Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ABS ESP devredışi , en kisa zamanda servise gidin uyarısi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ABS ESP devredışi , en kisa zamanda servise gidin uyarısi

Orjinal yazı sahibi: Kontrol Ünitesi
    Öncelikle geçmiş olsun...
    Aracınızın hatası muhtemelen CIM modülünden kaynaklı..Gövde kontrol modülü de denir..Direksiyonda yer alıyor
    LPG sistemi varsa enjektörler %80....Ya da aracınızda enjektör ateşleme vs problemi varsa araç ABS ve ESP gibi çekiş kontrol sistemlerini devre dışı bırakır aracın sürüşünü törpülemesin diye..Arıza kodları önemli..
    CIM (Column Integrated Module - Direksiyon Kolonuna entegre modül)
    ve BCM (Body Control Module - Gövde Kontrol modülü) farklı kontrol üniteleridir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Serdar99
      Öncelikle geçmiş olsun...
      Aracınızın hatası muhtemelen CIM modülünden kaynaklı..Gövde kontrol modülü de denir..Direksiyonda yer alıyor
      LPG sistemi varsa enjektörler %80....Ya da aracınızda enjektör ateşleme vs problemi varsa araç ABS ve ESP gibi çekiş kontrol sistemlerini devre dışı bırakır aracın sürüşünü törpülemesin diye..Arıza kodları önemli..
      CIM (Column Integrated Module - Direksiyon Kolonuna entegre modül)
      ve BCM (Body Control Module - Gövde Kontrol modülü) farklı kontrol üniteleridir.

Ben direksiyonda yer alıyor demiş miyim?Demişim..Gövde kontrol ünitesi ya da modülü de denir demiş miyim malum ustaların adlandırmasıyla?Demişim...ESP-ABS vs zaten direksiyondaki ile ilgili 1. derecede...Ben aracıma AFL ve arka koltuk ısıtma yaparken bu meselelere el atmıştım...
      İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

Bende Yaşadım Aynı Sorunu. Sensörlerin Karşılığı Poryo Kısmında Manyetik, Şekilli Bant Varmış. Bu Kısma Çok Küçük Bir Metal Çapak Yapışmış ve Okumayı Engellediği İçin Arıza Veriyormuş. Fotoğrafını da Çekmişler ve Gösterdiler Serviste, Meraklı Olduğumu Bildikleri İçin. Çapağı Alınca Düzeldi.
        Geçmiş Olsun.

Yorum

Ben direksiyonda yer alıyor demiş miyim?Demişim..Gövde kontrol ünitesi ya da modülü de denir demiş miyim malum ustaların adlandırmasıyla?Demişim...ESP-ABS vs zaten direksiyondaki ile ilgili 1. derecede...Ben aracıma AFL ve arka koltuk ısıtma yaparken bu meselelere el atmıştım...
          Ustaların adlandırması her zaman doğru olmuyor maalesef.
          Yanlış olan gövde kontrol ünitesi denmesi zaten.
          Gövde kontrol ünitesi farklı bir parça, onu anlatmaya çalışmıştım.

Yorum

Uyarınız için teşekkürler
            İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

İşleniyor...
            X