Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mondeo -Insignia kıyaslama

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: Mondeo -Insignia kıyaslama

Orjinal yazı sahibi: metal
    daha önceki mondeonuzun kaç model ve motor seviyesini yazmamışsınız.

şuanda mondeoda kullanılan ecoboost 160 hp lik motora hantal demek yanlış olur. ayrıca yeni mondeo ve insignia nın malzeme kalitesini karşılaştırdığınızda ben mondeonun daha iyi olduğunu düşünüyorum. iç mekanın modernliği ve kalite hissi birbirinden ayrı şeylerdir. insignia'nın iç mekanının daha modern olduğunu söyleyebiliriz. ama mondeonun iç mekanı kesinlikle aynı dış görünüşü gibi daha ağır ve kaliteli bir havaya sahip. sadece gösterge panelinde bulunan araç-sürücü ara birimi bile ayrı bir ağırlık katıyor olaya. insignia mondeodan biraz daha kısa ve dar olmasından dolayı manevra kabiliyetinin daha yüksek olduğunu düşünebiliriz. lakin ben bunu test etmediğim için bu konuda bişey demem yanlış olur. daha önceleri bir arkadaşın yazdığına kesinlikle katılıyorum; mondeo biraz daha ağır makam arabası gibi kullanılabilecek bir görünüşe sahip bir araç. bu yüzden de biraz daha ileri yaşa hitap etmekte. insignia ise daha sportif bir yapıya sahip iç ve dış olarak. yani yukarıda arkadaşın dediği doğru. mondeo mercedes ise insignia da BMW dir. kesinlikle aynen böyle.

1.6 125 ps ve trend modeliydi. (yani baz modeli) Ama manevra konusunda kesinlikle söyleyebilirim ki mondeo bu konuda çok zayıf
    2012 insignia 1.4 /yeni stil paket /necvox

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
      Mondeo bir onceki kasada klasik Ford ozelligi olarak
      Yol tutus olarak cok iyi idi bu kasa nasil ?

Kamilim ben de yeni pabuclar dolayisi ile bir izolasyon isine girecem gibi
      Arayacam seni
      İzmir'den slm
      mondeo nun yol tutuşu iyi, ama keskin dar dönüşlerde esp ışığını yakıyor. uzun yolda hızlandıkça yol tutuşu daha stabil gibi. insignia rüzgarda biraz geziniyor gibi.
      2012 insignia 1.4 /yeni stil paket /necvox

Yorum

Opel diğer markalarla kıyaslanırken genelde hep 2.el piyasası öne sürülür, değer kaybettiği felan söylenir. ama beterin beteri var Ford benim gözlemlerimde 2.elde çok daha zayıf.
        piyasaya göre bizim 2000 Vectra 2.0 CDX ile 2003-2004 Mondeo 2.0 TDCI Ghia'yı kafa kafaya değişebiliriz ama değişmem. Ford çabuk yıpranıyor. Ford'un 100.000 km'si Opel'in 150-170.000 km'sine eşdeğer bence
        InsigniaTEAM

Yorum

mondeonun donanım olarak trend'i ile selective'i arasında sanki iki ayrı arabaymış gibi bir fark var. bu kadar fark olması da garip bişey tabi. ayrıca 125 ps motor tıpkı insignia da eskiden bulunan 115 hp'lik (yanlış olmasın) motor gibi, o koca araca küçük kalıyor bence.

insignia'nın edition donanımı bile mondeonun trendine 10 basar bi doluluğa sahip. bu kadar boş bir araç yapılmazki kardeşim. D sınıfı bir araç bu ya. mondeo'da trend tamamen gereksiz bir araç. titanium=edition diyebiliriz. fakat standart özelliklere bakarsak selective cosmodan toplamda daha üstün donanımlarla geliyor.

dediğim gibi mondeo 45-50 + yaş için biçilmiş kaftan tam bir konfor ve prestij aracı. insignia ise daha düşük yaş kullanıcıları için bir sportiflik ve karizma aracı. açıkcası babam 60 yaşında ve ben ona insignia'yı değil selective mondeo'yu çok yakıştırıyorum. ama ben o arabanın içinde resmen küçük kalıyorum gibi hissediyorum. ama bir insignia'nın içinde hiç de abes durmam.

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler..
            Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
            [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Funkyair
              Mondeo bir onceki kasada klasik Ford ozelligi olarak
              Yol tutus olarak cok iyi idi bu kasa nasil ?

Kamilim ben de yeni pabuclar dolayisi ile bir izolasyon isine girecem gibi
              Arayacam seni
              İzmir'den slm
              [IMG width=500]http://i1134.photobucket.com/albums/m615/nester54/IMG_5063-Kopya.jpg[/img]

[move][b]Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez. PESTALOZZİ

Yorum

mondeo sürüş karakteri olarak insigniadan bir adım önde olsa da mevcut kasasıyla verdiği kalite algısı ve tasarım gibi özellikleri bakımından insigniaya tercih edilecek durumda değil
                ancak gelecek 2013 modelleri ülkemiz ihtiyaçlarına cevap verebilecek motor+ şanzıman seçenekleri ve doğru pazarlama stratejisi ile insigniayı fazlaca zorlayabilir.

Yorum

aracımı servise verdiğimde 1.6ecoboost mondeo verildi...performansı gayet tatmin edici konfor açısından insignia ile eşdeğer,manevra kabiliyeti zayıf,konsolu pek hoşuma gitmedi elektronik park freni yoktu el freni yakışmamış.yakıta gelirsek aynı güzergahta kullandıgım insignia 1.4t ye göre 2 litre fazla yakıyordu fakat performansı daha iyiydi 1.4t ye göre.yol tutuşu,fren mesafesi vs bir fark yok diyebilirim
                  2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
                  yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

+tasarım olarak ön iyi fakat arkası kazık gibi 1.4t edition ile 1.6 ecoboost titanium eşdeğer varsayalım fiyatları aynı zaten...insigniayı almadan önce modeoyada baktım insigniayada fakat tercihim tabiki insignia oldu.İnsignia daha iyi bir araç mondeoya göre diyebilirim
                    2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
                    yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık

Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.

Yorum

Cok sario devil
                      BMW F30 sportline

Yorum

İşleniyor...
                      X