Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Araç Faturası ve Teslim Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Araç Faturası ve Teslim Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Merhabalar,

Kısmet olursa bu haftasonu Insignia Edition Elegance 1.4T aracımı teslim alacağım.
    Ancak aklıma takılan bazı sorular var. Tecrüblerinizden faydalanmak isterim. (Forumda arattım ama istediğim yanıtları bulamadım.)

Bugün ruhsat işlemleri için gittiğimde ilk kez aracımın faturasını gördüm. Aracımın faturasında aynen şöyle yazıyor:
    İNSİGNİA NB 1.4 NB EDITION 140HP MTB (SEDAN) 2012 MODEL KAR BEYAZI

Şimdi sormak istediğim şudur. Aracımın üzerindeki ekstra aldığım paketler bu faturada görünmüyor ve araç da EDITION olarak görünüyor. (Yani elegance, yeni stil paket ve sunroof paket yazılmamış.)
    Yazılması gerekir miydi?

Aracı alacağım bayiden bana aracımın bu paketleri de içerdiğine dair herhangi bir sözleşme, yazılı belge vs. gelmedi. E-postalarımda yazılı birkaç şey var ama delil teşkil etmez diye düşünüyorum.
    Aracı alacağım zaman, atıyorum, sunroof yok. Ne yapmak gerekir? Benim söylediğim paketleri içeren araç satın almaya çalıştığımı nasıl ispatlarım?

Şimdiden yorumlarını paylaşan herkese teşekkürler.
    Insignia 1.4T Edition Elegance 140hp. Sunroof paket + Yeni stil paket.
    BattleTag: Nerdomancer#683 on Starcraft, Diablo 3

Ynt: Araç Faturası ve Teslim Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Bu konuyu biraz geç düşünmüşsünüz,kapora verdiğinizde hangi araca kaç tl ye anlaştığınıza dair
    bir sözleşme imzalamanız gerekirdi.Sunroofu boşverin size astra verseler hiçbirşey diyemezsiniz.
    Ama Allah'ın izmiyle böyle birşey olmayacaktır.Opel bayi çalışanları işini çok iyi yapıyorlar.
    Ayrıca faturadaki mtb ibaresi aracın diğer özelliklerini içeriyor olabilir.

Yorum

Beni araçta edition elegance ama faturasında edition yazıyor. sanırım teknik bir mesele...
      MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Yorum

Konu tamamen duygusal. Teknik değil cool
        Aracın tüm özelliklerini yazsalar ve fiyatlandırsalar ÖTV + KDV' ye tabi olacak. hasss
        Dolayısıyla bazı özellikleri yazmıyorlar. Fatura Toplamı + Vergiler + Plaka Masrafları verdiğiniz ücretin toplamına ulaşıyor mu ? angle

Yorum

Orjinal yazı sahibi: pavillion
          Konu tamamen duygusal. Teknik değil cool
          Aracın tüm özelliklerini yazsalar ve fiyatlandırsalar ÖTV + KDV' ye tabi olacak. hasss
          Dolayısıyla bazı özellikleri yazmıyorlar. Fatura Toplamı + Vergiler + Plaka Masrafları verdiğiniz ücretin toplamına ulaşıyor mu ? angle
          Evet, fatura tutarı tescil ücretleri dışındaki tutar ile uyuşuyor.

Yorum

aracın faturasında şase numarası yazıor o numarada aracınn spek özellikleri çıkıyor ama siz bınu bilemezsiniz. servislerde çıkar problem yok.
            2015 leon fr

Yorum

Bence herhangi bir sorunla karsilasmazsiniz.. Kafaniza takmayin derim.. Cikarsada satis elemanina bi temiz dayak sonra mahkeme
              1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
              -
              1.4 TSI 160 hp DSG VW CC - Exclusive (2015)
              -
              2.4 D5 185 hp Volvo XC90 (2006)

Yorum

bencede büyük bi sorun değil bu
                Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yigitihsan18
                  aracın faturasında şase numarası yazıor o numarada aracınn spek özellikleri çıkıyor ama siz bınu bilemezsiniz. servislerde çıkar problem yok.
                  Bayi ile görüştüğümde de aynı yanıtı aldım. Bende nereden sorguluyorsanız, sorgulayın bana da bayinizden onaylı, aracımın içerdiği paketleri yazan belge verin teslimatta dedim.
                  Bakalım ne yapacaklar? Sonucu bildiririm.

Yorum

Buradaki problem size anlaştığınız aracı olurda vermezlerse değil miydi?
                    Size anlaştığınız aracı teslim ederlerse ayrıca belgeyi ne yapacaksınız?

Yorum

Vergilerden, devlete odenmesi gereken paralardan dolayi bunu yaptiklarini sanmiyorum.. Cunku bu baslarina cok buyuk isler acar derim ..
                      1.6 Turbo 180 hp Cosmo - Flexride - DVD 800 (2012)
                      -
                      1.4 TSI 160 hp DSG VW CC - Exclusive (2015)
                      -
                      2.4 D5 185 hp Volvo XC90 (2006)

Yorum

bu işler herkes için böyle yürüyor bence sorun yaşamayacaksınız ama çok sağlamcıysanız paranın tamamını henüz vermediyseniz, tüm detayların yazıldığı yeni sözleşme talep edin. paranın tamamı ödendiyse bayiye güvenmekten başka yapacak şey yok. şimdiden hayırlı olsun.
                           2012 1,3 ASTRA J BEYAZ

Yorum

İşleniyor...
                        X