Duyuru

Collapse
No announcement yet.

1.4 mü yoksa 2.0 cdti lermi az yakıyor?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• 1.4 mü yoksa 2.0 cdti lermi az yakıyor?

arkadaşlar merbalar

Hayatım boyunca dizel araç kullanmış biir olarak ilk defa benzinli 1.4 bir araça sahip oldum malum biraz benzinden yaknıyorum keşke dizel alsaydım dedim ancak onunda vergisi cok pahalı. Herneyse dizel aracın tüketimlerini merak ettim birde baktımkı ne göreyim 2.0 cdti dizeller nerdeyse 1.4 lerle hemen hemen aynı tüketim ortalamasına sahip .Sizin görüşlerinizi merak ediyorum sizce arada tüketim anlamında cok fark varmı en azından bir 10 kurus farkediyormu . özellikle 2.0 dizeli olan arkadaslar sehir ici ve karma tüketimlerini yazarlarsa ve 1.4 culerde aynı sekılde yazarlarsa net farklar ortaya cıkar. Vereceğiniz bilgiler için simdiden teşekkürler.

Ynt: 1.4 mü yoksa 2.0 cdti lermi az yakıyor?

Benim ortalamam 7.7 litre bence cok fazla km yapmiyosak 1.4 ama fazla km yapiliyosa 2.0 dizel daha mantikli
    2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

yalnız kıyaslama yapılırken dikkat edilecek şöyle bir durumda var,
      ortalama aynı rakamlara sahip olabilirler ama benzin mazottan 50-60 kuruş daha pahalı

ama yine de 1.4 Turbolar 1.4 122 lik Tsı passatlara nazaran daha ekonomik.. güç performans bakımından

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

fabrika verilerinde 1.4 122 lik Tsı passatlar daha performanslı gözüküyor. ama uygulmaada farklı sanırım

Yorum

258,00-tl ile fulledim. yaklaşık 1.000 km yol yaptım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: vedat candan
            fabrika verilerinde 1.4 122 lik Tsı passatlar daha performanslı gözüküyor. ama uygulmaada farklı sanırım
            bilmiyorum abi ama vw teknik verileri aynı markası gibi fazla abartıyor.. vw kendini audi kalitesinde sanıyor kargaya yavrusu şahan misali.. yeni cc de 1.4 tsi ama katalogda yazan tüketimle gerçeğin alakası yok araba yakıyor zaten passat ve diğer bazı benzinli vw modellerinin tüketim değerleri de bizim 1.6 Turbo lar gibi nerdeyse.. 1.4 Turbo İnsignia lar piyasadaki birçok 1.4 araca göre performans/tüketim değeri bakımından üstün..

Yorum

258 -TL YE 1.000 km gidiyor. daha ne olacak. yani ortalama 25,8- kr ehhh yani

Yorum

Ortalama 250TL ye depo doluyor.Şehir dışı 1000km civarı ortalama hız 120-130km arası.Şehir içi 700-800km arası trafiğin durumuna bağlı olarak.Aracım 2.0 cdti 130hp.

Yorum

1000 km yi yeni devirdim . tüketim 1 10.5, 2 ise hala 9.5 civarı. 9 lt nin altına düşemedim. Normal midir?
                  2012 insignia 1.4 /yeni stil paket /necvox

Yorum

arkadaşımda 1.4 passat cc var. evet çok yakıyor ama iyi de gidiyor 1.6 insignialar gibi de gidiyor. 11 lt de yakışı var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bertan
                      1000 km yi yeni devirdim . tüketim 1 10.5, 2 ise hala 9.5 civarı. 9 lt nin altına düşemedim. Normal midir?
                      Abi trafigin durumuna ve kullanim tarzina gore normal olabilir ama arabayi aldigindan beri sifirlamadiysan bi sifirlamani tavsiye ederim cunku araba ilk alindiginda ortalama yuksek oldugu icin zor duser ben ilk aldigimda 12 ydi mesela
                      2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

arkadaşımda 1.4 passat cc var. evet çok yakıyor ama iyi de gidiyor 1.6 insignialar gibi de gidiyor. 11 lt de yakışı var
                        evet hızlanması ve ivmelenmesi iyi.. ama çiplenmiş bir 1.4 Turbo İnsignia gibi gidiyor abi 1.6 gibi değil ) 1.4 160 HP 250 tork. İnsignia 1.4 Turbo 200 tork, 1.6 Turbo ise 230 tork.. ayrıca şöyle bir gerçekte var MALESEFki, vw grubu araçları gücü yere Opel den daha iyi ve başarılı bir şekilde aktarıyor... birde üzerine DSG olduğu için yeni cc nin tabiki biraz daha seri olduğu aşikar...

Yorum

aynen katılıyorum. adamlar gücü daha iyi aktarıyor. o da daha iyi ivmelenme ve daha iyi performans demek. chipli 1.4 de epey yakar yani. zararsız olduğu da daha ispatlanabilmiş değil.

Yorum

Benim turbonun tüketim 7-9 lt. arasında geziniyor geçen gün böyle biraz sürdüm ve 20 tl benzini çok rahat yaktı.

http://www.youtube.com/watch?v=hD91M0fBmCY#ws
                            Not: Biraz küfür tarzı konuşma var istenirse hemen kaldırırım linki.
                            2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

aynen katılıyorum. adamlar gücü daha iyi aktarıyor. o da daha iyi ivmelenme ve daha iyi performans demek. chipli 1.4 de epey yakar yani. zararsız olduğu da daha ispatlanabilmiş değil.
                              Şuan yeni cc lerin birçoğu 210 hp olarak satılıyor gelen araç hemen abt power adı altında chipleniyor ve çokta memnun alan kişiler. Bizim opel bunu başaramadı. Aktarma ve şanzıman uyumu problemi malesefki var.
                              2015 Audi A4 2.0 Tdi 190 Hp Sport Quattro

Yorum

İşleniyor...
                              X