Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Karar vakti... Korkuyorum!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Karar vakti... Korkuyorum!!

41-42 bin TL'ye 2009 model 50 000 km civarında 180'lik benzinli Insignia Edition veya Dizel Citroen C5 almak mümkün. Benim gözüm Insignia'da ama yakıt tüketiminden korkuyorum.

Çok fazla km yapan biri değilim, ayda yapacağım maksimum 1200 km ama yine de Insignia'nın tüketimi beni korkutuyor. 8 litre falan yaksa sorun değil ama 10 litrelere çıkarsa fena. Şehir içinde gayet normal kullanırım aracı. Makasmış, bilmem ne imiş işim olmaz (yapamayacağımdan değil, o tip komplekslerim olmadığımdan). Bazen kalkışta 1. ve 2 viteste motoru hissetmek adına şöyle bir yüksek devir çevirmek olabilir ama sonra 3'e atınca sakinleşirim ve sol şerit ne süratte akıyor ise öyle devam ederim. Ama bunun yanında, otobanda yol boşken bile 90 ile giden tiplerden de değilim. Doğru birşey olduğunu savunmuyorum fakat araç güvenli bir şekilde mesela 230'a çıkabiliyorsa ve trafik yoğunluğu da müsade ediyorsa, hiç tereddütsüz yolculuk bitene kadar o süratte yol alırım (tekrar belirteyim - şehirler arası otobanda ve trafik yoğunluğu müsade ediyorsa).

Acaba sizce bu sürüş profili ile, 180'lik Insignia ile 8 litreyi yakalayabilir miyim (ayda yaptığım 1200 km'nin hemen hepsi şehir içi)? Gözüm kesinlikle Insignia'da ama 8 litre hayal ise, seçimim Dizel C5'den yana olacak. Yorumlarınızı bekliyorum.

Ynt: Karar vakti... Korkuyorum!!

Öncelikle hangi şehirde ikamet ettiğiniz ve güzergahınız çok çok önemli. Eğer sıkışık trafikte yol alıyorsanız 8 litre hayal. Sakin kullanımda normal trafikte 9 -9.5 litre görebilirsiniz ancak bu aracın gerçek anlamda karışık kullanımda ort. şehir içi verisi 10-10.5 lt/100km
    2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eymenkul
      Öncelikle hangi şehirde ikamet ettiğiniz ve güzergahınız çok çok önemli. Eğer sıkışık trafikte yol alıyorsanız 8 litre hayal. Sakin kullanımda normal trafikte 9 -9.5 litre görebilirsiniz ancak bu aracın gerçek anlamda karışık kullanımda ort. şehir içi verisi 10-10.5 lt/100km
      İstanbul'dayım Eymen. İstanbul'da yaşayıp da öyle ya da böyle trafiğe takılmamak mümkün değil. Biraz önce yakıt tüketimi başlığında 1.6 turboların ortalamasını buldum ve 10,3 L çıkıyor. Dediğin doğru sanırım. 10 litrenin altı hayal gibi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kyolic
        Orjinal yazı sahibi: eymenkul
        İstanbul'dayım Eymen. İstanbul'da yaşayıp da öyle ya da böyle trafiğe takılmamak mümkün değil. Biraz önce yakıt tüketimi başlığında 1.6 turboların ortalamasını buldum ve 10,3 L çıkıyor. Dediğin doğru sanırım. 10 litrenin altı hayal gibi.
        çok zor ist. en az 10 lt
        2015 leon fr

Yorum

eğer sıkışık trafikte 7-8 litreleri yakalamak istiyor şehirdışı 5-6 litrelerle dolaşmak istiyorsanız insignia 1.4 t 140 hp alacaksınız performansıda yabana atılacak türden deil 1.6 t ile arasında 100 kmde 3 lıtre oynar ayda 1200 km yaparım dıyorsunuz buda ayda 36litre benzin fark demek yani 4.6 tl x36=167,5... yani senede 2000 lira benzin demek madem ki yakıt ön planda...

izmir bir şehir değil,bir yaşam tarzıdır

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mrt35
            eğer sıkışık trafikte 7-8 litreleri yakalamak istiyor şehirdışı 5-6 litrelerle dolaşmak istiyorsanız insignia 1.4 t 140 hp alacaksınız performansıda yabana atılacak türden deil 1.6 t ile arasında 100 kmde 3 lıtre oynar ayda 1200 km yaparım dıyorsunuz buda ayda 36litre benzin fark demek yani 4.6 tl x36=167,5... yani senede 2000 lira benzin demek madem ki yakıt ön planda...
            O da 52 000 TL ile şu an için bütçeyi aşıyor.

Yorum

aradaki 10000 tl fark sizi korkutmasın zaten yakıt olarak size geridönecek bir kaç senede satarkende ona göre satacaksınız ...bunlarıda düşünmek gerek ama tabiiki maddiyat imkan vermiyosa yapacak bir şey yok...

Yorum

Başlığı okuyunca Yılmaz Özdil 'in bir yazısı aklıma geldi .
                " KORKMA SÖNMEZ" oleyy

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Benim sınıf arkadaşım 1.6 t 180 ilk her gün duzenlı okula (ayazaga) gıdıp gelmiyor evinden (avrupa konutları) 13 litre ort. gösteriyordu arabası çok şakin kullanmaz benim araba 2.0 dizel 8.3'şuan ort. 1.4 t alınabilir.

Yorum

benim arkadaşında 1.6 t si var 12 litreden aşağı yakmıyo diyor...tabii yine 1.6 sı olan arkadaşlarda bilgi verebilir...

Yorum

istanbul trafiğinde 12-13 lt çok normal

Yorum

istanbulda şehiriçi ne kadar sakin kullanırsan kullan 9'ltnin altına düşüremezsin
                        ben anadolu yakasında 9.5 lt yakıyorum ortalama
                        ama 1. viteste 2. viteste yüklenirim dersen o da hayal
                        bir de şunu söyliyim araç bence 1. ve 2. viteste değil ama 3. vites harika
                        ben de c5 yada insignia alacaktım cosmo turbo aldım tavsiye ederim.

Yorum

Antalya'da şehiçi devamlı kısa mesafe 10,4lt

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Neyse, C5'de fena araç değil.

Yorum

slm. yakıt konusunda arkadaşlara yardımcı olması açısından son denememide aktarayım istedim. bu gün sakarya beylikdüzü arası 230 km yol yaptık. 130km hıza sabitledik ve hiç düşmedik ve kimi zamalarda da üzerinde seyrettik. dönüşte ise tt arenaya kadar yine 130 ve üstü tt arenedan köprüyeise tam bir 1saatlik dur kalk ile ondan sonra sakaryaya kadar çoğunluğu 160 ve üstü km lerde seyrettik. araç yavaşladığında ise agrseif bir kullanımla tekrar aynı süratlere tekrar yükseldik. +4 yetişkin. arabayla birlikte 2ton civarı. performans ve konfor 100 puan yakıt ise yol bilg ortalama 7.9lt yani 36 krş daha ne olsun. 1.4 turbo 140 hp

Yorum

İşleniyor...
                              X