Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mondeo -Insignia kıyaslama

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Mondeo -Insignia kıyaslama

merhabalar
    Bundan önceki aracım mondeo trend modeli idi.
    iki araç arasında benim gördüğüm +/- yönleri paylaşmak istiyorum. seçim konusunda zorlananlar olursa belki bir miktar fikir vermiş olurum diye düşündüm.
    Mondeo ile insignia arasındaki temel fark bana göre Mercedes ve BMW arasındaki fark gibi.
    Mondeo daha geniş, makam arabası kullanımına uygun, biraz daha konforlu, ama daha hantal (manevralar özellikle)
    Insignia ise kullanımı ve dizaynı çok daha sportif.

Insignia nın Mondeo ya göre artıları
    + işçilik ve malzeme kalitesi
    + Motor sessiz
    + daha tok görünüm
    + kolay kullanım
    + kolay manevra
    + donanım
    + dizayn
    + şehiriçinde kolay kullanımlı
    genel olarak daha kaliteli bir havası var.

Mondeo nun artıları
    yol sesi biraz daha az alıyor (lastiklerden olabilir?)
    geniş
    uzun yolda biraz daha konforlu

yol tutuşta henüz bir fark göremedim aynı gibiler.

2012 insignia 1.4 /yeni stil paket /necvox

Ynt: Mondeo -Insignia kıyaslama

Bilgilendirme için teşekkürler..
    Gri Bmw F10 5.25 xd 2014

Yorum

Bilgilendirme için teşekkürler mondeo daha hantal ve küt bir tasarımı var hal böyle olunca Insignia öne çıkıyor yol sesi %95 Lastikle alakalıdır.

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

yol sesı olayı cıdden bıraz fazla ınsıgnıada

Yorum

Bridgestone'dan kaynaklanan bir sertlik ve ses soz konusu

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
            +1 kesınlıkle

merso bıle 16" koyuo konfor dıyo koysun 18 ıde gorelım konforu

Yorum

Araç altına ses yalıtımı yaptırdın mı değme keyfine, 245.45.18 tekerlek olunca ister istemez ses geliyor.
              Benim araçta var yalıtım, felaket fark ediyor.
              [IMG width=500]http://i1134.photobucket.com/albums/m615/nester54/IMG_5063-Kopya.jpg[/img]

[move][b]Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez. PESTALOZZİ

Yorum

ben ses yalıtımını yıllar önce ziebart a yaptırmıştım focus için pek faydasını görememiştim.
                siz nereye yaptırmıştınız?
                aracın lastiği continental.
                2012 insignia 1.4 /yeni stil paket /necvox

Yorum

Orjinal yazı sahibi: _ToLGa_
                  Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
                  +1 kesınlıkle

merso bıle 16" koyuo konfor dıyo koysun 18 ıde gorelım konforu
                  aynen, bir de koca jantlar bir türlü balans tutmuyor

Yorum

Benim Eski Lastikler Dunloop tu simdi Kumho kullanıyor daplar kadar fark var Kumho süper sessiz bir lastik 19" için davlumbazlarda 3m ses izalasyonu var benim araçta şimdi süper sessiz

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bertan
                      ben ses yalıtımını yıllar önce ziebart a yaptırmıştım focus için pek faydasını görememiştim.
                      siz nereye yaptırmıştınız?
                      aracın lastiği continental.
                      Bende ziebart a yaptırdım, ama yapan ustanın farkı büyük, bir çogu çamurluk içindeki davlumbazları söküp içerdeki saç kısma ve davlumbazların üzerinede yalıtım yapılıyor. Fark orda büyük.
                      [IMG width=500]http://i1134.photobucket.com/albums/m615/nester54/IMG_5063-Kopya.jpg[/img]

[move][b]Yaşamımda edindiğim en büyük bilgi şudur; Kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım edemez. PESTALOZZİ

Yorum

Mondeo bir onceki kasada klasik Ford ozelligi olarak
                        Yol tutus olarak cok iyi idi bu kasa nasil ?

Kamilim ben de yeni pabuclar dolayisi ile bir izolasyon isine girecem gibi
                        Arayacam seni
                        İzmir'den slm

Yorum

daha önceki mondeonuzun kaç model ve motor seviyesini yazmamışsınız.

şuanda mondeoda kullanılan ecoboost 160 hp lik motora hantal demek yanlış olur. ayrıca yeni mondeo ve insignia nın malzeme kalitesini karşılaştırdığınızda ben mondeonun daha iyi olduğunu düşünüyorum. iç mekanın modernliği ve kalite hissi birbirinden ayrı şeylerdir. insignia'nın iç mekanının daha modern olduğunu söyleyebiliriz. ama mondeonun iç mekanı kesinlikle aynı dış görünüşü gibi daha ağır ve kaliteli bir havaya sahip. sadece gösterge panelinde bulunan araç-sürücü ara birimi bile ayrı bir ağırlık katıyor olaya. insignia mondeodan biraz daha kısa ve dar olmasından dolayı manevra kabiliyetinin daha yüksek olduğunu düşünebiliriz. lakin ben bunu test etmediğim için bu konuda bişey demem yanlış olur. daha önceleri bir arkadaşın yazdığına kesinlikle katılıyorum; mondeo biraz daha ağır makam arabası gibi kullanılabilecek bir görünüşe sahip bir araç. bu yüzden de biraz daha ileri yaşa hitap etmekte. insignia ise daha sportif bir yapıya sahip iç ve dış olarak. yani yukarıda arkadaşın dediği doğru. mondeo mercedes ise insignia da BMW dir. kesinlikle aynen böyle.

Yorum

bende aracımı satarsam mondeo almayı planlıyorum.
                            yol sesi olarak insignianın daha başarılı olduğunu bizzat daha önce hem modeo hemde insignia kullanıcısı olan bir arkadaşımdan biliyorum.ve şuanda mondeosunu sattı ve tekrar 2.0 160 lık dizel insignia arıyor.insignianın tadı başka diyor.
                            malzeme kalitesi olarak bence denek sayılıabilirler fakat insignia daha kaliteli duruyor buda tasarımdan kaynaklanıyor.yol tutuş ,konfor ve genişlikte ise mondeo 1 adım önde bunu yapılan testlerde söylüyor.
                            performans olarak bakarsan insignia önde tabi yakıtıyla doğru orantılı olarak.
                            Sonuç olarak bende arkadaşımın aracını test ettim ve izlenimim 2.0 tdci için söylüyorum ben alırım hemde 2.elde çok cazip fiyatları var birde selctive donanımlı temiz bulunursa iyi bir alternatif bence.
                            2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                            2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

ama şu bir gerçek insignia daha prestijli bir araç daha çok ilgi çekiyor ve o yönüyle çoğu aracı geride bırakır.
                              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
                              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

İşleniyor...
                              X