Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Start stop doğru kullanımı hakkında.

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Start stop doğru kullanımı hakkında.

Değerli Arkadaşlar Merhaba,

Bu haftasonu ilk uzun yol deneyimimi yaşadım. Bu arada aracım 1100 km oldu. Konya ya gidip geldim. Giderken klima açık ortalama 110-120 ile 6,9 dönerken ortalama 135-140 ile 7,2 yakıt yaktım. Bahsettiğim ortalama surat genelde kullandığım surattı arac ekranındaki rakam sure dahıl oldugu için daha düşüktü. Yorumlarınızı beklerim .

İkinci önemli konu şu ki start stop kullanımı hakkında özellikle yardımınızı ve görüşlerinizi beklerim.
    Ankara dan çıktım yaklaşık 160 km sonra bir lambada durdum. Aracta eco tuşuna basıp start stop u iptal etmediğim için doğal olarak araç lambada durunca stop etti. Aklıma şu geldi. Turbo araçlarda belli bir sure ve km kullanıldığında aracı stop etmeden önce turbonun bozulmaması için yağlamanın devam etmesi için rölantide çalışması tavsiye edilir. Gel gör ki ben yaklaşık. 1,5 saat 110 km ile gittim ve lambada çat stop edip durdum . Aklıma bu durumu sizlerle paylaşmak istedim. Siz bu tür durumlar için aracı nasıl kullanıyor ve öneriniz nedir?

Turbo durumu yani yağlaması ile şehir içindeki start stop dezavavtajı nasıl engelleniyor bunun için aracın bir önlemi var mıdır?

Ynt: Start stop doğru kullanımı hakkında.

Bildiğim kadarı ile araç tam anlamda stop etmiyor. Yağlama min. düzeyde devam ediyordur. Tabiki yanlış olmasın kullan arkadaşlar daha iyi bilirler.
    2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide

Yorum

Benim bildiğim motoru %100 stop etmiyor benzin verme işini elektronik olarakkontrol edebildiği için tek silindir olarak çalışmaya devam ediyor diğer silindirlerde yanma olmadığı için ekonomi sağlıyor tek silindir ise aracın ilk hareketi için gerekli gücü üretebiliyor ve araç hareket ettikten sonra diğer silindirlere ateşleme yapıyor ve sistem devam ediyor

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Eymen ve Fatih Bey tesekkurler.

Maalesef start stop un tam olarak nasıl çalıştığı konusunda tam bir bilgi sahibi olamadım . Onuniçin hep soru işaretleri oluyor aklımızda ve 100/%emin olamıyoruz.

Anladığım kadarıyla benzin hava karışımı sadece 1 silindirde mi oluyor?
        Şimdı üşenmesem gidip kaputu açıp start stopta aracın motorunu dinleyeceğim))

Kimide diyorki bir tür kurma kolu araç stop edeceğine yakın kuruluyor ve aracı bu mekanizma marş motoru gibi çalıştırıyor.

Dediğim gibi start stop ve turbo hakkında bpaylaşımlarınızı bekliyorum

Yorum

Araç tamamen stop etmiyor sadece silindir kapatıyor, zaten çok zorladıktan sonra ışıklarda durursanız fan seslerini duyabilirsiniz. Yani Alman yapiyiiii
          2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

Fren hidroliği klima far vs için enerjiyi jeneratorden besliyor galiba zaten uzerınde 4 tonluk dızel forklıftlerde bıle 90A aku varken 95A aku konulmuş.sonuçta

Krank dönüyor mu? Dönüyorsa oyle ya da boyle sılındırlerden biri veya birkacı çeviriyor demektir!
            Bu arada egzost manifoldunda olan turboya yağlama yapılıyor mu?

Ben bu soruları Almanya merkezde yazabileceğim kontakt teknik merkez var mıdır?

Yorum

Yağlama Durmuyor tek silindirde patlama olduğu için krankı çevirmeye devam ediyor ve pistonlar çalışıyor sadece yanma olmadığı için tek silindir çalışıyor

Yorum

Orjinal dökümanı paylaşayım

Enteresan bilgiler yazıyor

http://media.opel.com/media/intl/en/...tart_stop.html

Yorum

Fatih Bey,
                  tesekkur ederım endişelerim bir nebze kayboldu. Araç start stopta o kadar sessiz ki bir silindir üzerinden krankın döndüğünü anlamak otururken içinde imkansız gibi

Yorum

teknik merkez değil ama Almanya'ya ait mail adresi şu var;
                    kunden.info.center@de.opel.com

autostop konumunda bence motor tamamen duruyor ama durmayan, çalışan parçalar başka şeylerdir diye düşünüyorum.
                    tekrar çalışmaya başlarken marş basar gibi biraz devir yükselterek çalışmaya başlıyor, hemde tek silindirde çalışsa bir sarsıntı, titreşim, ses yapması gerekmezmi?

bu arada turboyu korumayla ilgili, belli bir süre ve km kullanımdan öte kullanım devri daha önemli. start-stop koyduklarına göre onunda önlemini almışlardır sanırım
                    InsigniaTEAM

Yorum

Aslında bu konuyu ciddi ciddi araştırmak lazım bizim bilgilerimiz kulaktan dolma bilgiler alala

Yorum

Contact
                        Jean-Philippe Kempf
                        Manager Opel Product & Brand Communication Europe
                        Tel.: +49 6142/7-66 651
                        Mobile: +49 160/90 60 89 56
                        jean-philippe.kempf@de.opel.com

Buadrese yarın yazarım. Dediğim gibi devreye girdiğinde ve devreye girme şartları anlatılıyor ama arka planda o arada neler oluyor gercekten merak uyandırıcı. Bu arada stRt stop max 5 dak ile sınırlıymış bilgilerinize clapclap

Yorum

Ben servise sormustum bu konuyu bisey olmaz zaten tamamen stop etmiyor bi zarr vermez falan demisti
                          2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

bence motorda hareketli bir parça olmuyor sotp modunda. resmen ölü sessizlik. ama turbo yağlama konusunu elektrikli bir yağ motoruyla halletmiş olabilirler diye düşünüyorum.
                            (Satıldı..) 2012 - 1.4 Turbo - Edition Elegance - Siyah/Bej - 18" - Cyclone Navi

Yorum

Arkadaşlar;

Yazdıklarımda düzeltme yapıyorum

Start Stop özelliğinde araç durduğu zaman tamamen duruyormuş

Özel bir marş motoru kullanılıyormuş daha dayanıklı ve uzun ömürlü olan

Yağlama ile ilgili sıkıntı olmuyormuş araç rolenti moduna düştükten sonra stop ettiği için sorun olmuyormu Turbo ile ilgili sorun stop yada start modunda yüksek devire çıkılırsa sorun o zaman oluyormuş özellikle araç soğuk iken marşa basıp çalışır çalışmaz 3000-3500 devir yaparsanız o zaman turbo da sorun olurmuş

sistem araç rolenti modunda olduğu için sorun çıkarmıyormuş ve içindeki yağ bu iş için yeterliymiş

Bu bilginin kaynağı sağlam

Yorum

İşleniyor...
                              X