Merhaba arkadaşlar öncelikle ben insignia 2009 1.6t almayı düşünüyorum 42.000-45.000 tl arasında, evim kendimin ama gelir düzeyim ayda 1500 tl ben bu aracı çok seviyorum ve almak istiyorum 1500tl gelir düzeyi olan birisinin bu aracı alması normalmi? Bana çok külfetli olacak neleri olur? Altından kalkabilirmiyim? Her arızasında yüksek meblalarda para ödermiyim? fazla hız düşkünü değilim ama hız düşkünü olmamam bu aracı almamam anlamına gelmesin, seviyorum çünkü bindiğim bütün araçları nazik kullanırım Değerli yorumlarınızı bekliyorum..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
insignia almalımıyım?
Collapse
X
-
Ynt: insignia almalımıyım?
Orjinal yazı sahibi: turhan_3dMerhaba arkadaşlar öncelikle ben insignia 2009 1.6t almayı düşünüyorum 42.000-45.000 tl arasında, evim kendimin ama gelir düzeyim ayda 1500 tl ben bu aracı çok seviyorum ve almak istiyorum 1500tl gelir düzeyi olan birisinin bu aracı alması normalmi? Bana çok külfetli olacak neleri olur? Altından kalkabilirmiyim? Her arızasında yüksek meblalarda para ödermiyim? fazla hız düşkünü değilim ama hız düşkünü olmamam bu aracı almamam anlamına gelmesin, seviyorum çünkü bindiğim bütün araçları nazik kullanırım Değerli yorumlarınızı bekliyorum..
Yorum
-
1500tl gelir ile sizi sıkıntıya sokabilir bu araç, çünkü 1500tl nin ne kadarını arabaya ayırabilirsiniz bu en iyi sizin bilebilceğiniz bi iştir ama umarım herşey gönlünüze göre olur inşallah, allah herkesin gönlüne göre versin sizin de tabi
Ama sabit masrafları çıkardığımızda geriye dert olarak sadece benzin masrafı kalırsa şöle bir seçeneğiniz var.
Madem bu arabayı çok seviyorsunuz o zaman her gün her gittiniğniz yere araba ile gitmezseniz benzin masraflarını biraz azaltabilirsiniz bi nevi bazı günler arabanız yok gibi davranmaktan bahsedıorum bence böle güzel bir araca sahip olmak için göze alınabilcek bi durum lakin böle bi aracınız kapıda dururken eliniz bir durakta otobus durdurmak için işaret etmeye gider mi orası bilinmez
Yorum
-
Bence butcenıze bıraz fazla gelir insignia benım hosuma gıtmıyor bunu soylemek ama 4500 tlye yaklasık bır gelırımız var insignia 1.6 t nın altından kalkabılrımıyız diye dusunuyorum cok ikilemde kalıyorum.2013 Latitude 1.5 dci executive+panaromik cam tavan+prestij paket.
Gerçek pilot
Yorum
-
Bu araç normal bir 1.6 araçdan çok da farklı değil. Yani şunu bir kere kabul etmek gerekir ki otomobil lüks bir ihtiyaçtır. Otomobil alıyorsanız elbette belirli masrafları olacaktır. Her aracın olmazsa olmazı ( 1.6'nın üstüne çıkmak ülkemizde pek mümkün olmadığı için) yıllık vergisi aşağı yukarı aynı oluyor. Hususi otomobil alırken bir kere bu kesinlikle sabit. İkincisi yıllık bakım. Opel'in servisi ucuz değil! Tabi ki bir Hyundai ile kıyaslarsanız. Mercedes, BMW gibi de değil. Yıllık 600 TL de o olur. Geri kalan kısmı da benzin bu da değişkendir...Ne kadar kullanırsanız o kadar yakar. Ne bir dizel gibi az yakar ne de piyasadaki 1.6 araçlardan aman aman çok yakar. İkisinin arası birşey. Sakin kullanırsanız ort. 10 lt/ 100 km idealdir.
1500 TL bütçem olsa ben almazdım çünkü düşününce eğer evli iseniz biraz fazla gibi ama Utku kardeşim 4500 TL sen de insaf et...2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
-
Eymen güzel diyorsun ama bizim giderlerimiz biraz fazla ama yine hatırı sayılır bir rakam geliyor daha once hıc benzınlı kullanmadık tereddutlerım var ama altında kalkarız herhalde yani yakıt degerlerı bır anda yukselınce tereddut yasıyabılıyorum ama boş bir tereddut senede 15000 km yapıyorsak 1000 km ıstanbul gerisi trabzonda gelecek ay bende insignia sahibi olucam inş2013 Latitude 1.5 dci executive+panaromik cam tavan+prestij paket.
Gerçek pilot
Yorum
-
Hadi olaya biraz turk mantigi katalim
Oncelikle madem insignia'ya cok binmek istiyosunuz ve fazlada hiz merakiniz yok ozaman tuplu bir 1.6 115 hp isinizi gorur onuda cok iyi bir arastirma sonucu piyasa fiyatinin 1-2 milyar altina denk getirdik
Tabiki oncelikle arabayi ocakta alip haziran sonu satcaz boylece vergi odememis olcaz ve alcagimiz arabada 16 bin,31bin,46 bin gibi bakimlari yeni atlatmis ve sorunsuz bir araba olacak boylece bakim masraflari ve olasi sorunlardanda kurtulduk
Geriye kaldi kasko+trafik sigortasi hadi bi cilginlik yaptik kaskoda yaptirmadik geriye ne kaldi yaklasik 200 kusur tl zorunlu trafik sigortasi+aylik istege bagli gaz parasi oda en fazla 300 tl olsun yaklasik 1200 km eder fena bi rakam degil
Arabayi satarkende piyasa fiyatindan ucuza aldigimiz icin 1 milyarda karli sattik diyelim yillik 3600+sigorta masrafindan da 1000 tl dustuk ettimi yillik 2800 civari bi rakam yani aylik 233 tl ye olayi kapattik2012 İnsignia 1.4 Turbo
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ygtylmzHadi olaya biraz turk mantigi katalim
Oncelikle madem insignia'ya cok binmek istiyosunuz ve fazlada hiz merakiniz yok ozaman tuplu bir 1.6 115 hp isinizi gorur onuda cok iyi bir arastirma sonucu piyasa fiyatinin 1-2 milyar altina denk getirdik
Tabiki oncelikle arabayi ocakta alip haziran sonu satcaz boylece vergi odememis olcaz ve alcagimiz arabada 16 bin,31bin,46 bin gibi bakimlari yeni atlatmis ve sorunsuz bir araba olacak boylece bakim masraflari ve olasi sorunlardanda kurtulduk
Geriye kaldi kasko+trafik sigortasi hadi bi cilginlik yaptik kaskoda yaptirmadik geriye ne kaldi yaklasik 200 kusur tl zorunlu trafik sigortasi+aylik istege bagli gaz parasi oda en fazla 300 tl olsun yaklasik 1200 km eder fena bi rakam degil
Arabayi satarkende piyasa fiyatindan ucuza aldigimiz icin 1 milyarda karli sattik diyelim yillik 3600+sigorta masrafindan da 1000 tl dustuk ettimi yillik 2800 civari bi rakam yani aylik 233 tl ye olayi kapattik
Yorum
-
ilk alış fiyatını rahat ödeyebilirim sıkıntı yok, Arkadaşlar ayda 1200 km felan hesaplamışlar ama ben ayda 600 km felan ancak yaparım hele kış sezonunda 300 km olursa yine iyi birde Garantili lpg taktırmayı düşünürsek nasıl olur?
Yorum
-
300-600 km yapıcaksanız size cok maliyet cıkarmicaktir sirf zevk için binebirlirsiniz eger arabayı satın alıcak gucunuz varsa alın bının 600 km bişi degil2013 Latitude 1.5 dci executive+panaromik cam tavan+prestij paket.
Gerçek pilot
Yorum
Yorum