Duyuru

Collapse
No announcement yet.

20000 de karma yakıt

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 20000 de karma yakıt

slm arkadaşlar. bu yakıt konusu tüm türkiye nin sorunu. bu sorunla yaşamayı öğreneceğiz başka çare yok. yapacak da bişi yok. saygı değer başbakanımız bu ülke de vergi adaletini sağlamayı başarabilirse bu sorunda ortadan kalkar. heralde ozaman yarı yarıya düşer bu yakıt paraları. araçlara gelince bu ağırlıkta ve güçteki bir aracın 9 10 lt yakması çok normal. corsa kullandım bir kaç ay kadar 1.3 cdti yakmıyor denilen araç şu an ki yakıt fiyatıyla en az 25 krş karışık yakar itinalı kullanayım dersen. şuan kullandığım araç 1.4t 40 krş yakıyor şehir içi daha çok olmasına rağmen. 15 krş luk farka karşılık bi yanda corsa bi yanda insignia.
    şu yakıt psikolojisinden bide şöle kurtulmayı deneseniz.
    diyelimki 60 70 değilde 90 100 binlik bir araç almaya karar verdiniz. ki muhtemelen 2.0 yada daha üstü bir motor.
    kaldı ki insignianızın bu araçlardan ne görsellik nede konfor açısından aman aman bir farkıda yok ve bir çoğundan da daha çekici bir araç. sizde tamda bu yüzden dediniz ki ne gerek var bmw audi mercedese okadar para vereyim. en az 30bin im cebim kalsın onuda yakıt parası yapayım. şimdi gelelim rahatlamaya....
    binebileceğiniz herhangi bir dizel araç en az ortalama 7 8 lt yakacak buda yaklaşık 32 krş sizde ortalama 45 krş. arada 10 12 krş bir fark onuda yılda 12bin km yapan biriyseniz otomatikman vergi farkıyla eşitlersiniz eğer 12bin den fazla yol yapıyorsanız her km için 12 krş zarardasınız.
    peki bu 12 krş ları toplayalım.
    cebimizde kalan 30 bin le kaçtane 12 krş çıkar.
    tam 250 bin tane.
    yani 250 bin km yol
    diyelim ki bu araçları deilde bir vw passat 1.6 tdi aldınız.
    yine en az 20 bin fazla öderdiniz 15 krş ta yakıt farkınız olurdu.
    20 bin tl ye de 133 bin km.
    yılda 25 bin yapan için 5 beş yıl
    13 bin yapan için 10 yıl boyunca az yakan dizel araçla eşit masraf.
    birde bu masrafı az yakıt yakan araç için peşin. çok yaktığını sölediğin aracın için ise bindikçe ve beş yıl vadeli olarak km başına 15 krş luk eşit taksitler halinde ya da en çok 10 yıl vadeli yine 15 krş luk taksitlerle ödeyebilirsin.
    bi de şunu ekleyelim
    133 bin de dizel mi benzinlimi sorusunu da hiç sormuyorum...
    ve muhtemelen o kadar km sonra arada fiyat farkıda kalmayacak.

Yorum

vallahı on numara bır acıklama olmus kabasakal abıme sonuna kadar katılıyorum ama keske benzın ucuz olsada kafamızda bır matematık problemı halıne gelen yok su devırde su hızda gıderken bu kadar yakar gıbı hesaplar yapmasak

Yorum

yapılan bir mantık hatası var.sonuç itibari ile 30.000 tl cebinizde kalmıyor benzine verip yakıyorsunuz.ama 30.000 tl yi alacağınız araca verseydiniz şimdi aracınızı 2.el satarken cebinizde kalacak para miktarı daha fazla olacaktı.çünkü CO2 veya NOx olup havaya karışmamış olacaktı.
        asıl mantık paranız neye yetiyorsa onu almakta.açıkcası benim param 2.0 160 hp insigniaya yetse onu alırdım
        sonuç itibari ile arabaya verilen para sokağa atılmıyor bir şekilde yatırım olarak kalıyor.ama yakıta verilen para uçup gidiyor kalıcılığı yok
        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

aslında mantık hatası yok kardeşim. bmw 5.20 alırken 150bin tl 5yıl sonra 70 bin bir 5 yıl sonrada etse etse 35 40 bin. buna audi ve mercedes te dahil hatta passat ta, alırken yüzbin peki bi beşyıl sonra 2007 model bi passat ne kadar şu anda ya 35 dir yada 45 50.hani nerde 30bin tl nereye gitti?
          demekki oda uçup gidiyomuş değilmi.

Yorum

cozgul sen rahat ol alayı elımızden gectı ben 10 yıl once yanı 20 YASINDAYKEN 2.0 245 ps subarum vardı kendlerınde sadece mtor ve tork vardı arka camları elle acardık hala oyle gercıde bu sadece 20 lı genclerı kandırmakla alakalı bır arac hala öyle yok testlerden ardarda 1. oldu yok ole bısıy arastır varsa koy vıdeosunu bızde ızleyelım 5 yıl ust uste hız herzaman cazıp gelır sız o modda kalmıssınız gaalıba su tony denen arkadasla subaru eskıde be artk bızım 325ps lık opc mız var tenekelerden vazgecın artık))bu arada alaman malı ha opc
            INSIGNIA 1.6TURBO ELEGANCE OLİMPİK BEYAZ 18'' 3M FİLM 2O11

Yorum

opc sı dökme demirden olan tenekeden saçdan olmayan arkadasım modenaya senın opc dokme demır oldugu ıcın 325 beygıre agır gelıyor sanırım.burda amacım ınsıgnıayı kotulemek degıl ama bırazda hayatta realıst olmak bazı seylerı kabullenmek lazım oldugunu dusunuyorum saygılar.Ayrıca ıkı aracıda alacak gucum yok helekı canım turkıyedki bu vergıler varken.

http://www.youtube.com/watch?v=0dtx2mfAwlY#ws

burdada ıkı aracın karsılastırma verılerı var
              http://www.zeperfs.com/en/duel3005-3695.htm

Yorum

yanlıs vıdeo eklemıssın benı eklemem gerekırdı bunu ıkı aracı karsılastırırken bız, vectra tokadı caktı yanı bırak opc yı vectrada bunları yapıosa opc dekı eleman zaten yarıs modunda degıl opc nın gecıs yerlerı makaslı zaten barız bellı verdıgın degerlere zaten benım lafım yok ben senden n cap ları ıstedım sen kalkmıssın bu vıdeyoyu koymussun
                INSIGNIA 1.6TURBO ELEGANCE OLİMPİK BEYAZ 18'' 3M FİLM 2O11

Yorum

Tonyhawk üstad, bu videoyu niye koydun anlamadım doğrusu, verified eu olaraktan 280 kg daha ağır bir insignia sözkonusu, ve muhtemelen şanzımanları daha verimli olan bir subaru..güç farkı ise sadece 25 hp...zaten fabrika çıkışı hızlanma verileri ortada....Birde binek araçları kıyaslamak için hızlanma verilerinden başka şeyler yok mudur bu alemde? yani illa roll drag performansı daha iyi olduğunda mı daha iyi denilebilecek araçlar için? o zaman hafif tenekeden içi boş bir hurda aracın arkasına rolls-royce yada gm marka bir gaz türbini koyalım, en iyi araba olsun! Subaruun daha hızlı gideceği tabii ki bir realite, de bu insigniadan tamamen iyi bir araç olması için yeterli bir realite değilki.. bu araçlar her ne kadar "opc" yada "wrx" logosu taşısalarda, bir taraftan da binek araçlar sonuçta, kullanıcısına sunması gereken çok fazla şey var hızdan ve hızlanmadan başka.
                  Bu arada neden subaru legacy den bahset mişim? çünkü insigniaya, en azından opc olmayanlara göre kasa türü ve kullanım amacı bakımından olarak daha yakın bir araç. ve araç 2007 model imiş düzeltiyorum...insigniada 2008 yılında çıkarılan 2009 dada ülkemize gelen bir araç.. motor güçleri arasında uçurum yok.... o yüzden legacy örneğini verdim.. Aracı o anda kullanma fırsatım olmadığı için sadece içine oturup motoru çalıştırmak fırsatı bulabildim.. motorun çalışma sessizliği, içeriye alınan motor gürültüsü, kokpit, iç mekan genişliği gibi özellikler bakımından insignia kesinlikle subaruyu tokatladı...aracın yol tutuşunu ölçemeyeceğim, malum subaruyu alıp biraz savurtturamayacağız sahibinin yaşına hürmeten. ama hızlanma konusunda konsantre olup bir kaç deneme yapma şansım olabilir. ki hızlanmalarda subarunun alacağını düşünüyorum ben her ne kadar 15 beygir aşağıda olsada , hafifliği ve aktarma kabiliyeti ile daha seri davranır büyük bir ihtimalle.. Hani tarafsız olursunuz eminim demişsiniz.. o bakımdan.
                  2011 1.6 T Cosmo, siyah, sunroof+flyaudio + arka koltuk monitörler

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ygtylmz
                    Bence cok guzel ortalama bizim eski astra h 1.6 105 beygirin de 9.5 du aslinda bu araba cok yakmiyor bunu neden insanlar anlamiyor
                    Benimde eski vectra 1.6 100 hp ortalamam 11 litreydi şu anda 1.4 turbo 173 hp ortalamam 9,5 daha ne olsun
                    Anlamıyor hakkaten bu insanlar az yakmak istiyorlarsa dizel renault alıp sağ şeritten kamyonların arasından devam etsinler gitmeye
                    2015 2.0 sorento

Yorum

Ya arkadaslar anlamıyorum bu aracı alıyorsan yakıt derdın olmayacak arkadas eger yakıt derdın varsa gıdıp baska araca bınceksın bu kdr basıt gıdıp 180 bg arac alıyorsun sonra ağlıyorsun sozum meclısten dısarı adamın donu yok altında arabası var gırtlaga kadar borcla anlamıyorum...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sefa3434
                        Ya arkadaslar anlamıyorum bu aracı alıyorsan yakıt derdın olmayacak arkadas eger yakıt derdın varsa gıdıp baska araca bınceksın bu kdr basıt gıdıp 180 bg arac alıyorsun sonra ağlıyorsun sozum meclısten dısarı adamın donu yok altında arabası var gırtlaga kadar borcla anlamıyorum...
                        +1000000000
                        Bir zamanlar 34 KTN 03 (Biz kırmızı başlıklı kızın hikayesinde bile kurttan yanayız)

Kasabadaki en iyi silahşör olunca,herkes sizinle boy ölçüşmek ister cool cool

F10 Msport

Yorum

Ayrani yok icmeye, insigniayla gider gezmeye diyelim
                          Ayni agirlikta mercedes ve bmw de ayni yakiti harciyor arkadaslar. Bizzat abimin aramasinda test etmistim. D sinifi araclarin 10 lt civarlarinda yakmasi cok normal.
                          Bu kadar ucuza bu beygiri bulmusuz, bir de az vergi oduyoruz.
                          Daha ne olsun.
                          4000 tl fazlaya passat variant aldik arkadasa, az yakiyor ama bombos ve 105 hp.
                          Rampalari sagdan cikiyor
                          Tercih meselesi. Ya masayi donatirsin ya da barda bira icer gidersin
                          2014 BMW 320d

Yorum

Sefa kardes ılla benzın pahalı demekle o adam culsuz donsuzmu oluyor senın zıhnıyette ıyımıs neyse bugun adamlar x6 ya gaz taktırıyor sence culsuzluklarındanmı yoksa bosa para verdiklerını dusunduklerındenmı boyle bır mantık yok yanlıssın kardesım.bence ınsanların zıhnıyetını ceplerındekı parayla olcmemek lazım suda var ıman ıle paranın kımde oldugu bellı olmaz artı bızım buralarda bır laff vardı sanayıde elalemın tufegını gormeyen kendınınkını cezayır tufegı sanırmıs saygılar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MODENA
                              cozgul sen rahat ol alayı elımızden gectı ben 10 yıl once yanı 20 YASINDAYKEN 2.0 245 ps subarum vardı kendlerınde sadece mtor ve tork vardı arka camları elle acardık hala oyle gercıde bu sadece 20 lı genclerı kandırmakla alakalı bır arac hala öyle yok testlerden ardarda 1. oldu yok ole bısıy arastır varsa koy vıdeosunu bızde ızleyelım 5 yıl ust uste hız herzaman cazıp gelır sız o modda kalmıssınız gaalıba su tony denen arkadasla subaru eskıde be artk bızım 325ps lık opc mız var tenekelerden vazgecın artık))bu arada alaman malı ha opc
                              Modena arkadaşım ben çok rahatım Allahıma şükür... Ben subaruyumu övmüşüm yoksa başka markayımı tekrar okursan sevinirim
                              AStra 1.4 Turbo Enjoy Plus + lpg 2010

Cüneyt Özgül

Yorum

İşleniyor...
                              X