Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ABS ESP devredışi , en kisa zamanda servise gidin uyarısi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ABS ESP devredışi , en kisa zamanda servise gidin uyarısi

Herkese Merhabalar.. 2010 INSIGNIA SPORT TOURER aracımi 2 hafta önce 42.000KM.de satın aldım.Aracımda zaman zaman ABS ve ESP devre dışi ikazi ve son dönemde de aracınızı en kisa zamanda servise götürün ikazı yanmaya başladı.Açıkcası eski aracım renault Scenic II oldugundan dolayi bu ikazları çok fazla dikkate almadım.Ancak bugün Antalya Opel servislerinden ANTOTO 'ya gidip kontrol ettirmek istedim.Maalesef servis o kadar ilgisiz ki.. Saat 10:50 'de servise gidip derdimi anlattim.Bana servis kabulde gorevli mutsuz arkadaş 2 saatten önce aracım için tespit cihazinin bağlanamayacağını, daha sonra öğle yemeği arası olacağını,daha sonra ariza hakkinda detay belli olacağını ve yaptirmasamda bu işlem için 150 TL ücret alcaklarını söyledi.Yani oradan biran önce gitmem için elinden geleni yapti ..(Amacına da ulaştı ..)Bende Opel müteri hizmetlerine telefon mve mail ile durumu anlattim.Sonuç olarak Antalya da bir yetkli opel servisi daha oldugunu biliyorum..Ama renaultttan sonra hayal kirikligi oldu diyebilirim..
    Antalya'da önerebileceginiz İyi bir ÖZEL Opel servisi var mı ?
    Yardiminiz için Teşekkür ederim..
    2010 Model 1.6 Insignia Sport Tourer

Ynt: ABS ESP devredışi , en kisa zamanda servise gidin uyarısi

Hoşgeldiniz

Geçmiş olsun

Genellikle bu tür sorunlar Abs sensöründen yada kablosundan oluyor

geçici olarak şunu da deneyebilirsiniz aracın aküsünün kutup başını sökün ve tekrar takın sorun tekrarlar ise kesin servise gidip değişitirin

Bazen hatalı sensör bilgilerinden dolayı bu tür uyarılar alabilirsiniz bu durumlarda akü kutup başını söküp takmak faydalı olabiliyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Fatih bey, Aracıma alir almaz( landireezo omegas kiti 3000TL bedel ile yaptiridiım)LPG taktirdım.Akü kutup başıni sökersem LPG sistemine zarar verebileceğini duşündüğüm için açıkcasi aklima geldigi halde denemedim.. Sizin bu durumda öneriniz nedir?
      Teşekkür ederim.. :/

Yorum

Öncelikle geçmiş olsun...Aracınızın hatası muhtemelen CIM modülünden kaynaklı..Gövde kontrol modülü de denir..Direksiyonda yer alıyorLPG sistemi varsa enjektörler %80....Ya da aracınızda enjektör ateşleme vs problemi varsa araç ABS ve ESP gibi çekiş kontrol sistemlerini devre dışı bırakır aracın sürüşünü törpülemesin diye..Arıza kodları önemli..
        İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

Aracımdaki bu ikaz LPG sistemi montajından önce vardı.. Gazdan benzine özellikle geçtim ve belli bir sure sonra yine yaptı.Yanliz şunu farkettim.ikazdan sonra aracın stop edeip kontaği kapatıp tekrar çaliştirdigim zamanlarda ikaz kesiliyor..

Yorum

Akü olayı lpg yi etkileceğini düşünmüyorum ama yinede Lpg kullanan arakadaşlara sormak lazım

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Benim yaşadığım sorun ile birebir aynı sorununuz. Bnede aracı yeni aldım ışığı yanıyordu sanayide biryere baktırdım hatayı sildiler tekrar yandır hata koduna bakıp sol ön abs sensörü arızası tespit edildi 60 tl kabloyu aldım değiştirildi hata silindi bir daha sorunu yaşamadım.
              Bağlanan cihazlar değişiyor bazısı hataları sildi gözükse bile ttekrar yanıyor servise bence boşa para kaptırmayım canınızıda sıkmayın kolay halledebilirsiniz benim mesajlarımda kablo parça numarasına bile ulaşabilirsiniz daha geçen hafta çözüldü bu sorunum

Yorum

aynı olay benimde lpg taktırıp araç garanti dışı kalınca 1 hafta sonra başıma geldi baktıramadım araç pert oldu
                İNSİGNİA2010  1.6 TURBO COSMO + NAVİGASYON PAKET SİYAH

Yorum

tncyoo arkadaşım hakliymişsin..Antalya da ozel bir sevise gittim ,makinaya bağlanınca sağ ve sol olmak uzere ABS g sensor arızasi verdi sistem..Parça fiyatı nedir dedim..140TL 'den iki tanesi içın 280 TL talep ettiler 20-30 da işcilik aliriz dediler.. Sizin dediginiz gibi 60 TL civari bekliyordum doğrusu..Neyse ellerinde yokmuş haftaya gelin takariz dediler..Ancak bir sökelim kablo soketleri gevşemiştir inceleyelim falan beklerdim doğrusu.. :/
                  angryBu arada internette bir sitede DEDIGINIZ GIBI 60 TL ye buldum..Ama fiyat güncelmidir bilmiyorumPazaretesi ilk işim arayip sormak olacak...Eğer dogru ise herkes yakaladığinı öpmek istiyor gibi geliyor..Halbuki bir müşteri ilk defa size geliyorsa ben onu kazanmak isterim..Yani iyi niyetli olmak gerekir..Parçayi buldugum sitenin link"i ;
                  http://www.opelyedekparcasatismerkez...5%9E%201238265
                  Sonucu paylaşirim.
                  iyi günler dilerim..

Yorum

Geçmiş olsun araştırdığınız iyi olmuş. Nasıl bir yol izlemeyi düşünüyorsunuz.. Dilerseniz servisten sadece işçilik için fiyat almayı deneyin..

(2009) 1.6 Turbo Cosmo Spor Tourer >>> (2012) 1.4 Turbo Edition Elegance Yeni Stil Sunroof >>> (2015) 1.4 Turbo Edition Elegance Sunroof Orginal LPG power

Yorum

Sağol..Aslinda ilk arıza işığı yandığinda ziyaret ettigim yer Antalya opel yetkili servislerinden birisi olan Havaalanı yolu uzerindeki ANTOTO oldu.Ama Daha önce Renault marka araç kullanan birisi olarak OPEL YETLILI SERVIS'lerinden beklentimi biraz yüksek tuttuğümu daha iceriye girince anladım angry angry Nasil mi?
                      ANTOTO servis bölümüne gittigimde saat 10:50 gibiydi.. gorevli arkadaş sağolsun öyle bir negatif bakısı vardi ki.. ) önce ariza tespit cihazinin 2 saat öncesinde bağlamanin mümkün olamayacağını sonrasinda öğle yemeğinin girecegini dolayisiyla araci birakmam gerektigini söyledi..Peki dedim,Beni iş yerime birakacak servisiniz var mi dedim.. cevap bile vermedi sagolsun ... Sonra ona da tamam dedim.( arabayla doğmadik ya.. atlariz gideriz otobuse.. )Ardindan ariza tespit cihazini bağlamanin bedeli tamirati yaptirsamda yaptirmasamda 150 TL imiş vermem gerekiyormuş.. Peki dedim aracimin 45.000 km bakiminin Istanbulda yapilmiş oldugunu biliyorum,sistemden bakabilirmisiniz neler yapidigina ve bu ariza ile ilgili bir tespit olup olmadigina..dedim? Arkadaş aynen söyle dedi" Opel de servisler ile ilgili yapilan işlem kayitlari sadece yaptirdigin serviste olurmuş..Opel 'in böyle bir sistem aği yokmuş..!! Renault taki gibi bir kart uzerine araç servis bilgileri v.s. yok mu dedim //yokmuş !! En sonunda arkadaşa Dedim ki " arakadaşim başardin ben gidiyorum özel bir sevise başımın çaresine bakmaya" ve ayrildim..Opel Turkiye yi ( izmir )aradım ..Onlara derdimi anlattim..Bana Antalya da başka bir servislerinin daha oldugunu söylediler ) EeeEE dedim oraya gidin birde oraya gidin deneyin dedi... maad maad

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mursav
                        Sağol..Aslinda ilk arıza işığı yandığinda ziyaret ettigim yer Antalya opel yetkili servislerinden birisi olan Havaalanı yolu uzerindeki ANTOTO oldu.Ama Daha önce Renault marka araç kullanan birisi olarak OPEL YETLILI SERVIS'lerinden beklentimi biraz yüksek tuttuğümu daha iceriye girince anladım angry angry Nasil mi?
                        ANTOTO servis bölümüne gittigimde saat 10:50 gibiydi.. gorevli arkadaş sağolsun öyle bir negatif bakısı vardi ki.. ) önce ariza tespit cihazinin 2 saat öncesinde bağlamanin mümkün olamayacağını sonrasinda öğle yemeğinin girecegini dolayisiyla araci birakmam gerektigini söyledi..Peki dedim,Beni iş yerime birakacak servisiniz var mi dedim.. cevap bile vermedi sagolsun ... Sonra ona da tamam dedim.( arabayla doğmadik ya.. atlariz gideriz otobuse.. )Ardindan ariza tespit cihazini bağlamanin bedeli tamirati yaptirsamda yaptirmasamda 150 TL imiş vermem gerekiyormuş.. Peki dedim aracimin 45.000 km bakiminin Istanbulda yapilmiş oldugunu biliyorum,sistemden bakabilirmisiniz neler yapidigina ve bu ariza ile ilgili bir tespit olup olmadigina..dedim? Arkadaş aynen söyle dedi" Opel de servisler ile ilgili yapilan işlem kayitlari sadece yaptirdigin serviste olurmuş..Opel 'in böyle bir sistem aği yokmuş..!! Renault taki gibi bir kart uzerine araç servis bilgileri v.s. yok mu dedim //yokmuş !! En sonunda arkadaşa Dedim ki " arakadaşim başardin ben gidiyorum özel bir sevise başımın çaresine bakmaya" ve ayrildim..Opel Turkiye yi ( izmir )aradım ..Onlara derdimi anlattim..Bana Antalya da başka bir servislerinin daha oldugunu söylediler ) EeeEE dedim oraya gidin birde oraya gidin deneyin dedi... maad maad
                        hocam bütün yetkili servislerde kayıt olayı mevcut benim aracım istanbuldan gelme geçen haftalarda Ankara Opal'da 45bin bakımını yaptırdım daha önce nerede ne yapılmış kaç para alınmış bütün bilgilerini verdiler sağolsunlar.
                        Lakin yukarıdaki yazınızda okudum parçayı alıyımda onlar sadece işçiliğini yapsın olayına servisler girmez her servis parçacısından komisyon alır para kazanır. Birde bence iki kablo birden aynı anda arıza yapmaz bence tekrar başka bir servise götürmenizde fayda var
                        2012 Opel İnsignia 1.4 Edition Elegance 140 hp 18'' Jant Teknik Gri

Yorum

Enterasan.. Yarın ilk işim Antoto 'ya gidip görüşmek olacak.. İşin aslını birde yetkili bir ağızdan duyalım.. Sağolasın.
                          Diğer ariza il ilgili olarak Antalya'da Akdeniz sanayii sitesindeki OPER özel servisine gittim.CIhaza bağladılar sol-sağ ikiside değişecek dediler..Tanesine de 140 TL istediler ,parça ellerinde yokmuş haftaya salı gel takalım dediler.Ben biraz pahali bulduğümu söyledim ama Euro arttı v.s v.s .. Daha sonra Daha önce yukarida adi geçen Ankarada ki parçaci ile temasa geçtim.. parça başına 65 TL istedi,kargo ile parçalar geldi..Aynı servise gittim ..siz 140 TL dediniz ben 65 TL 'ye aldım dedim..Orjinal mi parçalar mı?dedim "evet" dediler.. Herkes yakaladiğını niye öpmeye kalkar ki... bir de müşteri kazanmaya kalksalar.. Bu arada sensörler değişti ve çok şükür arıza lambası falan yanmadı..İşcilik 20 TL aldılar..

Bilginize.

Yorum

Hocam kabloyu almadıysanız 60 TL ye benim aldıgım yerin bilgilerini verebilirim kargo ile heryere gönderiyoruz diyorlardı. Ancak benim yurtdışı forumlardan da araştırdıgım kadarı ile ilk olarak cihaza bağlatıp arıza kodlarını sildirin birkaç gün test edin sonra tekrar yanarsa kablo değişim işine girin. Ben kablo degiştirdim hatayı sildirdim sorun bitti ancak çıkan kabloda bence sorun yok, hata kodunu telefonuma yazmıştım sol sensör değişti internetten buldugum hata kodu listelerinde sağ abs sensörüne olduğıunu değişim sonrası farkettim.
                            Benim araştırmalarım (yanılıyor olma ihtimalim var) sonucu tesbitim lastik havaları eşit degil ve ani bir durumda arıza bir kere bile oluşsa hafızada durdugu sürece arada uyarı ışığı çıkıp duruyor. Lastiklerinizin havalarını eşitleyin hata kodunu sildirin test edin ben tekrar ışık yanmayacağını düşünüyorum, hata kodu sildirdiğiniz cihazında çeşitli versiyonları olduğunu ve hepsinin silemediğini benim yaptırdıgım yerde iletmişlerdi bunada dikkat edin.

Yorum

Mesajı yazdıktan sonra farkettim zaten sorununuz çözülmüş hocam, parçayı aldığınız yer benim şaşmazdan aldığım yer ile aynı tesadüfte olsa aynı yer
                              Sorununuzun çözülmesine sevindim kazasız belasız sürüşler

Yorum

İşleniyor...
                              X