arkadaşlar bu ayın sonunda insignia almayı planlıyorum fakat dizelleri çok pahalı benzinlide çok yakıyor diyorlar LPG li alsam yakıt ne duruma düşer ve aracımda ne gibi değişiklik olur. bazı arkadaşlar lpg taktırınca araban gitmez diyor çok ağır olduğu için çok hantallaşırmış. yardım edin lütfen..
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
arkadaş bu ayın sonunda opel insignia almayı düşünüyorum yardım pls
Collapse
X
-
Ynt: arkadaş bu ayın sonunda opel insignia almayı düşünüyorum yardım pls
benzinli derken 1.4, 1.6, 2.0, 2.8 seçeneklerinden hangisini düşünüyorsunuz
1.6T çok yakıyor diye adı çıktı ama bana göre öyle birşey yok, güç/tüketim oranına bakarsanız atmosferiklerden az bile yakıyor. şehiriçi ortalama 10-12 litre size fazla gelirse 1.4T benzinli var tüketimi daha makul.
lpg ile arabanın çekişinde bir sorun olmaz benzinli gibi gider ama lpg'nin motora zararını göz önüne alınca ben önermem.
dizel pahalı geliyorsa benzinli 1.4T en uygunuInsigniaTEAM
-
üyelerin tüketim değerleri listesinde yanlış saymadıysam 53 tane 1.6T var, hepsinin karma ortalaması 10,3tl çıktı. ama gerçekte çoğu kullanıcının şehiriçi yol bilgisayarında göreceği 10-12 litre arası benceben bu değere çok demiyorumki 1.6T 180hp içn gayet makul. benzin fiyatları yüksek olduğu için araba çok yakıyormuş gibi geliyor. halbuki Insignia'nın yarısı kadar gidemeyen arabalar da 10 litre yakıyor
InsigniaTEAM
Yorum
-
Bu bilgiler fabrika verileri üzerinden konuşulmalı çünkü tüketim kullanıma göre değişmektedir.
Ama fabrika verileri tüm markalar için aynı şartlarda oluşturuluyor.
Şimdi bu arkadaş 1.6t 11/100km yakıyor bilgisiyle vw'e gitse oradada pasat 1.4 t 160 hp'nin 8.7/100km yaktığını
söylediklerinde ki tepkisi oooo passat az yakıyormuş olmaz mı?
Halbuki insignia 1.4 t 7.5/100km, 1.6t ise 9.7/100 km şehir içi tüketimi var.
Yorum
-
insignia'da dizel 1,6 yok , diğer bilgiler için www.opel.com.tr ziyaret ediniz.
Yorum
-
Serhan abi ben bu tüketim olayını çok denedim.Bir ay dikkatli kullandım mümkün olduğunca trafiğe girmedim ve 9lt ortalama ile 730km şehir içi yaptım ki bi 40-50km daha giderdi.Ama durum her zaman böyle olmuyor.Gerçekci olmak lazım bu araç ile ister istemez çok kolay kontrolden çıkabiliyoruz.Benim şimdiye kadar ki ortalamalırım 10-11.5lt/100km arasında değişti ama geneli agresif kullanımda da 11.6'yı geçtiğimi hatırlamıyorum.2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
-
araçlarımızın ortalaması 10-11 lt arası değişiyor.bu çok fazla değil bu güce göre ama kıyaslamayı yaparken buna göre yapmazsanız gidip 1.6 dizel bir araçla kıyaslarsanız elbetteki bizim araçlarımız fazla yakacaktır.karşılaştırmalarınızı 1.6 motorlara göre değil 180 hp gücünde veya ona emsal değerlerdeki araçlarla yapın zira 1.8 tfsi motorlar bizim araçlarımıza emsal sayılabilir az biraz üstünde belki onlarında ortalamalar 10-12 lt arası hatta fazlalarıda var.
1.6 t alacak olan ekonomi değil performans sonra ekonomiyi düşünmelidir.
1.4 t de sonuçta benzinli ama 1.6 t ye oranbla az yakıyor fakat her hangi bir 1.4 dizel veya 1.6 dizel ile en az %50 yakıt fazlası vardır.buda bir gerçek.
benzinli araç alıp ekonomi diye diretmenin bir anlamı yok
2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz
2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: eymenkulSerhan abi ben bu tüketim olayını çok denedim.Bir ay dikkatli kullandım mümkün olduğunca trafiğe girmedim ve 9lt ortalama ile 730km şehir içi yaptım ki bi 40-50km daha giderdi.Ama durum her zaman böyle olmuyor.Gerçekci olmak lazım bu araç ile ister istemez çok kolay kontrolden çıkabiliyoruz.Benim şimdiye kadar ki ortalamalırım 10-11.5lt/100km arasında değişti ama geneli agresif kullanımda da 11.6'yı geçtiğimi hatırlamıyorum.)7,5/100 ortalamayı geçebiliyorum.Bu bütün markalarda da böyle oluyor.Biz burada gerçek tüketimlerimizi söylüyoruz insanlar diğer markaların fabrika verisi ile onları karşılaştırıyor.Oysa diğer araçların gerçek tüketim verileri ile bizim araçlarımızın gerçek tüketim verileri aynı hatta daha da yüksek.Hemde performansları daha düşük
Yorum
-
1.4 t dizele oranla %50 fazla yakiyor denmesi yanlis .1.3 dizel linea kullqndim 1 hafta ayni guzergah ve ayni kullanim 7.1 idi.benimde 9 litre
2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık
Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.
Yorum
-
insignianın adı çıkmış bir saat önce arkadaşın dükkanına uğradım honda civic 2010 otomatik şehir içi 45 kuruş yaktığını söylediğinde şaşırdın açıkcası bende aynı değerlei yakıyorum yani anlayacağınız adı çıkmış. 1.4 turbolara binmek nasip olmadı ama yakıt az olduğunu söylüyorlar. gidin test sürüşğü yapın2015 leon fr
Yorum
-
Boyle bi gemiye binicem, tutup diycem ki yandaki tekne az yakiyoyakicak korkusuyla araba alinmaz bence.. eger bu korku varsa da hic guclu araba almaya gerek yok derim ..
1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
-
1.4 TSI 160 hp DSG VW CC - Exclusive (2015)
-
2.4 D5 185 hp Volvo XC90 (2006)
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: ua731Boyle bi gemiye binicem, tutup diycem ki yandaki tekne az yakiyoyakicak korkusuyla araba alinmaz bence.. eger bu korku varsa da hic guclu araba almaya gerek yok derim ..
Yorum
Yorum