Dogru vitesi bulmak... biraz acabilirmisiniz bunu. Mesela 5. vitesde 70 dustukten sonra arac hizlanmiyor vitesmi dusurmek gerekiyo
İnsignia 1.4 kac kg bilmem ancak astraj 1400 kg ve 5. Vites 70 kmh den topluyor ancak aman aman seri degil tabiki ancak 2100 devirde vites farketmeden kaciyor
Arkadaşlar son durum: İstanbuldayım elhamdülillâh. son durumda çaykara-istanbul şirinevler: Ortalama hız: 89,6 km Ortalama tüketim: sıkı durun: 5,0 toplam km: 1120 km
BU ARADA BENİM BİLGİSAYARIMDAN SİTEYE GİREMİYORUM. NEDEN ACABA?
evet kardeşim. şuan yol bilgisayarım buyururlarki: yaklaşık 250 km gidecek yakıtınız var.
sevgili arkadaşlar, daha öncede konuşulmuştu sanırım. ama yinede ifade edeyim ki: kurallara uymak hem cana hem mala faydalı... vesselam.
şimdi kendi bilgisayarıma geçtim. biraz ayrıntı vereyim.
çıkış yeri trabzon-çaykara. depoyu of çıkışında fulledim. az da benzin vardı depoda. 255 liralık yakıt aldı. iyice de doldurttum. daha sonra sürekli hız sabitleyici kullandım. normal yollarda 95 km/saat. gerdeden otobana girdikten sonra yine hız sabitleyici ile 101 km/saat hızla geldim. istanbuluma yaklaşık 100 km kala artık sabırsızlığın da etkisiyle 120-130 km hız ve klima açık geldim. evin önüne geldiğimde : ölçülen km=1121 km ... ortalama tüketim=5,0 lt/100km ortalama hız=89,6 km yi göstermekte idi. biraz öncede söylediğim gibi yol bilgisayarıma göre yaklaşık 250 km lik yakıtım daha var. sağolasın insigniam...
ekran net görünsün diye yakın plan yaptım. sen iş çıkarmıyorsun kardeşim, ben eksik yapıyorum. aracı kullandım. o nedenle doğru sonuç vermeyebilir. ama dün aracı evin önüne pak ettiğimde son çizginin az üstündeydi.kalan km ise (inşâallâh yanlış hatırlamıyorumdur) 250 km civarında idi.
1,4 turbo ideal bir motor.Uygun hızlarda tüketim çok uygun.Bilgilendirme için teşekkürler
İLK AŞKIM 2009 Opel Insignia EDITION ELEGANCE 1.6 17'' Michelin Primacy HP Safir Siyah(Satıldı) / SEAT LEON 1.4 125 HP TSİ STYLE+COPA KIRMIZI 35GB5825 A Rh+
Aracın çektiği heryerde 6. vitesi kullandım. ama özellikle rampalarda 5. vites hatta bazan 4. vites kullandım. birkaç defa hız sabitleyici otomatik iptal oldu. böyle durumlarda 5. vites yemiyor. direk 4. vites istiyor. hatta bir kere dalgınlııma geldi. rampa dikleşince 3. vitese atmam gerekti...
ne kadar dikkatli kullanılırsa kullanılsın cc kullanıldığındaki gibi az yakmıyor. cc 6.vites 100 km düz de resmen kokluyor. ama aynı hız aynı eğimde aynı viteste cc kullanmadığızda çok daha fazla anlık tüketim gösteriyor yol bilgisayarı.
Yorum