hata olduğunu düşünüyorumSeat Ibiza 2014 1.4 Style Beyaz
Seat Ibiza 2013 1.2 TSI DSG Style Kırmızı
VW Passat 2015 1.6 TDI DSG Comfortline Harvard Mavi Sunroof Led Ön Farlar
Yorum
-
Çok azda olsa hata payı vardır, benim yakıt ölçümlerimde yüzde 3-4 lük bi hata çıkmıştı, araç daha az yaktığını gösteriyordu, ortalama hızda ise ölçüm yapmak çok zor, km/h ise yüzde 7 sapma vardır, ibre 100 gösterdiğinde 93 km/h ile gidersiniz...
Bu arada konuyu tanışma bölümüne açmışsınız, yönetim konuyu uygun başlık altına taşırsa daha faydalı olur...
Yorum
-
Bende Sport tourer kullanıcısıyım. Aracınız hayırlı olsun. Bu tüketim işine ilk aldığımda çok dikkat edip tüm yorumları okumuştum. Kullanıcının araç kullanma alışkanlığı,yaptığı km'nin mesafesi, Yolcu sayısı gibi bir sürü dinamik değişken sebeplerden dolayı muhakkak farklı sonuçlar çıkıyor. Bahsettiğiniz hususta Arkadaşların tecrübesi çok daha fazla olduğu için sizleri aydınlatacağından eminim. Ama inanın bir süre sonra tüketim değerine bakmak yerine keyfinize bakmaya başlıyorsunuz.Bu araçtan çok keyif alacağınıza inanıyorum. Bu vesile ile Kandilinizi de kutlarım."Herşeyi Senin için yarattım diyen" RABBİNE, "Herşeyden senin için vazgeçtim" diyebilmektir AŞK.
Yorum
-
Göstergedeki değerler eğer aracın orjinali ile oynanmamışsa sapma yok denecek kadar azdır
kitapçıktaki veriler test ortamlarında ki verilerdir ve hiç bir araçta bu tutmaz 1-2 lt oynayabilir
birde aracın yakıt tüketimini etkileyen o kadar sebep varki işin içinde çıkılmayacak hesaplamalar yapmak gerekiyor o zamanda kafayı yemek yerine keyfinize bakıyorsunuz
Aracınız çok güzel değerini bilin
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: HasanOrjinal yazı sahibi: ibrahim431.4 T sahibiyim aracı ilk aldığımda ölçmüştüm benzin alırken tam doğru çıkmıştı ortalama yakıt ancak ortalama hız için aynı şeyi söyleyemem onda bi hata olduğunu düşünüyorum
örneğin şehir içinde 50km/h hızla 100 km gittim daha sonra otobana çıktım 130 km/h hızla 1000 km gittim
bizim araçlarımızdaki formül (50+130)/2 =90 km/h ile ortalamayı buluyo bence
ama formül şu şekilde olmalı
(50x100) + (130x1000)/1100=122 km/h
şimdi 90 nerde 122 nerde. bizim araçlarda ortalamanın ilk formülde gösterdiğim gibi hesaplanğını düşünüyorum çünkü 500 km uzun yol yaptım sadece benzinlikte vs yerde durdum geri kalan bölünmüş yollarda 115 otobanda 130(bu hızların içinde 230 vs de var) dan aşağı hiç düşmedim ve ortalama hızımda 79 yazıyordu..İNSİGNİA'sız
Yorum
-
Yaklaşık olarak 200 km lik bir yolda test için aracı 120 Km/h hız sabitleme ile sabitledim ve ara çok az hız sabitlemeden çıkardım ve sonuç 119 km/h çıktı
Hasanın dediği gibi basit mantıkla ile formulüze edersek.
Zaman:=Bitiş Zamanı - Başlangıç Zamanı
Gidilen Km=Km
Sonuç=Zaman/Gidilen Km
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
Yorum
-
Öncelikle hoşgeldiniz
Keyifli kazasız belasız yolculuklar ve forumlar
Bahsetmiş olduğunuz hatayı ben yaşamadım.
Acaba yola çıktığınızda ort hızı sıfırlamamış olabilir misiniz?
Yani araç mesela son 2000 km deki ortalama ile duruyordu ve siz de üstüne 1000km daha yaptınız.
Bmw örneği vermişsiniz şu an kullandığım araç olduğu için bir elle sıfırlanan ortalama var (ben full depo için kullanıyorum) bir de araç her çalıştığında yenilenen ve 4 saat kapalı durunca sıfırlananbşr ortalama .
Diğer bir seçenek aracı çalışır halde uzun süre park halinde bıraktınız mı (ya da vale bir başkası bırakmış olabilir mi) gerçi 1000km etkileyecek statik durum zamanı çok uzun olmalı ama ...
Yorum
-
Makineye ezberletilmiş bir algoritma var, her hesaplaması belli bir mantık ürünü.
Bir örnek ile açıklamaya çalışırsak 'menzil' hesaplaması şöyle yapılıyor. Yol bilgisayarı
kontağı açtığınızda depoda tespit ettiği yakıt miktarını kendi algoritması ile (örneğin) 550 km
menzil ölçüyor; bu tam bir 'varsayılan' değerdir
Daha sonra yola çıkıyorsunuz; yaptığınız hız, yol durumu (rampa vs) , yük durumu , sürüş tarzınız
bilgisayara yeni veriler aktarıyor; bu veriler ışığında menzil hesabı sürekli güncelleniyor. Örneğin kalkışta
550 km olarak hesaplanan menzil, fiili durum göz önüne alınarak hesaplanıyor ve örneğin 580 km
veya 520 km olarak güncelleniyor. Bu da fiili duruma göre hesaplanmış gerçek veya gerçeğe çok yakın
değer oluyor
Bunlara kafa yormak benim işim değil, otomobil üreten mühendisler düşünsün; ben keyfime bakıyorum ihihi
Yorum
Yorum