Arkadaslar uzun suredir aracimla uzun yola gitmemistim. gittigim yolda cok degil de yaklasik 700 kmlik yol yaptim.Yola cikarken cok yakacagi endisesi icim de yok degildi. Ancak yasadiklarima ve olcumlere bakilirsa bzizm arac gercekten cok yakmiyor. Ankaradan Kdzeregliye cevra yolundaki 50 km lik mesafeyi de katinca yaklasik 350 km var. Bu mesafede 2000 kglik bir agirlikla ve de surekli klima acikken 120 km sabit hizda arac 10,5 lt civarinda yakti.yani bu gidiste yaklasik 350 km de 31.5 lt benzin harcadim.arada cok seyrek hiz dusurdum bir kere de ford focusun birine bir 10 dakikalik ders verdim . O sirada bir kere 200 leri gordum. Yani gidis bana yaklasik 150 liraya mal oldu...Donerken ayni mesafede agirlik yaklsik olarak 100 kg daha artmisti ve bir kac kere ard arda 200 lerde gezindim .ozellikle son 50 km de ortalamam 150 nin altina inmedi ve son 150 km haric klima hep acikti. Ortalama yakit tuketimim 12 lt civarinda idi..
Yanliz bu degerlerin stock bir insigniaya ait olmadigini katiptali olan, acik hava filtreli ve de yazilimli bir araca ait oldugunu da unutmayalim. Yani benim tahminim stock bir insignia yaklasik 1 veya 1,5 lt daha az yakar . Eeee bu kosullar icin de bence araclarimiz iyi yakiyor .ayni mesafede bos bir jetta ile yani yaklasik 1500 kglik bir dizel aracla 85 veya 90 liralik mazot yakiyorum. bu kadar da olsun.Hem performans hem agirlik hem de benzin farkini koyarsaniz 150 lira bana normal geldi.. Eger bir passat tsi la bunlari yapsaydim sanirim yine 150 liradan az gelmezdi...Yani kisacasi ben keyifli bir seyahar yaptim .Aracimi bir kere daha cok sevdim..Allah hepimize kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin.Saygilar sevgiler
Yanliz bu degerlerin stock bir insigniaya ait olmadigini katiptali olan, acik hava filtreli ve de yazilimli bir araca ait oldugunu da unutmayalim. Yani benim tahminim stock bir insignia yaklasik 1 veya 1,5 lt daha az yakar . Eeee bu kosullar icin de bence araclarimiz iyi yakiyor .ayni mesafede bos bir jetta ile yani yaklasik 1500 kglik bir dizel aracla 85 veya 90 liralik mazot yakiyorum. bu kadar da olsun.Hem performans hem agirlik hem de benzin farkini koyarsaniz 150 lira bana normal geldi.. Eger bir passat tsi la bunlari yapsaydim sanirim yine 150 liradan az gelmezdi...Yani kisacasi ben keyifli bir seyahar yaptim .Aracimi bir kere daha cok sevdim..Allah hepimize kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin.Saygilar sevgiler
Yorum