Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ÖTV zammı kapıda

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: ÖTV zammı kapıda

Oratalik arac yigini biyerden biyere gidemiyorsun.adamin donu Yok altinda araba var bizim insanimiz Boyle ne yazikki..gerci artik sifir nakitsiz arac almak hayal oldu belli peşinat şartı getirildi..trafiğin çözümü bana göre yüksek vergi düşük yakıt

Yorum

DSG'de gitti .Baya dolu bir golf alma niyetim vardı.Gelen her zam bir opsiyon götürdü.Bu son ötv olayıda dsg'yi götürdü.
      İnsignia 1.6 Turbo edition elegance paket 17" jant teknik gri

Yorum

yaktığın yakıt üzerinden çok yakana çok vergi az yakana az vergi olsaydı daha adil olmazmıydı, arkadaşlar ,,ben yılda 10000 km yapıyorum bir başkası 50000 km yapıyor benimle aynı vergiyi ödüyor ..halbuki yolları benden çok kullanıyor çevreyi daha çok kirletiyor,trafikte benden çok yoğunluğa sebebiyet veriyor vs,,,,.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: exelanze
          yaktığın yakıt üzerinden çok yakana çok vergi az yakana az vergi olsaydı daha adil olmazmıydı, arkadaşlar ,,ben yılda 10000 km yapıyorum bir başkası 50000 km yapıyor benimle aynı vergiyi ödüyor ..halbuki yolları benden çok kullanıyor çevreyi daha çok kirletiyor,trafikte benden çok yoğunluğa sebebiyet veriyor vs,,,,.
          sistemin herhangi bir dogrulugu yok zaten orasi ayri ancak cok binen zaten fazla vergi vermis oluyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: exelanze
            benzinde %70 gibi bir vergi varken bence aynı vergiyi ödemiyor. Bu arada bende 10 bin km yol yapıyorum yanlış anlaşılmasın

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
            Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

50 bin km yapan zaten akaryakıt istasyonunda vergisini ödemiş oluyor diye düşünüyorum.

Yorum

Kurdaki bu seviye devam ederse yaşanan devalüasyon ile fakirleşme ortada,
                üzerine gelen bu vergi artışı ile DSG ya da başka opsiyonu bırakın B segmenti bile zor.
                Asgari maaşın fazla olduğunu düşünen ile %145 vergiyi koyan bir yönetim anlayışı ile
                hiçbir yerinden tutulamayan bir durum ortaya çıkıyor.

otomobil ÖTV si konusunda nacizane 15 yıldır önerim:

Fatura bedeli üzerinden vergilendirme ,
                yakın zamandan örnek (rakamlar farklı olabilir ama farklar buna yakındı)
                BMW F30 320d (2.0 motor) 25.000 € anahtar teslim (eski ÖTV ile) 55.000 €
                BMW F30 320i ED (1.6 motor) 28.000 € anahtar teslim (eski ÖTV ile) 45.000 €

Yani bir Mercedes S serisi 1,6 motor olsa vay halimize

Kurşun kalem ile tükenmez kalem KDV oranları farklı mı?

Bence fatura bedeli neyse vergi de ona göre alınmalı.
                Ha isterlerse gelir vergisi gibi dilimler yapabilir o ayrı.

MTV için genç arkadaşlar bilmez araç ağırlığı da göz önüne alınıyordu.
                Benim eski Bravo 2.0 HGT vardı 1190 kg 1200 altında kaldığı için şahane avantajı vardı.
                Şimdi sadece motor hacmi saçmalığı var.

Buradaki 15 seneden bu yana önerim
                Vergilendirmenin çeşitli kriterleri barındırması :
                1.Aracın yolda kapladığı alan
                2.Emisyon
                3.Ağırlık

Hep feribotlarda gülerim
                Lütfen S serisi olan arkadaşlar alınmasın
                Mercedes S serisi helalinden yüklüyken 2.5 ton civarlarında ve kapladığı alan neredeyse 2 Fiat Fiorinoluk
                ama otomobil olduğu için daha ucuza geçer.

Neyse tekrardan iyi seneler

Yorum

Değişikliğe ilişkin karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla aralarında motorlu araçlar, alkollü içkiler ve tütün mamullerinin de olduğu bazı mallarda uygulanan ÖTV oranları ile maktu ve asgari maktu vergi tutarları ve işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarında değişikliğe gidilmesi kararlaştırıldı.

OTOMOBİL ALACAKLARA KÖTÜ HABER

Buna göre, yeni binek otomobil alımında ödenen ÖTV'de artışa gidildi. Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçmeyenler için uygulanan yüzde 40 vergi oranı yüzde 45'e, motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen fakat 2000 cm3'ün altında olanlar için uygulanan yüzde 80 vergi oranı yüzde 90'a, motor silindir hacmi 2000 cm3'ü geçenler için uygulanan yüzde 130 vergi oranı ise yüzde 145'e yükseltildi.

ALKOLLÜ İÇKİLERDE DURUM NE?

Alkollü içkilerde de asgari maktu vergi tutarı birada yüzde 15, diğer alkollü içkilerde yüzde 10 oranında artırıldı.

Bakanlar Kurulu, tütün mamullerinde uygulanan ÖTV'de de artışa gitti. Buna göre, paket başına asgari maktu vergi 3,22 liradan 3,75 liraya, TL’ye, paket başına maktu vergi de 9,22 kuruştan 13 kuruşa çıkarıldı.

Cep telefonlarından adet başına uygulanan 100 liralık vergi de 120 liraya yükseltildi.

TÜTÜN FONUNDA İNDİRİM

Öte yandan Bakanlar Kurulu, işlenmemiş tütün ithalatından alınan tütün fonu tutarını, AB komisyonuna verilen Eylem Planı doğrultusunda 1.500 dolar/tondan 1.200 dolar/tona indirilmesine karar verdi.

HANGİ ÜRÜNE NE KADAR ZAM GELECEK

ÖTV'deki değişiklikle birlikte, söz konusu ürünlerin fiyatlarının artması bekleniyor. Uzmanların verdiği bilgiye göre, söz konusu düzenlemenin ardından binek otomobil fiyatlarında ortalama yüzde 3,5-4 civarında artış olabilecek.

Uzmanlar, yeni vergi düzenlemesiyle birlikte alkollü içecek fiyatlarında ortalama yüzde 8-15 civarında, sigara fiyatlarında ise ortalama yüzde 3 ila yüzde 17 arasında artış olabileceğini ifade ediyor.

Yorum

2014 te opsyonel yeni insignia almayı pılnalmıstım ama opsyonel parasını ötv ye vercegiz demek kese erken alsaydım
                    ** 2012 NSIGNIA 1,4 140 BG Karbon Siyah... 2012 INSIGNIA 1,6 Cosmo Karbon Siyah... ve ** 2016 INSIGNIA 1.6 otomatik CDTİ Siyah

Yorum

Tamda evimize 2. Aracı alıcaktık devam etsinler ne diyelim ama kaba bir hesapta görmüştüm bu zam satışları düşürüceginden bir kazanç sağlamicak aksine düşücek ötvden gelen gelir.
                      2013 Latitude 1.5 dci executive+panaromik cam tavan+prestij paket.
                      Gerçek pilot

Yorum

devlet araç üretemediği için bari kısa yoldan üretmiş gibi para kazanayım mantığında şuanda.el alem üretsin bizim devletimiz sanki kendi üretmiş ve satmış gibi suya sabuna dokunmadan para kazansın. muz cumhuriyeti ****

Uyarı: Forumda kullandığınız konuşma diline dikkat ediniz.
                        2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                        2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ByOFLEE
                          Tamda evimize 2. Aracı alıcaktık devam etsinler ne diyelim ama kaba bir hesapta görmüştüm bu zam satışları düşürüceginden bir kazanç sağlamicak aksine düşücek ötvden gelen gelir.
                          bence buradaki amaç vergi toplamak değil ithalatı kısmak, bu sene rekor satış gerçekleşti, ithal oranı %70'i geçti.
                          dikkat ederseniz ticari araçta artış yok , neden sadece ticari aracı daha çok üretiyoruz da ondan.

Yorum

Cari açığımız çok hele bu son olaylarda yaptığımız altın ihracatınında tam olarak ne olduğu karmaşası var.Eğer orada altın sanal olarak ihracat verisi gibi gösterilmişse cari acığımızın kağıt üzerindekinden çok olacağı söyleniyor.Yapılan zamlar gelir elde etmekten ziyade tüketimi kısma amacı olduğunu düşünüyorum.Ülkedeki durum ve FED in 2014 politikası bu yılın gelişmekte olan ülkeler için zor geçeceğini öngörüyor.Kredi kartlarına yapılan ayarda bunla alakalı diye düşünüyorum.Tabi sonuçta yapılan müdahaleler halkı fakirleştiriyor orası ayrı.
                            2011 Teknik Gri+Nav800+Sunroof+Chip+Performans buji+Sprintbooster+KN Kutu içi Filtre+OPC Pedal Seti

Yorum

arkadaşlar eğer bu iddia olunan rüşvet ve yolsuzluk doğru ise ülkede yaşayan ve kişi başına düşen para yaklaşık 40.000-TL . Acaba dava açıp bunu alabilirmiyiz.))

Yorum

İşleniyor...
                              X