Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yurtdışında otomobil sahibi olmak...

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Yurtdışında otomobil sahibi olmak...

Arkadaşlar forumumuzda sanırım yurt dışında yaşayan arkadaşlarımız var buralardanda oralara giden pek çok arkadışımız var.Merak ettiğim Türkiye dışında bir ülkede misal Almanyada 2000cc bir araça binmenin maliyeti nedir,yani internetten araştırdığım arabalar neredeyse yarı fiyatına ama mesela bizdeki gibi garip vergiler varmı misal ÖTV veya hersene ödediğimiz MTV gibi?Bu arada herkese iyi akşamlar...

Ynt: Yurtdışında otomobil sahibi olmak...

Örnekse Ben Çift vatandaşım Türkiye - Bulgaristan ordaki Maliyeti 2.0 160 hp insignia sormuştum fiyat olarak 27.000 € vergi Olarakta senelik 200 € bizdeki mtv gibi ve yol vergisi var orda o da 35 € yani toplamda 235 € gibi bir maliyeti var senelik tabi kasko size bağlı o da 750 € civarıydı...
    '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
    '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sefirist
      Örnekse Ben Çift vatandaşım Türkiye - Bulgaristan ordaki Maliyeti 2.0 160 hp insignia sormuştum fiyat olarak 27.000 € vergi Olarakta senelik 200 € bizdeki mtv gibi ve yol vergisi var orda o da 35 € yani toplamda 235 € gibi bir maliyeti var senelik tabi kasko size bağlı o da 750 € civarıydı...
      Vatandaşlığa geçmek için ne yapmak gerekiyor

Yorum

amerikada eyalete göre 3-7% arasında vergi alınıyor araçlara motor emisyon sınıfı vs yok ancak kaskolar 1000$ dan başlıyor yıllık

Yorum

ben 2.0 130 hp yi 27 bin euro ya almistim burada yillik vergi falan yok sigorta kasko ayni yani kasko mecburu ehliyetin yilina gore kaza yapip yapmamana duruma gore aliyorlar benimki tam ful 900 euro arac 4 yasini gectikten sonra 2 yilda bir teknik bakim var oda 50 euro
          BMW 530 D gran turismo

Yorum

İşleniyor...
          X