Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ŞARAPNEL - Yılmaz ÖZDİL

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• ŞARAPNEL - Yılmaz ÖZDİL

Şarapnel
    Analar ağlamasın...

Bir “baba” göndermiş:

“Oğlum orada. Korkar mı? Bilmiyorum. Ateşlendiğinde başında nöbet tutardım, hasta olursa revire çıkabiliyor mu acaba? Akşam biraz gecikse, evhamlanırdık, gözümüz yollarda kalırdı. Şimdi, haftada bir telefon edebilirse, ne mutlu bize; kötü bir haber gelir mi korkusu ile... Sahi, neden telefon etmek yasak bu kadar? Vatan için ölmesi beklenen evlatlarımız casus mu? Sevdiği kız var mıydı... Bilmiyorum. Hiç söylemedi. Kimbilir, yüreğinde hangi fırtınalar esiyor oralarda... Babalar Günü’nde aradı en son... İyiyim dedi. Her şey güzel, merak etme dedi. Teselli etti. O mu evlat, ben mi, bilemedim. Bildiğim şu... Güle oynaya, seve seve gitti. Oğlumu gönderdiğim gibi canlı, sağ salim geri isterim.”

*

“Bedelliler evlat...
    Bizimkiler zayiat mı?”

*

“Bırakın bize insan muamelesi yapmalarını, tekerlekli sandalyemizi yürütecek kaldırım bile yapmıyorlar. Çarşıda, alışveriş merkezinde dolaşan... Dolaşabilen gazi gördünüz mü siz hiç?”

“Mücadele et dediler, mücadele ettik. Bize mücadele et diyenler, mücadele ediyor mu?”

*

Bir astsubay yazmış...
    Her okuduğumda ve size aktarırken bile tüylerimi diken diken eden, mizahi kahrediciliğe, kahraman cesaretine dikkatinizi çekerim: “Bülent Arınç, teröristlerin silahları vardı diyor. Protezime bakarak endişeleniyorum: İster misin bana ateş etsinler!”

*

“Hava Kuvvetleri’nden emekli kurmay yarbayım. Eşimin babası, Kore gazisi... Kendi toprakları için savaşmış gazilerin torunlarına bile sahip çıkıyorlar. İki çocuğumuz var, Güney Kore firmasının gazi torunlarına verdiği bursla okuyorlar. Kore Hükümeti, Türk gazilerin torunlarını her sene yaz kampına götürüyor. Kore üniversitelerinde, burslu, master ve doktora imkânı tanıyorlar. Geçenlerde, Muharip Gaziler Derneği’ndeydim, Kore ve Kıbrıs gazileriyle sohbet ettim. KKTC büyükelçilerimiz bir kez bile gelmemiş. Güney Kore Büyükelçisi ise, eşi ve askeri ataşesiyle birlikte sürekli ziyaret ediyor.”

*

“Eşim askerdeyken bileğini kırdı. Hastane odamızda, bacakları olmayan, yüzünde derin yaralar bulunan bir genç vardı; Cemil... Dokuz ay komada yatmış. Ölür demişler, uyanmış. Öylesine hayat doluydu ki, bileğimizdeki kırıktan utanıyorduk. Boşverin, vatan sağolsun diyordu. İş bulmuştu, çalışıyordu. Zaman zaman yaraları nüksediyor, açılıyormuş... Anacığına tedaviye gittiğini söylemiyor, eğitime gidiyorum diyormuş. ‘Anam yaşlı, üzülmesin, şekeri var’ diyordu.

*

“Askeri hastanede nöbetçiydim. Gün ağarmak üzere, santral aradı, mayın vakası geliyor. 40 dakika mesafede, kan grubu A RH pozitif... Ameliyat ekibine haber verin, aynı kan grubuna sahip 10 kişi bulun dedim. Helikopter indi. Koşarken, bir er gördüm, çökmüş duvar dibine, hüngür hüngür ağlıyor. Arkadaşın mı oğlum? Değil komutanım, benim kanımı almıyorlar, B miymiş neymiş benimki.”

*

“Bölgede, askerlerin tedavisinde çalışan bir annenin kızıyım ben... Onlarla büyüdüm. Hayatta kaldığına şükretmez, ölmediğine üzülmez, arkadaşlarıyla dağlarda olamadığına ağlar onlar.”

*

“Gelmeseler de olur, bayramda arasalar yeter.”

“Kafasına isabet eden kurşunla, iki defa kalbi duran, üç defa beyin ameliyatı geçiren, 111 gün komada kalan gazimiz Fırat’a, ev yaptırıyoruz. Kastamonu Tosya’da kampanya başlattık, iki senede 103 bin lira topladık. İnşaatta kullanmak üzere, manevi temsil için, 81 şehrimizden birer kavanoz toprak getirdik, nihayet temeli attık. Protokolümüz en öne kuruldu, bağışçılara teşekkür bile edilmedi.”

*

“Apo’yu eve çıkarmaya çalışanlar, lütfedip önce bize birer tek göz oda versinler, Apo’nun villasını bahçesini sonra düşünsünler.”

“Eşim ve kızımla beraber, Bodrum’daki kampa gittik, emekli hekim asker arkadaşlarımızı ziyarete... Tekerlekli sandalyeyle gazileri gezdiriyorlardı. Rehabilitasyon için getirilmişlerdi. Fiziki görünümlerini anlatmama dilim varmaz ama... Bana en çok dokunan, çok istememe rağmen, onlarla iki kelime konuşamamak oldu. Konuşmuyorlardı. Günaydın’larımıza bile cevap vermiyorlardı. Onları gezdiren arkadaşları, üstelemeyin lütfen diyorlardı, bizimle bile konuşmazlar. Bir insanın, konuşmayarak bu kadar çok şey anlatabildiğini o gün, orada anladım.”

*

“Vatani görevimi mayın arama dedektörü kullanarak yaptım. Mayına basmadım. Çatışmaya girmedim. Hiç yara almadım ama... Sivil hayatıma normal insan gibi devam edemediğimi söyleyebilirim. Aradan üç sene geçti. Yürürken yerinden oynayan bir kaldırım taşının, yüreğimdeki anlamını size tarif edemem.”

“Kuş sesleri, hatta sinek vızıltıları bir anda kesilir, makasın kâğıdı kestiği gibi, bir anda... Sırtüstü yapışırsın yere, uğultuların arasında mayın kelimesini ayırt edersin sadece... Masmavi gökyüzüne bakarken bulursun kendini, arkadaşların bi şeyin yok diye bağırır, bilirsin ki, bacağın yok... Hep o soru çınlar aklında, tekrar tekrar, neden ben, neden ben?”

*

“Bastım... Bayılmışım. Helikopterde ayıldığımda dedim ki kendime, kızıma nasıl söyleyeceğim?”

*

Faturayı ödeyemediği için elektriği kesilen mi ararsın, üç kuruş kredi borcundan icralık olan, eşyaları haczedilen mi.

*

Şarapnel gibi yağıyor mesajlar, sağanak şarapnel gibi... Bilmiyorum artık, vicdanımızın neresine denk gelirse.

Ynt: ŞARAPNEL - Yılmaz ÖZDİL

'Yetmez,ama evet!' ciler!
    Yetti mi?
    Yoksa,Türk Vatanı Yugoslavya gibi paramparça bölünene kadar devam mı?

Yorum

Hiçbir fikrim ve zikrim yok artık bu ülkede olan biten herşeye dair. İşyerimdeyim kendimi tutuyor ağlayamıyorum,yazıda yazan her kelime boğazıma takılıyor.İnanılmaz bir ağrı var boğazımda.

11 aylık bir erkek bebeğimiz var. Bu ülkede geleceği ne olacak? bilmiyorum
      2010 1.6 T Cosmo Siyah + DVD800 + Sunroof + FlexRide + OPC Body Kit

Yorum

Arkadaşlar sizleri anlayabilmiş değilim.. yazdıklarınızdan AKP nin bu olayda sevinç duyup BDP (her ne kadar silahlı eylem yapmasınlar deselerde) gibi göbek attığını sizin bu yazdıklarınızdan algılıyorum.. [(ÖNCELİKLE AKP Lİ DEĞİLİM)..soran olursada özelden söylerim reklam gibi olmasın :P]..
        Ben sizin gibi düşünmüyorum bu PKK belası 1992 den beri bütün siyasi partilerin hükümetlik yaptığı zamanlarda da vukuu bulmuştur.. hangi siyasi parti hükümetteyse hükümete yüklenmek yanlış olur..Belki biliyorsunuz belki bilmiyorsunuz...en zor savaş gerilla savaşıdır.. bakınız Amerika viyetnamda hüsrana uğramıştır...
        Yaptığınız bu yüklenmeler AKP li olmadığım halda mesnetsiz buluyorum ...burada Akp ye de Chp yede Mhp yede vs vs diğer partilerede oy veren arkadaşlarımız var.. ben şuna inanıyorumki hiç bir vatan evladı kime oy verirse versin bu olayda sevinç duymamıştır....[Sıkıntıdan benim barsak problemim tavan yapmış vaziyette ] .
        Sizden ricam biraz aklı selim davranalım..kimsenin kırmaya hakkı yok ..çok hassas konu üzerindeyiz..
        Hep dediğim gibi Vatan sağolsun ama MEHMETÇİĞİMDE SAĞOLSUN İÇİNDE ..
        Saygılarımla
        2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

Görelim Mevlam neyler .. Neylerse güzel eyler
        [center]

Yorum

Tabi ki AKP den hesap sorulacak Sufyan hocam ( tabi soracak birilerini bulabilirsek). Bu adamlari haburdan kim karsilatti, seyyar mahkeme kurup kahraman gibi kim saldi, hani apo aldigi KELLElerin hesabini verecekti, villada mi verecek? Tabiki AKP hesap verecek. Madalyali kahramanlarin intiharinin hesabini, Türk halkinin en guvendigi kurumun ayaklar altina alinmasini, yeni mezun tegmenlerin sehven telefonuna terorist fihristi yuklenmesini, Balbay, Haberal hapisteyken Zanalarin mecliste olmasini, APO'ya villa ayarlanmasini, arabasinda ki Türk bayraginin Türk polisi tarafindan sorgulanmasinin hesabini ben mi vereyim.
          2010 cosmo 180hp beyaz İnsigniAşk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dişçi79
            Tabi ki AKP den hesap sorulacak Sufyan hocam ( tabi soracak birilerini bulabilirsek). Bu adamlari haburdan kim karsilatti, seyyar mahkeme kurup kahraman gibi kim saldi, hani apo aldigi KELLElerin hesabini verecekti, villada mi verecek? Tabiki AKP hesap verecek. Madalyali kahramanlarin intiharinin hesabini, Türk halkinin en guvendigi kurumun ayaklar altina alinmasini, yeni mezun tegmenlerin sehven telefonuna terorist fihristi yuklenmesini, Balbay, Haberal hapisteyken Zanalarin mecliste olmasini, APO'ya villa ayarlanmasini, arabasinda ki Türk bayraginin Türk polisi tarafindan sorgulanmasinin hesabini ben mi vereyim.
            Ben sadece şunu sorarım o zaman : AKP nin(veya başka bir partinin..) gücü ne kadar... Güneydoğuda oğlum askerlik yaptı..bütün belediyeler PKK emrinde.. silah zoru ile milletin oyunu değiştirdiler... gelelim haber al ve balbaylara.. Destekleyen partilerimiz var.. istifa etsinler meclis düşsün... madem yanlış yapıyorlar.. seçime gidelim .. bir dahamı aynı hadise yine istifa etsinler:. yapmayın arkadaşlar............... hakim olmadığım ız konularda fikir beyan etmek yanlışa götürür......
            2015 Honda  CRV  1.6 160 hp Akıllı 4x4 9 ileri zf şanzıman .. vs vs  (görmemişin... :P )

[center]

Yorum

Eğer Türkiye'de 11 yıldır tek başına iktidar olan bir partinin, orduyu dize getirmiş, ekonomiyi uçurmuş, %50 oy almış bir partinin gücünü sorguluyorsak, güçleri bu kadarmış diyorsak, çocuklarımıza şimdiden başka bir ülke ayarlayalım abicim. Bazı çıplak konuları idrak edebilmek için uzman olmaya gerekte kalmıyor Sufyan abi. Milli bayramların kutlanmasının yasaklandığı bir dönemden geçiyoruz. Daha coşkulu, daha sarılarak kutlamamız gerekirken. Deprem diye en büyük bayramımızı iptal ettiler,aynı dönem düğünlerde boy gösterdiler, 19 mayısı yasakladılar. Bunlarıda mı pkk yaptı. Bunları görmek içinde mi konuda uzman olmak lazım Sufyan abi.

Yorum

Eğer Türkiye'de 11 yıldır tek başına iktidar olan bir partinin, orduyu dize getirmiş, ekonomiyi uçurmuş, %50 oy almış bir partinin gücünü sorguluyorsak, güçleri bu kadarmış diyorsak, çocuklarımıza şimdiden başka bir ülke ayarlayalım abicim. Bazı çıplak konuları idrak edebilmek için uzman olmaya gerekte kalmıyor Sufyan abi. Milli bayramların kutlanmasının yasaklandığı bir dönemden geçiyoruz. Daha coşkulu, daha sarılarak kutlamamız gerekirken. Deprem diye en büyük bayramımızı iptal ettiler,aynı dönem düğünlerde boy gösterdiler, 19 mayısı yasakladılar. Bunlarıda mı pkk yaptı. Bunları görmek içinde mi konuda uzman olmak lazım Sufyan abi.
                çözümü söyledim diğer partiler istifa etsin ne olacak? söylermisin.. Mademki yanlış niye diğer partiler olaya seyirci kalıyor...yok eğer olayın görünen kısmı dışında başka bir şey daha varsa o zaman kimse ses etmesin.. Chp ve Mhp milletvekilleri toptan istifa etsin meclis düşsün.. Yok memleket satılıyor. yok şöyle yok böyle... bırakalım bunları lütfen.. Bizler en kötü günlerde bile ülkemizi sattırmadık.. sattırmayızda.....

[center]

Yorum

Sufyan abi o parti daha iyi şu parti daha iyi demedim. Muhalefetin m'sini beceremeyen, kendini yönetemeyen bir muhalefetimiz var. Ama şu an geminin kaptanı AKP. İşine gelince dünyaya kafa tutan,işine gelmeyince güneydoğuya gücü yetmeyen AKP. Madem ülkeyi AKP yönetiyor hemde tek başına yönetiyor, bizim muhalefetimizn becerip soramadığı soruları soruyoruz sadece. AKP iyi şeyler yapmıştır. Takdir ederiz.Mutlu oluruz. Ama milli bilinci yok etme, Atatürk'ten uzaklaştırma, beceriksiz terör ve güneydoğu politaklarınıda ayakta alkışlayacak halimiz yok. Bunları AKP yapmamıştır pkk yapıyor diyecek halimizde yok. Senin söylemesende tuttuğun bir parti varmış ne mutlu sana Sufyan abi.Benim tuttuğum bir partide kalmadı bu ülkede.

Yorum

Sufyan abi o parti daha iyi şu parti daha iyi demedim. Muhalefetin m'sini beceremeyen, kendini yönetemeyen bir muhalefetimiz var. Ama şu an geminin kaptanı AKP. İşine gelince dünyaya kafa tutan,işine gelmeyince güneydoğuya gücü yetmeyen AKP. Madem ülkeyi AKP yönetiyor hemde tek başına yönetiyor, bizim muhalefetimizn becerip soramadığı soruları soruyoruz sadece. AKP iyi şeyler yapmıştır. Takdir ederiz.Mutlu oluruz. Ama milli bilinci yok etme, Atatürk'ten uzaklaştırma, beceriksiz terör ve güneydoğu politaklarınıda ayakta alkışlayacak halimiz yok. Bunları AKP yapmamıştır pkk yapıyor diyecek halimizde yok. Senin söylemesende tuttuğun bir parti varmış ne mutlu sana Sufyan abi.Benim tuttuğum bir partide kalmadı bu ülkede.
                    Bende tutmuyorum :P beni ifade edemiyor.. Çözüm istifade .. oradakiler bizden daha iyi şeylere vakıf ama .. bizim daha çok sesimiz çıkıyor neden acaba???????

[center]

Yorum

Kerem abicim, ben de akp'li filan değilim, büyük ihtimal Sufyan abimle aynı partideniz, ama şu ülkede akp bir kısım tarafından yerin dibinde bir kısım da bu partiye 4 elle sarılıyor... Sufyan abimin dediği gibi olayları araştırmak gerekir ve benim de birçok arkadaşım Güneydoğu'da askerlik yaptı, ayrıca kürt arkadaşlarım da var, ama onlar da pkk'dan nefret ederler, bu olayın içinde olan insanlar, şimdi o arkadaşlarımın bana anlattıklarını anlatsam (hepsi inançlı arkadaşlarım, hiçbirisi yalan söylemez bu konuda inanıyorum hepsine) burada zelzele olur... O askeriyenin durumunu, karşılarında terörist ateş ederken ''vur'' emri vermeyen komutanları ve yakılan KURAN'ları anlatsam, olaylar çıkar... Bu sadece siyasi bir olay değil, bu terörizm davası 3. dünya ülkelerinin başına salınan dert... Şunu çok iyi biliyorum ki; pkk şerefsizlerinin bu kadar azmasının bu kadar afedersinin köpek gibi saldırmasının sebebi köşeye sıkışmış olmasıdır... bunu yapan da başımızdaki hükümettir... kimse kalkıp bu ülkenin başındaki insanlar terörizmi destekliyor, öcalan yanlısı filan da diyemez, dememeli de... Ayrıca bu da bilinmeyen bir gerçek, belki yüzlerce binlerce pkk'lı öldürülüyor ama bunlar basına yansımıyor... bir soykırım davasıyla daha yargılanmak istemeyiz herhalde ülke olarak...

Yorum

Allah devletimize,milletimize,ülkemize zeval vermesin, birgün bu ülkeye gerçek devlet adamları gelir inşallah. pray
                        Dilerim verilen şehitlerimizin kanı yerde kalmaz ve gazilerimizin vebali ödenir.

Yorum

Allah devletimize,milletimize,ülkemize zeval vermesin, birgün bu ülkeye gerçek devlet adamları gelir inşallah. pray
                          Dilerim verilen şehitlerimizin kanı yerde kalmaz ve gazilerimizin vebali ödenir.
                          Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

[center]

Yorum

Osmanlı'yı da işin içine katayım son 700 yılda beğendiğiniz devlet adamları var mı?
                            Varsa isimleri lütfen.
                            Sevgilerimle...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tozse
                              Osmanlı'yı da işin içine katayım son 700 yılda beğendiğiniz devlet adamları var mı?
                              Varsa isimleri lütfen.
                              Sevgilerimle...
                              Abdülhamid Han benim en beğendiğim yöneticilerden birisidir, şehitlerimizin kanıyla alınan toprakları parayla satmayacak kadar karakteri sağlam, güçlü, kuvvetli, mükemmel bir insandır... Zaten diğer Osmanlı padişahlarına diyecek bir sözümüz hiçbir zaman olamaz, hepsi alim, Allah dostu, adaletli, güçlü, kuvvetli hiçbir zaman kendisiyle böbürlenmeyen, mütevazi insanlar... Onlar hakkında hiçkimse birşey diyemez, bence diyecek varsa da bu onlardan miras olan topraklarda yaşaması hatadır...

Yorum

İşleniyor...
                              X