Duyuru

Collapse
No announcement yet.

5. viteste Turbo çalışmaz mı, araç yokuşlarda devirden düşüyor. Normal mi?(1.4T)

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 5. viteste Turbo çalışmaz mı, araç yokuşlarda devirden düşüyor. Normal mi?(1.4T)

Merhaba arkadaşlar. 1.4 140 hp lik aracım otoyolda yokuşlarda 5. viteste 90-95 le giderken, devirden düşmeye ve yavaşlamaya başlıyor (bayılıyor demeye dilim varmıyor ) Gazı köklersem zorla aynı hızında tutuyor, 83-85 gibi.

Ancak vitesi 4e düşürdüğümde, turbonun etkisiyle sanırım (onu da derinden gelen ıslık gibi sesten anlıyorum, doğru mu anlıyorum onu da bilmiyorum da) araç aynı yokuşta 110-120 ye kadar hızlanıyor. Anlamadığım bunu neden 5. vitesteyken yapamıyor. 5. viteste turbo devreye girmiyor mu acaba, o ıslık gibi sesi de 5. viteste hiç duymadım.

Aracı yanlış mı kullanmaktayım yoksa bu yaşadığım şeyler doğal mı? Yokuşlarda kullanımla ilgili önerilerinizi bekliyorum ve de turbyla ilgili verebileceğiniz her türlü bilgiyi rolleyes

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz

Ynt: 5. viteste Turbo çalışmaz mı, araç yokuşlarda devirden düşüyor. Normal mi?(1.4T)

5 viteste o hızda devir çok düşük olduğu için o hızda 5 viteste 2000 devirin altında oluyor araç o yüzden turbo devreye girmiyor. turbo her viteste çalışır ama belli devirlerden sonra devreye girer.. sorun yok yani yanlış viteste kullandığınız için bayılıyor
    2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

Ynt: 5. viteste Turbo çalışmaz mı, araç yokuşlarda devirden düşüyor. Normal mi?(1.4T)

ilave olarak

bizim araclardaki turbo aktif turbo yani surekli devrede ana 2000-2200 devirde kendini hissetirir

sorun yok

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

85-90 km hızda 5 vites yetmez zaten

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

doğru hızda doğru dişli tercih edilmeli 80-85 gibi hızlarda 5. vites her araba için zordur o hızın vitesi 3.-4. viteslerdir...

izmir bir şehir değil,bir yaşam tarzıdır

Yorum

O hizda 3.vites asilin 150 kadar uzar ken yuzunuzdeki gulumsemeye engel olamayacaksiniz
            Ve 5.vites asildiginizdan cok da fazla yakmazsİniz

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mrt35
              doğru hızda doğru dişli tercih edilmeli 80-85 gibi hızlarda 5. vites her araba için zordur o hızın vitesi 3.-4. viteslerdir...
              yol bilgisayarına uysak 80-85 te 6 ya at vitesi diyor

Vites değiştirmemiz için en uygun devir nedir ozaman, ben genelde 2500 de değiştiriyorum?!

İmza fotoğrafınız kurallara aykırı olduğu için kaldırılmıştır, lütfen uygun çözünürlükte fotoğraf ekleyiniz.

2012 Opel Insignia 1.4T Edition Elegance + 18'' Jant + AFL / Beyaz

Yorum

sizin surus modunuz ekonomik mod oluyor 80-120 arasi

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ibra
                  Orjinal yazı sahibi: mrt35
                  yol bilgisayarına uysak 80-85 te 6 ya at vitesi diyor

Vites değiştirmemiz için en uygun devir nedir ozaman, ben genelde 2500 de değiştiriyorum?!
                  düz yolda 6'ya at diyebilir ama yokuşta iş değişir
                  InsigniaTEAM

Yorum

Vites düşürmek demek, ulaşabileceğiniz maksimum hızdan feragat edip, tekerlerdeki dönme kuvvetini (kararlılığını) artırmak ve daha zor koşullarda yahut daha üst düzeyde hızlanma sağlamak demekir, vites yükseltmek ise maksimum hız olanağını arttırıp, teker döme kuvvetini azaltmak ve bu hıza ulaşabileceğimiz koşullardan feragat etmektir... bu anlamda, 5.vites her ne kadar daha yüksek hızlara ulaşmanızın önünü açsada, bu hızlara ulaşmanızı, aynı koşullar altında düşük viteslere nazaran geciktirecek, yada duruma göre hızlanmayı imkansız hale getirecektir.
                    2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

Turbo her zaman devrededir. Sadece en verimli devrinde kullanmak gerekir.

Hafif yukarı meyilli ise 90 km 5. vites kurtarmaz. Düz yolda 75+ hızlarda 5.vites rahatlılla kurtarıyor.
                      Opel İnsignia 1.4 Turbo Edition Elegance Paket + yeni stil paketi+çift egzoz çıkışı.. I love It!

Yorum

Araçta hiçbir sorun yok rampada 2000-2200 devirin altına düşme her türlü motor çeker bayılmaz

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                        17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                        35GB5825  A Rh+

Yorum

Duz yolda ben 62-63 oldummu atiyorum 5e bide cruise 3-4 litre anlik ortalamayla gidiyorum ama bayirda tabiki isler degisir
                          2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

İşleniyor...
                          X