Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lastiklerim yuzunden yaptigim kaza!!!

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Lastiklerim yuzunden yaptigim kaza!!!

14 eylul itibari ile sabah ise giderken onumde birden yavaslayan Renault Toros marka araca arkadan yaklasik 35-40 km suratle carptim. Olay benimde bir anlik dikkatsizligimden kaynaklandi, ancak asli kusurlu olarak ben arabamin uzerinde gelen stock lastikler olan Bridgestone 245/45/18 ebadindaki lastiklerin oldugunu dusunuyorum.

Aracimi ilk aldigim gunden itibaren bu lastiklerden zaten hic memnun degildim. Ani kalkis ve durus yapmam gerektigi anda ya arac hemen patinaja kalkiyor, yada Abs devreye giriyor. Yuksek performans lastigi olarak gectiginden hamuru sert olan bu lastikler, sehirici kullanimlarda lastikler ve asfalt sicak degil ise buyuk risk olusturuyor.

Aracimla TCS kapali iken yaptigim ani kalkislarda 3. vites dahil patinaj yapiyorum ve lastiklerden gram tutunma ve otme sesi gelmiyor. Lastiklerimden son derece rahatsizim ve temkinli olmama ragmen atlatilabilecek bu ufak kazayi dahi onleyemedim.

Sonuc: Toros un arka tamponu hafif iceriye goctu, sol stop fari catlak ve 1tl buyuklugunde kirik ve egzost lastigi koptu. (Tahmini 100 tl)

Insignia tampon farlarin koselerindeki kisimlardan kirildi, krom panjur alt kismi kirildi ve sol far kulaklari kirildi ( far degismezse servis masrafi 3000+ diye dusunuyorum panjur yaklasik 700tl, tampon 1000+ boya+iscilik )

Kasko delinmesin diye bu ufak hasari sanayide tampon tamiri yapan birine 150tl gibi bir ucretle yaptirdim, ama lastiklerimden son derece rahatsizim. Benzer sikayeti olan veya bu durum yuzunden lastiklerini degistiren varsa deneyimlerini paylasmalarini rica ediyorum. Herkese kazasiz gunler.

1.6 cdti Cosmo+Flexride

Ynt: Lastiklerim yuzunden yaptigim kaza!!!

Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın... Tampon panjur vs lazım olursa yardımcı olabilirim...

Yorum

Tesekkur ediyorum. Bu urunler hakkinda detay labilir miyim? Fiyat vs..
      1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

Çok geçmiş olsun, Allah daha beterlerinden saklasın. Lastik olarak Michelin ve Continental bakabilirsiniz

[shadow=red,left][glow=grey,2,500]SPORT[/glow][/shadow]

Yorum

Tesekkur ederim. Daha onceki araclarimda hep michelin kullaniyordum ama bunlar uzerinde gelince mecbur kaldim. Slogani da Bridgestone emniyet lastigi
          1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

Orjinal yazı sahibi: xxstormxx
            Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın... Tampon panjur vs lazım olursa yardımcı olabilirim...
            Önceki aracımı OPC yaptığımdan dolayı tampon panjur hatta bir adette irmscher panjur boşta.İhtiyac halinde size satabilirim..

Yorum

Aslinda teklif harika ama.. Fiyat konusunda ozelden yazmaniz yada burada paylasmaniz munkunmu? Alpackl@gmail.com
              1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

Kesinlikle Continental önermem..Şuan contisportcontact3 245/45/18 kullanıyorum ve aynen dediğiniz gibi en ufak bir frenlemede hemen abs, sert kalkışta full patinaj...Başkentin artık aşınmaktan kayganlaşan yollarında durmak gerçekten bir sanat.
                Insignia 1.4 Turbo Elegance

Yorum

Şunu da üzülerek belirtmek istiyorum ki passattan sonra yol tutuş olarak sınıfta kalan bir araç insignia benim gözümde.
                  Insignia 1.4 Turbo Elegance

Yorum

Bridgestone dan Michelin e gecmis biri varmi aramizda? Mumkunse aradaki olumu farki bizlere anlatabilirmi?

Ben Insignia nin bu lastiklerle yolda olmasini, Usain BOLD a kosele ayakkabi giydirip yaristirmaya benzetiyorum. maad
                    1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

Bence yanlışınız var bridgestonelar o kadar da kötü değil

Yorum

Alp kardeş bende benzer bir kaza ama biraz daha yüksek bir hızda yapmıştım , o zamanda lastikler aklıma gelmişti dknow
                        http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=5658.0

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                        Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Gecmis olsun. kazayi yaptiginizda hava sicakligi ne kadardi acaba? Asfaltin sicakliginin etkisi cok buyuk. ben sicak asfaltta yaptigim denemelerde lastiklerden istedigim sonucu aliyorum ama soguk asfaltta bence vasat bir tutus sagliyor benim lastiklerim.
                          1.6 cdti Cosmo+Flexride

Yorum

En iyi lastikle kötü bir lastik arasında frenlemede en fazla 1,5-2 m fark olur.Konfor konusunda daha fazla fark olabilir.

İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6
                            17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA  KIRMIZI
                            35GB5825  A Rh+

Yorum

Valla ben bridgestone lastikten hiç memnun kalmadım, su an önlerde hankook kullanıyorum bence daha iyi . Alp kasım sonu Aralık başiydi sanırım, fakat ben Antalya'da yasıyorum yani hava çok soğuk degildi

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

İşleniyor...
                              X