Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kara sahinle 1 haftalik seyahat izlenimleri

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Kara sahinle 1 haftalik seyahat izlenimleri

Arkadaslar uzun suredir aracimla uzun yola gitmemistim. gittigim yolda cok degil de yaklasik 700 kmlik yol yaptim.Yola cikarken cok yakacagi endisesi icim de yok degildi. Ancak yasadiklarima ve olcumlere bakilirsa bzizm arac gercekten cok yakmiyor. Ankaradan Kdzeregliye cevra yolundaki 50 km lik mesafeyi de katinca yaklasik 350 km var. Bu mesafede 2000 kglik bir agirlikla ve de surekli klima acikken 120 km sabit hizda arac 10,5 lt civarinda yakti.yani bu gidiste yaklasik 350 km de 31.5 lt benzin harcadim.arada cok seyrek hiz dusurdum bir kere de ford focusun birine bir 10 dakikalik ders verdim . O sirada bir kere 200 leri gordum. Yani gidis bana yaklasik 150 liraya mal oldu...Donerken ayni mesafede agirlik yaklsik olarak 100 kg daha artmisti ve bir kac kere ard arda 200 lerde gezindim .ozellikle son 50 km de ortalamam 150 nin altina inmedi ve son 150 km haric klima hep acikti. Ortalama yakit tuketimim 12 lt civarinda idi..
    Yanliz bu degerlerin stock bir insigniaya ait olmadigini katiptali olan, acik hava filtreli ve de yazilimli bir araca ait oldugunu da unutmayalim. Yani benim tahminim stock bir insignia yaklasik 1 veya 1,5 lt daha az yakar . Eeee bu kosullar icin de bence araclarimiz iyi yakiyor .ayni mesafede bos bir jetta ile yani yaklasik 1500 kglik bir dizel aracla 85 veya 90 liralik mazot yakiyorum. bu kadar da olsun.Hem performans hem agirlik hem de benzin farkini koyarsaniz 150 lira bana normal geldi.. Eger bir passat tsi la bunlari yapsaydim sanirim yine 150 liradan az gelmezdi...Yani kisacasi ben keyifli bir seyahar yaptim .Aracimi bir kere daha cok sevdim..Allah hepimize kazasiz belasiz kullanmayi nasip etsin.Saygilar sevgiler

Ynt: Kara sahinle 1 haftalik seyahat izlenimleri

Utku Hocam dediğin gibi senin temponda
    Benim stok 1.6 Turbo ile 9.0 lt altına inmem imkansız
    Passat da 8.0 lt yaksın
    1.4 Turbo da 7.0 lt civarında dolaşır.
    Bir arkadaşım Pejo 5008 1.6 (120 hp atmosferik benzin yarı otomatik vites ile ) 2460 km 5.6 lt yakmış rekoru kırmış
    ortalama hızı 70 kmh

burada önemli olan dilediğinde 240 çıkıp
    arkandan selektör yapan önemli markaları şok etmek
    120 ile giderken uyumamak için müziğin sesini açmak
    bildiğin tüm virajlara ve navigasyonda yumuşak görünen tüm virajlara 150 ile dalıp
    su gibi çıkmak

Valla ben bu canavarı seviyorum
    Senin dopinglinin tadı daha da güzeldir

Yorum

Neeee 11 litre mi? Eeee zengin olmak boyle bisey iste heheheh allah daha cok versin sevgili abicim kiymetli hemsehrim)
      F30 Sport+

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
        Bir arkadaşım Pejo 5008 1.6 (120 hp atmosferik benzin yarı otomatik vites ile ) 2460 km 5.6 lt yakmış rekoru kırmış
        ortalama hızı 70 kmh
        5008 de 60 litre yakıt depo hacmi var abi 5.6lt yaksa anca 1050km gider

Yorum

Yanliz buradaki nuans 2100 kglik agirlik ve bunun yaninda klimanin son tempoda surekli calismasi...Bugun serviste master ustayla geyik yaparken konustuk klima 1 litreye yakin hatta bazen fazl etkiliyor...Yani 11 ltden acik hava filtresi arti klmayi at zaten geriye 9,5 litre kaliyor..Bu da benim ki icin cok normal hatta tum insignialar icin normal diye dusunuyorum...Bu arada Gokhanim iyi dileklerin icin cok sagol...Ancak sunu unutma arkasinda Turbo yazan insignialarla ugrasma sana arabani sattirirlar ...Hos senin araba satman icin buna gerek yok da muhaha muhaha
          Bu arada bugun kirmizi bir gtc gordum son model aklima direkt sen geldin be Gokhanim ...10 numara goruntusu vardi ve etrafinda oldukca fazla ilgi cekiyordu.... muhaha

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Onat89
            Orjinal yazı sahibi: Funkyair
            ortalama hızı 70 kmh
            5008 de 60 litre yakıt depo hacmi var abi 5.6lt yaksa anca 1050km gider
            508 olacak sifir enflasyonu
            Onun deposu 72 litre

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
              Yanliz buradaki nuans 2100 kglik agirlik ve bunun yaninda klimanin son tempoda surekli calismasi...Bugun serviste master ustayla geyik yaparken konustuk klima 1 litreye yakin hatta bazen fazl etkiliyor...Yani 11 ltden acik hava filtresi arti klmayi at zaten geriye 9,5 litre kaliyor..Bu da benim ki icin cok normal hatta tum insignialar icin normal diye dusunuyorum...Bu arada Gokhanim iyi dileklerin icin cok sagol...Ancak sunu unutma arkasinda Turbo yazan insignialarla ugrasma sana arabani sattirirlar ...Hos senin araba satman icin buna gerek yok da muhaha muhaha
              Bu arada bugun kirmizi bir gtc gordum son model aklima direkt sen geldin be Gokhanim ...10 numara goruntusu vardi ve etrafinda oldukca fazla ilgi cekiyordu.... muhaha
              Abi bende odakta gordum kirmiizi ponoromik camli gercekten cokbdikkat cekiyordu...
              F30 Sport+

Yorum

Utku bey o hızlarda o ağırlıkta ve yazılmlı bir araçta normal değerler yakalamışsınız ben dün 980 km yol yaptım Kırıkkaleden Balıkesir üzeri Manisa Kırkağaca uğrayarak Kuşadasına geldim araçta üç yetişkin ve yaklaşık 150 kg lik bagaj vardı normal yollarda 90 km sabit hız (ki buna sabuncu beli dahil ki oranın çıkış virazlarında dahi 90 altına düşmedim araç savrulmadı ve beni mest etti ) otobanda 120 km sabit hız ortalamama tüketimim 7.4lt ki klima sürekli açıktı(ben aldığımdan beri cam açık seyehat etmedim.)
                insignia 1.6 cdti sport AS + ÇG 2 paketi

Yorum

Ulas kardesim senin degerler cok basarili ancak benim aracta kat yok , yani egsozlar bos , downpipe var yani dusuk devirler degil yuksek devirler dolu, yazlim var ve de acik hava filtresi var...Yazin acik hava filtresi intake kite ragmen performans knusunda zorlastirici etkilere sahip...Sesine alistigim icin birakamiyorum...Bunlarin hepsine bakarsan en az 3-4 litre fark yapar yani..Benim arac icin 2100 kg icin normal degeler bence... ayrica Ankara otobaninda da cok ciddi cikilsr var ornegin Cankurtaran cikisi cok uzun, kizilcahamam cikisi cok uzun

Yorum

İşleniyor...
                  X