Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4T 140 Insignia vs 1.4TSI 122 Passat

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: 1.4T 140 Insignia vs 1.4TSI 122 Passat

akrabam ww de satış müdürü araba alacağımda ona gittim. bana insignia al dedi. neden deyince daha donanılı daha düşük fiyat, daha spor dedi. gittim 1,4 140 t ed,t,on elegans aldım.
    A.ÖMEROĞLU
    1,4 t 140 hp edition elegans. 2012

Yorum

Bu denenmis birsey zaten boy boy giydiriyor insignia
      2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
      yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

İnsignia nın ölüsü yeter be : )
        CARRARO 806 ELITE HD - SHIMANO ALTUS M310 - SHIMANO TOURNEY TX51 - SHIMANO M355 HİDROLİK DİSK -
        SHIMANO ALTUS M310 3X8 - ALÜMİNYUM 1.1/8″ YARI ENTEGRE

Yorum

Ya şu passat fanatikliğini anlamıyorum.
          Insignia 1.4T uzun yolda kaç lt. yakıyor?
          Kayınpederimde passat var DSG. 4 kişi 5.8 litre yaktık. Antalya - Ankara
          Eşimde 1.4T astra var ActiveSelect. 2 kişi Ankara - Bursa 5.1 litre yaktık.
          Performans? Daha iyi.
          Yakıt? Daha iyi.
          Fiyat? Daha iyi.
          Stil? Daha iyi.
          Donanım? Daha Daha Daha iyi....
          ....
          ...
          ..
          .

Fanatikliğe gerek yok.
          Insignia 1.6T Cosmo + Navi Paket - Metro Mavi 2011
          Astra J 1.4 T Enjoy Active - Olimpik Beyaz 2013

Yorum

Eğer passat stock ise hiç şansı yok. VW ciler araçlarının perf ını çok abartıyor.

Rocco cularda bağırıyordu bir ara Rocco 180lik GTC den iyi diye. Eskilerden bir başlık açmıştım bendeki stock GTC ile Modlu Rocco ve C180 ile nasıl oynadığıma dair.

VW ve Opel in araçları kalite,sorunsuzluk vs olarak karşılaştırılabilir. ama perf ve tasarım olarak 1. bellidir.

Yorum

Fanatiklige hic bi sekilde gerek yokta bu vw ciler biraz isi abartiyo tutturmuslar 1.4 122tsi opelin 1.4 140in hizli diye,internette forumlarda 1.4 122 ucuyo opelin 1.4u hantal diye bi soylenti almis basini gitmis hayatinda ne vw nede opel kullanmis kisiler tarafindan! Tam bizim sistemimiz kulaktan dolma bilgilerle opelin motoru hantal verimsiz,tsi super ucuyo acayip az yakiyo diye. 1.4 tsi bende kullandim daha hizli denmesinin sebepleri sunlar olabilir;

Vw araclari opele gore hafif oldugu ve 1.4 tsi motor max torkunu opelden daha dusuk devirde verdigi icin arac daha hizliymis gibi hissettiriyo ve bu iki sebeple birlikte vw'nin 100u 2.viteste,opelinse 3.viteste gormesiyle birlikte teknik verilerdeki 0-100 degeride opelden iyi olunca is resmiyetede binince opel icin pek yapcak bisey kalmiyo

Tabiki yola ciktigimizda hayat 100de bitmedigi icin aci bi gercekle karsilasiliyo. Ben
              Bizzat 122lik sciroccoya 100-200de 5-6 boy,emre kardesimde 1.4 125 lik a3e 100-200de 6 boy fark atmistir;burdan soyle bi sonuc cikarabiliriz vw araclari sehir icinde opele gore cok daha uygun,opelse otobanda-uzunyolda farkini ortaya koyuyo. Ha ben mesela genelde sehirici kullandigim icin insigniada tsi motor secenegi olsaydi onu tercih ederdim
              2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

abiler bırakın yaksın insignia araba 1700 e yakın ağırlıgı passat 1450

Yorum

Sevgili dostlar. opel forumunda passat konuşurken passat forumunda da opel konuşursak ortaya çıkacak sonuçlar bellidir aslında.

Marka fanatikliğini bir kenara bırakıp reel sonuçlara odaklanan bir arkadaşımız eğri oturmuş ve doğru demiş :

Komediyenlik bir tarafta, 2008'de 1.4 TSU 122 HP PASSAT Comfortline aldığımda bu modelin piyasadaki konumunu ve aracın çok tutulmasını bilmiyordum. Sadece SEAT Toledo'dan daha büyük bir otomobil istemiştim. FORD Mondeo fazla "Mustangimsi" bir oturma pozisyonuna sahipti, eledim. İlginçtir ki 1.4 TSI 122 HP çıkana kadar PASSAT'ı bekledim, PASSAT da beni bekledi. INSIGNIA ise PASSAT'tan sonra ortaya çıktı. Hemen 1.6 TURBO 180 HP alıp TEM'de basanlar ortaya çıktı, tabi şehiriçi yakıt cep yakınca hemen satışa sunuldular, LPG'ye uygun 1.6 MPI 115 HP motor da aynı PASSAT B6'daki 1.6 MPI 102 HP gibi daha sonra tutuldu ama üretimden erken çıkarıldı. PASSAT'ın lezzetini alan, alıştığı damak tadını INSIGNIA'da bulamaz, eminim tersi de öyledir.

Son cümleyi okuduğunuzu var sayıyor gereksiz bir tartışma başlatmaktan kaçınıyorum. Bu bağlamda yeni araç seçiminde bizi etkileyen nedir? Duygusal yönü mü mantıklı yönü mü?

Duygular işin içine girince hiç bir fikir mantıklı değil
                  Selamlar.
                  "Söz, söyleyenin sıfatıdır"

Yorum

Sıfır insignia alanlar için duygusal, 2. el insignia alanlar için hem mantıklı hem de duygusal, çünkü sıfır alanlar satarken passat'a göre daha fazla zarar ediyor ama 2. el alanlar uygun fiyata hem estetik hem hızlı hem de kaliteli bir araç almış oluyor. 2. el bu sınıfta bir araç alacak olsaydım insignia 1.6 t alırdım, genellikle kilometreleri de düşük oluyor.
                    ahlaksızla birlikte yaşayacağına YİĞİTLE ÖLÜME GİT

Yorum

BU tartışma çok yersiz. Motor ve tip olarak insignia rakipsiz. Tek düşünülecek nokta yakıt tüketimi olabilir. O konuda da ancak 1- 1.5 Litre oynar ki buda bu keyfe değer. Aracımı satarken çok değer kaybetmesin diyorsa VW doğru seçenek, diğer konularda VW nal toplar. Satıştaki değer koruması da ithal eden firmanın tekel olması, fiyatlarını koruması ve kullanıcı fanatikliği ile gayet rahat açıklanabilir. Sözün özü aracınızın Passatı geçmesi için yakacağınız benzine harcıyacağınız enerjiye değmez. Gitsin kumda oynasınlar....

Yorum

Ya kıyaslama yapılmışta ne bilim ben vw kullanmadım ama performans olarak insigniayla karşılaştırdığım son araç..1.6 T 180 ps kullanıcısıyım pazar günü mersine bi tesise gittik söylemesi ayıptır sucuktu pirzolaydı köfteydi bi karşık yaptırdık yedik..dönüşte hava kararmak üzereydi ordan çıktığımızda normal 110a sabitleyip sürüyorm ama arkadan flaş patlatan olunca bi bakıyorm nedir acababir kaç defa 5.20 i e350 cdi falan geldi peşlerine takıldım allah var adamlar 180 190 altına düşmüyolar üstünede çıkmıyolar geçtim baktım ki yarışmak istemiyolar hızı kestim devam ettim..hafif eğimli bi yer var oraya 2 km kala falan bi 5.25 xd baktım patlata patlata geliyo önümüz kalabalık vitrsi 4e düşürdüm takıldım peşine kargaşaya girdik biz arabada 3 kişiyiz onlar iki genç bi vatandaş sürüyodu bmwyi..neyse arkasına geçtim o öndekilere ben ona flaş patlatıyorm bi an tereddüt ettim acaba bu benden önce gazlarsa yakalayanilirmiyim dedim..işimi garantiye aldım sağa geçip 1 araya girip çıktım tam ben çıkacağım sıra onada öndeki yol verdi kabak gibi ortaya çıktık ikimizde..4 vites 195e kdr çevirdim 5 e attım eğim başladı ufaktan yeminle 130 dan bastığım zaman araba hangi ara 230 a gidiyo anlamıyorm çok az az arayı açıyorum ama hiç hız kesmiyorm eğimin sonunda soluğu 253 te aldım o zmn dedim ki yukarda biri yazmış 1000 kmye 700 tl yaktım dye 1000 e 1000 de yaksa başımın tacıdır..eğimin sonunda 525 i çok az az görüyodum..burda vwnin aracı benim gözümde sıradan linea megane accent blue performans olarak bunlarla belki kıyaslanır..cc ve rocconun 160 lığı iyi ama bi insignia olamaz..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Hakan Uygur
                          Ya kıyaslama yapılmışta ne bilim ben vw kullanmadım ama performans olarak insigniayla karşılaştırdığım son araç..1.6 T 180 ps kullanıcısıyım pazar günü mersine bi tesise gittik söylemesi ayıptır sucuktu pirzolaydı köfteydi bi karşık yaptırdık yedik..dönüşte hava kararmak üzereydi ordan çıktığımızda normal 110a sabitleyip sürüyorm ama arkadan flaş patlatan olunca bi bakıyorm nedir acababir kaç defa 5.20 i e350 cdi falan geldi peşlerine takıldım allah var adamlar 180 190 altına düşmüyolar üstünede çıkmıyolar geçtim baktım ki yarışmak istemiyolar hızı kestim devam ettim..hafif eğimli bi yer var oraya 2 km kala falan bi 5.25 xd baktım patlata patlata geliyo önümüz kalabalık vitrsi 4e düşürdüm takıldım peşine kargaşaya girdik biz arabada 3 kişiyiz onlar iki genç bi vatandaş sürüyodu bmwyi..neyse arkasına geçtim o öndekilere ben ona flaş patlatıyorm bi an tereddüt ettim acaba bu benden önce gazlarsa yakalayanilirmiyim dedim..işimi garantiye aldım sağa geçip 1 araya girip çıktım tam ben çıkacağım sıra onada öndeki yol verdi kabak gibi ortaya çıktık ikimizde..4 vites 195e kdr çevirdim 5 e attım eğim başladı ufaktan yeminle 130 dan bastığım zaman araba hangi ara 230 a gidiyo anlamıyorm çok az az arayı açıyorum ama hiç hız kesmiyorm eğimin sonunda soluğu 253 te aldım o zmn dedim ki yukarda biri yazmış 1000 kmye 700 tl yaktım dye 1000 e 1000 de yaksa başımın tacıdır..eğimin sonunda 525 i çok az az görüyodum..burda vwnin aracı benim gözümde sıradan linea megane accent blue performans olarak bunlarla belki kıyaslanır..cc ve rocconun 160 lığı iyi ama bi insignia olamaz..
                          +1000

Yorum

Bu konuda yorum ve kıyaslama yapamayacak kadar bilgisiz ve cahilim AMA gözlerimin iyi gördüğü düşünülürse tasarımı ve asaleti yeter 1nsigniAŞK

Yorum

İşleniyor...
                            X