Arkadaslar araci yeni aldigimdan, pek fazla bilgim olmadigindan siz degerli arkadaslardan gorus almak istedim.. Araci yeni aldim fakat suspansiyon bekledigim gibi cikmadi.. Kasislerden veya ufak tefek cukurumsu yollardan gecerken daha sessiz olmasini bekledigim daha yumusak olmasini bekledigim suspansiyonlar biraz daha sert biraz daha ses cikartan cinsten cikti.. Sizin araclardada boyle mi yoksa benimkinde mi bir sorun var anlayamadim.. Bugun sabah servisinden onunden gecerken bir sorayim dedim.. Evet suspansiyonlar biraz sert dediler.. Lifte alip kontrollerde ettiler.. Herhangi bir sorun olmadigini, butun musterilerden ayni sikayet geldigini soylediler.. Sizlerdende degerli yorumlarinizi duymak isterim .. Tesekkurler simdiden herkese..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Insignia Suspansiyon
Collapse
X
-
Ynt: Insignia Suspansiyon
Opelde genel olarak süspansiyonlar biraz daha sert olduğu bilinir ama bu sertlik tartışılır bir kavram olduğundan aynı model aynı yıl olan bir araçla kıyaslama yaparak farkı görebilirsiniz.
sert olması aracın savrulmasını azaltıyor daha keskin viraj ve daha sert hareket yapma imkanı veriri
2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ
-
siz hiç passata bindinizmi sert süspansiyon görmemişşniz bana göre harika ve yumuşak bi süspansiyona sayip bu araba tabiki 17 inç leHayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
[img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: eymenkulEvet süspansiyonlarımız biraz lakırtılı lukurtulu çalışıyor ama Allah için güzel yol tutuyor.1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
-
1.4 TSI 160 hp DSG VW CC - Exclusive (2015)
-
2.4 D5 185 hp Volvo XC90 (2006)
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ua731Orjinal yazı sahibi: eymenkulEvet süspansiyonlarımız biraz lakırtılı lukurtulu çalışıyor ama Allah için güzel yol tutuyor.
vw araçlarının özellikle piyasada milletin aklında uzun zamandır Türkiye de D segmentinde yalnız at koşturmuş olan passatın süspansiyonları yumuşak denir. alakası yok.. passatı yumuşak yapan 16'' ve 17'' jantlarıdır.. İnsignia ya göre daha dar tabanlı ve daha geniş yanaklı lastikelridie
İnsignia jantları 18'' ve lastikleri 245-45-18 dir.. ama passat 225-55-17 dir.. aradaki az buçuk o yumuşaklık farkı bundan kaynaklanmaktadır.
jant boyutu arttıkça konfor biraz biraz düşer.. süspansiyonla doğrudan alakalı değildir bu durum.. elbetteki İnsignia süspansiyonları aracın yol tutuş performansı gereği biraz serttir.. ama bu da bozuk yollarda gerektiği durumlarda konforu da sağlıyor ama bazen böyle ufak tefek rahatsızlıkta verebiliyor ama bence rahatsız olunacak veya kafaya takılacak o kadar ciddi bir durum yok..
Emre abinin dediği gibi, 17'' jantlı İnsignia lar harbiden konforu tam anlamıyla hissettiriyor.. hatta o yere göğe sığmayan bir türlü toz kondurulamayan harika tasarımlı ) (!) passattan daha konforlu emin olun
ayrıca yumuşak hamurlu lastikler de çoğu kasis ve çukurlarda konforu daha arttırmakta.. sert hamurlara oranla bariz farklı sessizlik sağlamakla beraber, bozuk yollarda ömrü kısa da olsa yine de sert hamurlara göre daha konforlu..
bu durumları hiç kafana takma kardeşim sıkıntı falan yok araban şahane gerisi bahane )
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
yok kardesim lakirti lulurtu derken oyle renault veya peugeot gibi lakirtilardan bahsetmedik.. Tok bi ses yani olabilicek ses.. O diilde passat dedin, bugun bi passat yanima bile yaklasamadi, hatta bekleyip gelmesini tekrar tekrar ayirdim.. Az bile onlara nedense ayar oluyorum saka bi yana performans bakimindan yaklasamiyorlar bile.. Onlarla yolda eglenmek bir hayli zevkli oluyor
Son olarak, suspansiyon jantlardan kaynakli heralde 18" benimkiler.. ilk defa bu kadar buyuk jant'a sahip bi arabam var ondandir bu rahatsizligim.. Insignia Forever1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
-
-
Yorum
-
Biz yaptık Pazar akşamı hatta duyurduk ama mazeretliler hariç katılım azdı...Yaparız inşallah sonuna doğru bir iftar daha. Bizde etkinlik bitmez. yourock INSIGNIA TEAM yourock2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
-
İnsignia'nın suspansiyon sistemi passat kadar yumuşak değil bu dezavantaj mı ? Hayır değil aksine bu bakımdan daha avantajlıyız çünkü virajlarda ve yüksek süraatlerde passat insignia'nın verdiği güveni vermiyor çukur ve kavislerde passat daha iyi yaylanıyor ama ses konusunda pek bi fark yok arada2010 1.6 T edition elegance
Yorum
-
Mantikli bir is yapmissiniz lastik havasini azaltmakla da bu seferde yere cok oturmasin araba ?1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
-
-
Yorum
Yorum