Arkadaşlar yılda 10-12 bin km yol yapmamıza rağmen benzine aşırı para ödemek canımızı bir hayli sıkıyor.Bu sıkıntıdan kurtulmanın çeşitli yolları var ve ben bu yolların en iyisini seçmek istiyorum (insigniadan kopmaya da pek gönlüm razı gelmiyor ) ANKET SONUÇLARINI DİKKATE ALACAĞIM.TEŞEKKÜRLERR.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
EKONOMİ TERCİHİ
Collapse
X
-
Ynt: EKONOMİ TERCİHİ
Aslında amaç sadece ekonomi mi yoksa ekonomi + perf mı?
Bütçem yetseydi ilk tercihim Ekonomi + perf için Insignia CDTI 160hp olurdu
1.6T den ekonomi almak için LPG şart maalesef taktırıp çok memnun kalanlar da var
Yok perf istemem cebim mutlu olsun diyenlere de düşük hacimli dizelleri, 1.3 CDTI gibi, öneririm.
Turbosuz başka bir araca LPG takmak en son tercih olur. En azından dizel alıp turbonun nimatlerinden yararlanabilirsiniz.
-
Yılda 10 12 bin dizel almak için az bence şöyle 20 25 bin yapsaydınız dizel derdim insignia için.Turbo lpgli insigniaya oy verdim ama bence de en mantıklısı 1.3 veya 1.7 CDTI astra,1.6Tdci Focus vs..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: mehmetekonomi isteyenlere Megane Dizel. muhaha
Adamlar bir depo mazot ile 1.200 km yol yapıyor.Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?
Yorum
-
Benim fikrim şöyle.Bir ailede 2 araç olmalı.Birinci araç Insignia onu sadece uzun yolda konfor amaçlı kullanmak için olmalı ve dizel veya lpg li olmalı.1500-1600 kg lık bir arabayı şehir trafiğine sokmanın hiçbir anlamı yok dur kalk park vs işkence resmen.İkinci araç ise şehir içi kullanım için işe gelip gitmeye park sorunu olmayan hafif ufak masrafsız bir araç.Bu araç ne derseniz Opelciyiz ya Agila 1.0 lpg li ideal bence.
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI
35GB5825 A Rh+
Yorum
-
az yaksın ve performansı da iyi kötü hissedilsin ( tork tan dolayı ) diyorsanız makul bir dizel araç almalısınız..
insignia ve az yakma maalesef çok bağdaşmıyor..
benim aracım 5 aylık ve henüz 2.700 km lerde falan..
sadece uzun yolda ya da haftasonu gezmeleri için kullanıyorum..
evde 1 ay öncesine kadar 2. araç olarak 307 hdi 110 hp vardı ve onu da bazı sebeplerden ( özel ) değiştirip yerine 2007 fiesta 1.4 tdci aldık..
ailedeki ikinci araç kesinlikle dizel olmalı derim..
fiesta 100 TL eurodiesel ile 700 km kadar yol yapabiliyor maşaallah
insignia da makan ve hobi aracı olarak duruyor.. ama insigniamı çok seviyorum o da ayrı bir konu..
Yorum
-
valla ekonomi gerektiğinde ekonomik araç,performans ve insignia ya özgü diğer durumları istediğimde ( konfor,prestij vs ) de insignia..
ama tekrar ediyorum;
insignia mı çok ama çok seviyorum..
insignia'm bambaşka bir araba..
bu arada babam uzun yolda klima açık 100 - 120 km değişken hızlar ile 7,5 lt/100 km tüketimi rahatlıkla yakalıyor..
ama bende insignia yı özlemenin ve biraz daha genç olmanın etkisi ile bu ortalama çok zor,zira gaz pedalının altında 180 HP güç olunca delikan durmuyor işte ihihi ihihi ihihi
tüketim için bu durumu da değerlendirmek lazım..
8 lt nin üzeri tüketimlerde hız 110 - 120 km nin üzerinde ve/veya gaza basışlar yani hızlanmalar kesinlikle daha ani yapılıyordur,bunu belki kullanan kişi bile o anda farkedemiyor olabilir çünkü bir anda oluveriyor ihihi haha
Yorum
Yorum