Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Insigniam ile İlk Uzun Yol Deneyimi

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Insigniam ile İlk Uzun Yol Deneyimi

Sevgili arkadaşlar insigniam ile ilk uzun yol deneyimimin ilk aşaması bitti. Şuan Niğde'deyim. birkaç izlenimimi paylaşmak istedim.
    Öncelikle daha önce paylaşımlarımda belirttiğim gibi ben çok standart bir kullanıcıyımdır ve hemen hemen hiç yol ya da hız sınırlarını zorlamam. araçla ilgili izlenimlerim bu şartlarda geçerlidir. yola çıktığımda araçta 3 yatişkin, 2 çocuk vardı ve bagaj ağzına kadar doluydu. (iki tane kızınız olunca bagaj istemesenizde doluveriyor )
    1. Araç genel olarak rahat iç mekan uzun yolculuklarda ihtiyaca cevap veriyor ama 1.4 olmasının dezavantajını ara hızlanmalarda hissettiriyor. özellikle performanslı bir dizel kullanmışsanız vites değişimleri biraz sıkıyor. Araç gitmiyor demiyorum dikkat; sadece doğru vitesi bulmanız ve o viteste kullanmanız gerek. ama gereken yapılıp vites toparlanınca araç çekişini ayağınızın altında hissedebiliyorsunuz.
    2. Bana biraz ses alıyor içine gibi geldi. özellikle yol sesi. ama lastik kaynaklı mı? onu anlayamadım.
    3. Gelelim yakıt durumuna: aracı İstanbuldan çıkışta herzaman yaptığım gibi Mehmetcik tesislerinde bulunan opette fulledim. daha sonra otoban hızı olarak hız sabitleyici ile hızımı 120-125 (duruma göre) sabitleyip Ankara'ya kadar o şekilde geldim. Ankara şehir içi yine hız sabitleyici ile 72-73 km, daha sonra Ankara çıkış Niğde'ye kadar yine hız sabitleyici ile 94-95 km. Şu anda ortalama 6,1 litre. Ama şunu sevinerek söylemeliyim ki araç özellikle 95 li sabit hızlarda kokluyor. (bu anlatıma ortalama hızı ve yakıt sarfiyatını etkileyen şu unsurları eklemem gerekir sanırım: öncelikle ben hayatımda otobanda trafiğe hiç takılmadım, önce bir trafik kazasında yarım saat sonra da yol yapım çalışmasında 1,5 saat kaybettim. ve bu arada gördüm ki start-stop sistemi kendini iptal edebiliyor. zaten araç garipleşiyor gibi geldi bana öyle zırt pırt durup kalkınca. mesela rolanti çalışma durumunda 0,5 litre olan gösterge 0,9 hatta 1,0 'a tırmandı. ve araç kendi kendine stop etmeyi bıraktı. yani dostlar o trafikte takıldığımız 1,5 saatin çoğunda araç rolantide çalışır durumdaydı. eğer böyle olmasa sanırım daha düşük ortalama tutturulabilirdi. o hızla Ankaraya geldiğimde deponun yarısının bir üst çizgisindeydi. şu an yarım deponun bir alt çizgisinde.yani Ankara'dan Niğde'ye sadece iki çizgi yakıt yaktı. yol bilgisayarına göre 400 km'lik yakıt mevcut şu anda. gidişataa bakarak ben bu depoda bulunan yakıt ile 500 km gider diye düşünüyorum.
    kısacası arkadaşlarım ben yakıt konusunda tereddütlüydüm ama gördümki: eğer araç sakin kullanılırsa konforuna göre hiç yakmıyor. hatta bazen çok az yakıyor diye güya tercih edilen clio ile örnek vermek ggerekirse kesinlikle daha az yakıyor. üstelik bu ağırlıkta bu konforda bir araç.
    MEN AMENE BİL KADER EMİN-E MİNEL KEDER.

Yâ Rab! Garibem, bîkesem, zaîfem, nâtüvanem, alîlem, âcizem, ihtiyarem, 
Bî-ihtiyarem, el'aman gûyem, afv cûyem, meded hâhem zidergâhet İlahî!

Ynt: İNSİGNİAM İLE İLK UZUN YOL DENEYİMİ

Bu arada özellikle otobanlardaki yol tamiratlarına dikkat etmenizi öneririm. çok tehlikeli olabiliyor. Lütfen Kurallara uyalım ve kesinlikle EMNİYET KEMERİNİ KULLANALIM.

Yorum

Ynt: İNSİGNİAM İLE İLK UZUN YOL DENEYİMİ

klima açıkmıydı abi? belki o yüzden start-stop çalışmamıştır
      InsigniaTEAM

Yorum

Ynt: Insigniam ile İlk Uzun Yol Deneyimi

hayır klima açık değildi kardeşim ama trafik tam durur değildi. düşününki 2-3-4-5 km hızlarla ne tam durarak ne de tam giderek hareket ediyorduk. zaten yokuş aşağı durumlarda hiç vitese de atmadım. bir araba boyu git-dur. bir araba boyu git-dur... çok sıkıcıydı gerçekten...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilgecem
          Bu arada özellikle otobanlardaki yol tamiratlarına dikkat etmenizi öneririm. çok tehlikeli olabiliyor. Lütfen Kurallara uyalım ve kesinlikle EMNİYET KEMERİNİ KULLANALIM.
          Allah kazasız ve cezasız yolculuklar nasip etsin.İnşaAllah yolculuğınızu güzel bir şekilde tamamlar ve dönersiniz.
          Kurallara uymak konusunda kesinlikle size katılıyorum Polislerimizin de bizler için 7/24 çalıştıklarını unutmayalım. ihihi

Yorum

Dogru vitesi bulmak... biraz acabilirmisiniz bunu. Mesela 5. vitesde 70 dustukten sonra arac hizlanmiyor vitesmi dusurmek gerekiyo
            1.4T 140 Edition Elegance + Yeni Style

Yorum

O nasil bir ortalama bravo
              Bugunlerde klima
              İstanbul da gun icinde 300 km
              Arti agresif kullanim ile 12 ortalamalarda geziniyorum

Yorum

Doğru vitesi bulmak: araç zaten "beni zorlama" diye inler yanlış viteste. zaten siz bilirsiniz mutlaka arabanın çekip çekmediğini. böyle durumlarda gerektiği kadar vites düşürmek. inşâallâh yanlış ifade etmemişimdir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
                  Bugunlerde klima
                  Hakan Maltepe sahil yolunu kullanıyor musun?
                  Bir araç gördüm de seninkine benziyor.

Yorum

Arkadaşlar yolculuğumun 2. durağı olan Hatay'ın Dörtyol ilçesine ulaştım. Aracın şu anki ortalaması 5,8 lt/100km. toplamda 1049 km yol yapmış oldum 1 depo benzinle. sürüş şartları niğde - dörtyol arsı otobanda 100-110 km hızla.

Yorum

1 depoyla 1049 fena deger degil
                      2012 İnsignia 1.4 Turbo

Yorum

benim araba 1.6 bende 5 ınde 1032 km lık bır uzun yola cıkıyorum bakalım ne yakacak

Yorum

arkadaşlar uzun yolculuğumun 2. ayağını tamamladım. şuan trabzon çaykaradayım. izlenimlerim:
                          1. hatay dörtyol dan çıkışta depoyu fulledim. yaklaşık 64 lt yakıt aldı. ışık yanmamıştı ama yanmak üzereydi.
                          2. öncelikle ufak bir hız denemem oldu. araçta 3 yetişkin 2 çocuk ve dolu bir bagaj vardı. çok zorlamadan 5. viteste ve 5000 devir/dk da 203 km hızı gördüm. hanımın müdahelesiyle son hız denemesi akim kaldı. ancak ben istediğimi aldım.
                          3. Hatay - Adana çok sıcak malum. bu nedenle mecburen klima açık vaziyette Niğdeye ulaştık. niğde de 2 gün kaldık, yani biraz şehir içi kullanımda oldu ve ayrıca otobanda 100-110 km ile kullandım. ortalama hız 9... km idi ve ortalama tüketim 6,8 lt/100km oldu. mesafe yaklaşık 300 km.
                          4. daha sonra Niğde den yola çıkarak nevşehir-yozgat-çorum-samsun-ordu-giresun-trabzon üzerinden çaykaraya ulaştık. bu yolda hız sabitleyici ile hızı genelde 95km hıza sabitledim. çaykaraya geldiğimde ortalamam 5,8 lt olmuştu. zaten trabzona 20-30 km kala depoyu tekrar fulledim. 264 liralık benzin aldım. bu durumda depoyu fullediğimde yol bilgisayarım 1365 km menzil gösteriyordu.
                          4. bahsettiim güzergahta klima açıktı. inanın sanki yollar yanıyordu. bu güzergahta gidecek arkadaşlarıma bir uyarı: ASFALT ERİMESİ problemi ile karşılaşacaksınız. dikatli olun lütfen. aracınıza buna uygun koruma uygulayabilirsiniz. özellikle beyaz şimşekler ne yapacak merak ediyorum doğrusu.
                          5. şunu ifade edebilirim: İNSİGNİA'MIZ DOĞRU KULLANILIRSA YAKITTADA İNSANI ÜZMÜYOR. en azından 1100-1200 km yakıt almadan gidebilir . zaten yol konforuna diyecek yok.
                          selamlarımla...
                          (not: izlenimlerimi biraz geç yazdım çünkü bizim laptopun adaptör kablosunu hatayda unutmuştuk. o nedenle internetten uzak kaldım)

Yorum

naci abi güzel bir ortalama yakalamışsın bende 1.4 t aracımla izmir didim arası git gel 350 kmdir 100 lira benzinlegidip geldim 6.1 yakıt ortalaması ile hemde yol boyunca klimahiç kapanmadı...28 krş yaktı yani inanılmaz bir değer...araç bagaj dolu ve 3 kişiydik. çekiş konusundada araç gerçekten çok atik...dediğin gibi uygun viteste kullanacaksın fişek gibi gidiyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tozse
                              Bugunlerde klima
                              Serhan
                              Kusura bakma ya
                              Mesaji ancak gorebildim
                              Evet sabah Bostanci istikameti ya da aksamustu tersine giden varsa o ben olabilirim.
                              77cruise ile 5. Viteste takilirim

Orjinal yazı sahibi: tozse
                              Bugunlerde klima

Yorum

İşleniyor...
                              X