Duyuru

Collapse
No announcement yet.

EDİTİON MU COSMO MU ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: EDİTİON MU COSMO MU ?

TRKTN kardeşim evet oldukça güzel uğraşıp yazmışsın da farklar biraz yanlış olmuş. yani burad yazılanların çoğu editionlarda da var ya seçim olarak ya da opsiyon olarak.....O yüzden düzeltme yaptık. Emeğine sağlık....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: TRKTN
      hasan kardeşim nasılsın seninlede görüşemedik..
      uğrayabilirsen geçerken beklerim bir çay biraz sohbet ederiz...

eyvallah tarık napalım, aynen devam iş, güç uğraşıyoruz, bi ara uğrucam

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
        Vallahi meto kardeşim bana kalsa başından beri söylüyorum. Sadece ve sadece SPORT alırım.Ancak bu araçlar sadece biz alırken 2009 da vardı.Sonradan avrupada hala satlıyor ancak Türkiyede satılmıyor. Ancak şu an için hafızalı koltuk ve afi takıntısı yoksa kesinlikle edition alır bir flyaudio veya necvox taktırır üzerine de uygun bir body kit ekler kullanırım.Ha bu arada edition olsun cosmo olsun kesinlikle felxride olacak.....O benim için olmazsa olmaz.Başında da dediğim gibi hafızalı koltuk ve afl iki ana fark .başka da bir fark yok. Bunun tersini söyleyen benim görüşüm yanlış söylüyor. Park asistanı varmış.vallahi benim park asistanına ihtiaycım yok. O da zaten kendi kendine park etmek için değil sadece yeri öçlüp belirtmek için. Ha Afl bence mukemmel bir ozellik ancak sonradan takılan xenonlarda da oldukça iyi bir görüş sağlanıyor. hatta amerikan portakal ampuller ayrı bir hava veriyor.
        aynen katılıyorum
        ben bir araçtan çok fazla performans ve hız istemiyorum sadece kalite ve güvenlik.
        bakalım araç gelince odak garage uğrayıp beyaz kaplanı biraz makyajlatıcağız.
        2012 1.4 İNSİGNİA TURBO EDİTİON ELEGANCE + SUNROOF PAKET + 18" JANT + AFL FAR + YENİ STİL PAKET + BEYAZ / BEJ

Yorum

Editonu da bu kadar vurmayalım arkadaslar . Krom kapi kolları kanımca iyi değil ben istemiyorum. Aradakı en önemli fark afl, balık sırtı anten. Bu ikisi oldumu bana yeter .
          aşağıda da edition in özelliklerini yazdım ve bugün çoğu rakiplerinin en dolu paketlerinden daha fazla özellik mevcut yani edition bile çok iyi donanımlara sahip hepimiz kabul edelim !
          Opel Insignia Sedan Edition Elegance Paketi

Kişiliğinizi Opel Insignia’yla yansıtma şansı Edition modeli ile başlar.

Motor Seçenekleri:
          1.4 TURBO ECOTEC 140 HP - 6 İleri Manuel
          1.6 TURBO ECOTEC 180 HP - 6 İleri Manuel
          2.0 CDTI ECOTEC 130 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
          2.0 CDTI ECOTEC 160 HP - 6 İleri Active Select (Otomatik)
          2.0 ecoFLEX 160 HP - 6 İleri Manuel

Edition modelinin standart özellikleri:

Yol Tutuş Özellikleri:
          ABS
          Dinamik Çekiş Kontrolü (TCPlus)
          Düz Hat Denge Kontrolü (SLSC)
          Elektronik Fren Gücü Dağılımı (EBD)
          ESPPlus
          Fren Destek Sistemi (BA)
          Fren Diski Temizleme Sistemi (BDC)
          Hidrolik Fren Yardımı (HBA)
          Virajda Denge Kontrolü (CBC)
          Yokuşta Kalkış Desteği (HSA) (manuel şanzıman ile)

Güvenlik Özellikleri:
          2 yönlü aktif koltuk kafalıkları
          Arka koltuklarda ISOFIX çocuk koltuğu düzeneği
          Emniyet Kemeri Uyarı Sistemi (önde ve arkada)
          Katlanabilir Pedal Sistemi (PRS)
          Ön ve arka emniyet kemerleri (aktif ve çift gergili)
          Perde hava yastıkları (önde ve arkada)
          Sürücü hava yastığı (tam boy ve çift kademeli)
          Yan hava yastıkları (önde ve arkada)
          Yolcu hava yastığı (tam boy, çift kademeli ve devre dışı bırakma özelliği)

Sürücüye Destek Özellikler:
          "Kanat" Şeklinde Gündüz Farları
          Hız Sabitleyici (Cruise Control)
          Işığa duyarlı kararan iç dikiz aynası
          Otomatik Yanan Farlar (tünel algılama özelliği) (ALC)
          Ön ve Arka Park Sensörleri
          Sis farları (ön ve arkada)
          Yağmur Sensörü
          Yol Bilgisayarı

Dış ve İç Tasarım:
          17 inç hafif alaşım alüminyum jantlar
          Entegre bagaj spoyleri
          Gövde rengi yan aynalar
          Spor Egzoz Borusu Çiftli (sadece 1.6 180 HP motor ile)

Konfor Özellikleri:
          4 yönlü elektrikli bel desteği ayarı (sürücü)
          4 yönlü sürücü koltuğu (elektrikli yükseklik ayarı)
          60/40 katlanabilir arka koltuklar
          7 adet premium hoparlör
          AUX girişi ile harici müzik cihazı bağlayabilme özelliği
          CD 400 Radyo/CD/MP3/WMA çalar
          Deri direksiyon simidi
          Direksiyondan kumanda sistemi
          Elektrikli ön ve arka camlar
          Elektrikli, Isıtmalı ve Katlanır Yan Aynalar
          Elektronik İklim Kontrollü Klima (ECC) (Çift Bölgeli)
          Elektronik Park Freni
          Gözlük saklama kabı
          Grafik Bilgi Ekranı (CD 400 ile standart)
          Isı yalıtımlı ön cam
          Önde ve arkada kol dayama desteği (bardaklık ve saklama bölmeli)
          USB bağlantısı ile iPod kontrol edebilme/USB bellekten MP3 çalabilme
          Uzaktan kumandalı bagaj kilidi
          Uzaktan kumandalı merkezi kilit
          Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon

Opsiyonel Ekipmanlar:
          Sunroof Paketi: 6 Yönlü Sürücü ve Yolcu Koltuğu (elektrikli yükseklik ayarlı), 4 Yönlü Elektrikli Bel Desteği Ayarı (yolcu), Sunroof
          Stil Paketi: 18" Hafif Alaşım Alüminyum Jantlar, NAVI 600 Radyo/CD/MP3/WMA çalar/SD Kart okuyucu - Renkli Bilgi Ekranı
          Isıtmalı Deri Koltuklar

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
          Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

Sedat kardeşim ben sana balık srtı anteni hemen ayarlayayım. Onda ne va ki.hm de kaporta renginde plastik degil seramik. 30 dakikalık iş.....

Yorum

Sedat kardeşim ben sana balık srtı anteni hemen ayarlayayım. Onda ne va ki.hm de kaporta renginde plastik degil seramik. 30 dakikalık iş.....
              Biliyorum da buradaki ustalar ne derece yaparlar acaba!

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
              Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

hayırlı olsun ınsıgnıalara zam gelmiş ne kadar olduğu belli değil...
                2011 Beyaz ınsıgnıa 1.6 180 bg cosmo + Flexride şase

Yorum

burada Cosmo diyen çoğu kişi, başka bir araç ile Insignia Edition karşılaştırması olsaydı Edition derdi bunu hepimiz biliyoruz, çünkü Edition bile sınıfındaki rakiplerine göre gayet dolu ve Insignia olması sebebiyle güzel bir araç.

ama karşılaştırma sadece Edition ile Cosmo olunca Cosmo'nun daha çok oy alması kadar normal birşey yok bence. bu donanımlar Mercedes'deki Elegance-Avantgarde gibi eşdeğer ama farklı tiplere hitap eden donanımlar değil. Opel için Edition düşük, Cosmo üst bir donanımdır. bu yüzden hiçbir şekilde (en azından aynı miktarda para için) Edition Cosmo'dan üstün olamaz benim görüşüm. Edition sadece kullanıcısı için "iyi" tercih olabilir. çünkü Cosmo'daki ek özellikleri kullanmayacaktır yada kendisine hitap etmez, gereksiz para vermemek için Edition tercih eder.
                  Cosmo'da gereksiz bir donanım değildir, ek özelliklerini kullanabilen kişi için oda kendi çapında "iyi" tercih olabilir. üstelik sadece donanım değil görüntü de de farklılık oluşturduğu için işin içine zevklerde girer.
                  üstelik bazı ek donanımlar için zaten Cosmo almak şart.

Csmoda benim bildiğim artık 6 lı cd changer yok. Ben 2009 cdc 400 lerde var diye biliyorum. Ayrıca bazı yazılanlar sadece cosmoda değil editionda da opsiyonel.Örnegin deri koltuk....Ayrıca editionında 180 bg liği var. Ayrıca bluetooth ve cosmodan daha fazlası dokunmatik ekran yardımı ile alınabiliyor editionlara. Hatta cosmolara istesen de alamayacağın televizyon ve dvd player da var o sonradan alınan dokunmatik sistemlerde...
                  Utku abi 6'lı changer artık hiçbir Insignia'da yok, dokunmatik ekran, navi, tv, dvd vs. hem Edition hemde Cosmo'ya eklenebiliyor, Flexride sadece Cosmo'ya eklenebiliyor.

Edition opsiyon listesini yazıyorum;
                  Stil Paketi 2.500
                  Sunroof Paketi 2.318
                  Deri Döşeme (Siyah veya Bej) 3.090
                  18 " Hafif Alaşım Jantlar 760

Cosmo opsiyon listesi;
                  Stil Paketi 2.500
                  Sunroof 2.060
                  Deri Döşeme (Siyah veya Bej) 3.090
                  Ergonomik Spor Deri Koltuk (Siyah) 4.120
                  Flexride Şasi Sistemi 2.500
                  Navigasyon Paketi ‐ DVD800 4.187
                  Infinity Ses Sistemi 1.802
                  19 " Hafif Alaşım Jantlar 1.546
                  20 " Hafif Alaşım Jantlar 2.771

bu listede Edition'ı Cosmo'ya yaklaştıracak sadece deri koltuk ve 18 jant var,
                  Edition = 65,223 + 3,090 + 760 = 69,073 TL
                  ham, boş bir Cosmo = 72,331 TL

bu fiyatta Edition'ın tek üstünlüğü tamamen deri döşemesi oluyor, Cosmo'nun standart döşemesi deri-kumaş kombine.
                  geri kalan donanımlar: elektrikli hafızalı koltuk, AFL, Bluetooth, alarm, arka perde, krom kapı kolu, kibo veya piano lake trim gibi donanımlar için 3.000 TL fark vermeye değer bence.
                  çünkü en basitinden afl farlar minimum 3.000 TL zaten, üstelik tam olarak AFL gibi çalışmıyor.

dolayısıyla bu yüzden ankette 27 Edition - 87 Cosmo oylanmış
                  InsigniaTeam Opel Insignia hakkında Türkiye'nin en büyük bilgi ve tartışma platformu. Forum sayfamız 2009 yılından bu güne Opel Insignia sahipleri ve hayranlarını bir araya getirmektedir.

kısaca burada Edition yerin dibine sokulmuyor yada ayrımcılık yapılmıyor,
                  sadece tercihler ve zevkler konuşuluyor
                  InsigniaTEAM

Yorum

tabikide Bir Cosmo Sahibi olarak Cosmo tercih edilmelidir görüşündeyim...
                    '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
                    '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

Cagri kardesim bilgilendirmelerin icin sagol. Tabii ki donanim gucu acisindan cosmo ile edition kiyaslanmaz ancak edition donaniminda olan bazi seyler yokmus gibi konusulunca dogal olarak belli duzeltmeler yaptik. 6 li cd changerin olmadigini ben de soyledim. Afl ve hafizali koltuk farkini biz de ifade ettik. Ancak flexride olayini ilk kez senden duyuyorum. Ha bu arada kimse yanlis anlamasin ben editioni savunmuyorum. Ben farklilik hatalarindan bahsettim. Bu arada da ben hala SPORTCUYUm. Bu araa bir onceki konuda sportla ilgili yapilan yorumlarin dogru olmadigini gosteren parca numaralari ve farkliliklari elimde. Yani bu arabada gercekten spor olan bir versiyon var. digeri ise gercketen konfor araci Onu kesinlikle belirteyim. Cosmonun flexisi ile sportin flexisi bile birbirinden farkli , parca farkliliklarindan oturu.....

Yorum

Bende edition sahipiyim. Philips zenonlarım var. 18 cosmo jantlarım var, krom cosmo tipi kapı kollarım var.
                        Ön arka park sensörüm orjinal zaten. Koltuk yarı elektrikli yetiyor. Paramız editiona yetti, edition aldık. Gayette memnunum. Beni yeterince tatmin ediyor. İnsignia alacak arkadaşlar bütçeniz kısıtlı ise edition kötü değildir. Gani gani herkesi tatmin eder.

Yorum

utku bey kardeşim merhaba
                          shark porselen nerde yaptırabiliriz oğlumun asra j için bilgilendirirmisin lütfen,
                          06 FA 1466 kışın karda tank,yazın asfaltta uçak.

Yorum

Fiyatı uygun shark anten bulsam bende yaptıracam.

Yorum

Arkadaslar montaji zor degil . Ferhan bey rengi nedir arabanin? Ersincim seninkini opiste taksitle yaptiriiz.....

Yorum

teknik gri utku bey kardeşim astra j cosmo,fiyat nedir acaba
                                06 FA 1466 kışın karda tank,yazın asfaltta uçak.

Yorum

İşleniyor...
                                X