Arkadaşlar aranıza yeni katıldım. Konuyu daha önce yazan olmuşmu baktım ama göremeyince açtım. Sorum başlıkta, fiyatlar yakın donanım olarak pek farkı yok dediler sizce hangisini alayım.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
1.4t edition elegance + stil paket mi 16t cosmo mu
Collapse
X
-
Ynt: 1.4t edition elegance + stil paket mi 16t cosmo mu
Öncelikle hoşgeldiniz sizi daha detaylı tanımak isteriz. http://www.insigniateam.com/forum/index.php?board=1.0
Yakıt konusu sizin için önemliyse 1.4T tercih ediniz.Gördüğüm kadarıyla ort. olarak 1.6T ile arasında 2lt/100km gibi bir fark oluyor.
Donanım olarak düz cosmo alıcaksanız evet küçük ayrıntılar dışında çok bir fark kalmıyor( AFL+ en büyük farktı ).Yarı deri koltuklar, bluetooth, kibo-piano black kaplama vs...
Ama bence Flexride önemli bir opsiyon, forumda biraz araştırmanızı tavsiye edebilirim.Eğer ki bu opsiyonu ekletmek isterseniz yalnızca cosmo donanıma eklenebiliyor.
Herşeyden önce yakıt konusunu çözmeniz gerekir.Gözlemlerime göre,
1.4T ort. 8 lt/100km
1.6T ort. 10-10.5 lt/100km
Tabiki kullanım tarzı, trafik durumu, kontak aç-kapa süresi ve şehir fiziki yapısı çok çok önemli etkenler...
Ben biraz daha performanslı olsun ve flexride olsun isterdim ve 1.6T derim.Eğer ki yılda öyle çok km yapmıyorsanız 100km'de 2-2.5lt farkı öyle fazla etki edicek birşey değil.Ama eğer yılda 20bin km yaparım ve yakıt performanstan önemli neyime yetmeyecek 140 Hp diyorsanız donanımı bir kenera bırakıp 1.4T tercih edebilirsiniz.Sonuçta İnsignia Edition-Elegance donanımı da piyasada ki çoğu araçtan çok daha fazla dolu ve işinize yarayacak her türlü konfor mevcuttur.Bundan şüpheniz olmasın.2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
-
öncelikle tanışma bölümünde kendinizi tanıtırsanız memnun oluruz
aradığınız konu burada;
http://www.insigniateam.com/forum/in...p?topic=7670.0InsigniaTEAM
Yorum
-
iki araç arasında yakıt 100 km ortalama da 2-2.5 lt fark ediyor.
2-2.5 lt çok aşırı bir fark değil. daha performans ve donanım olsun istiyorsanız Cosmo alın kesinlikle. ama Eymen kardeşimin de dediği gibi ve herkesin bildiği gibi Edition Elegance donanım Cosmo donanımın bir alt seviyesi olabilir ama piyasadaki birçok orta donanımdaki araçtan çok daha dolu bir araç ve ek opsiyonlarla iç görünüm ve dış görünüm Cosmo olabiliyor..
tabi opsiyon aldıkça aracın fiyatı artıyor o da ayrı bir konu bence opsiyonlar alıp cosmo ya benzeteceğinize 3-5 bin farkını verip İnsignia Cosmo almak daha mantıklı
şimdiden hayırlı olsun diyelim, inşallah gönlünüzdeki araca sahip olur, forumda aktif zamanlar geçirirsiniz
INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.
Yorum
-
ilginiz için teşekkür ederim. şu an için çok km yapan biri değilim ancak insigniadan sonra kendimi hiç tutmayacağım garanti yakıt konusunun benim için önemi memleketimden kaynaklanıyor artvinde düz yol yok desem abartı olmaz yokuş çok fazla. tatillerde gezdiğim zaman yakıtı düşünmeden gezmek istiyorum.
stil pakette afl farlar bluetooth ve 18" janltar var bayide incelediğimde cosmodan 1,2 ufak detay haricinde eksiği yok dediler. aslında birkaç gün öncesine kadar hep cosmo alma niyetindeydim ama 1.4t nin cosmoya yakın olup yakıtının düşük olması beni cezbetti. ihtiyaçtan değilde daha çok zevk için almış olacağım için sonradan keşke cosmo alsaydım demek istemiyorum.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: sawash_08ilginiz için teşekkür ederim. şu an için çok km yapan biri değilim ancak insigniadan sonra kendimi hiç tutmayacağım garanti yakıt konusunun benim için önemi memleketimden kaynaklanıyor artvinde düz yol yok desem abartı olmaz yokuş çok fazla. tatillerde gezdiğim zaman yakıtı düşünmeden gezmek istiyorum.
stil pakette afl farlar bluetooth ve 18" janltar var bayide incelediğimde cosmodan 1,2 ufak detay haricinde eksiği yok dediler. aslında birkaç gün öncesine kadar hep cosmo alma niyetindeydim ama 1.4t nin cosmoya yakın olup yakıtının düşük olması beni cezbetti. ihtiyaçtan değilde daha çok zevk için almış olacağım için sonradan keşke cosmo alsaydım demek istemiyorum.
evet, Edition Elegance ler artık birkaç opsiyon ile iç ve dış görünüm olarak Cosmo ya benzeyebiliyorlar
ama dediğiniz gibi birkaç konfor özelliği ve birkaç görünümü değiştirecek özellik eksik kalıyor..
mesela;
elektrikli 12 yönlü ayarlanabilir ve hafızalı sürücü koltuğu, elektrikli yükseklik ayarlı yolcu koltuğu (Edition Elegance de Sunroof Paketi ile o da gelmekte) yarı deri koltuklar, arka kapılarda manuel cam perdeleri, arka iç krom kaplı kapı kolları, yine krom kaplı dış kapı kolları, içerde piano black orta konsol, vs.
ve bence en önemlisi Flexride Şasi Sistemi eksik olacak. çünkü bu yalnızca Cosmo lara ait bir opsiyon ve özellik.. bu bile tek başına konforu ve dinamizmi oldukça arttıran bir opsiyon..
ama yine de, Yeni Stil Paketi ve Sunroof paketi, aracı Cosmo ya benzetmeye yetiyor
Cosmo nun Edition Elegance den farklı özelliklerini yazdım, eğer onlar çok önemli değil diyorsanız ve daha da performans istemiyorsanız, gerek yakıt tüketimi ekonomosiyle gerek donanımı ve güvenliğiyle 1.4 Turbo Edition Elegance çok güzel bir seçenek
Yorum
-
2-2,5 litre kilometrede bana fark etmez diyorsanız tabikii 1.6 cosmo
Yakıt önemli diyorsanız 1.4 turbo + yeni stil paketi alınabilir..
1.4 turbo performansıda size yeteceği kanatindeyim2015 2.0 sorento
Yorum
-
Denerseniz keşke dersiniz Savaş bey bundan emin olabilirsiniz...Ama bu opsiyon olmazsa olmaz mı? Hayır tabiki.Piyasadaki %90 araçta olmayan bir donanım ama bana sorarsanız en gereklisi ve en keyiflisi.Tabiki opsiyonlar biraz tercih meselesi.Eğer yakıtı sizi araçtan soğutacaksa bence 1.4T alınabilir.Eskiden edition-elegance donanımda AFL+ yoktu ben bu yüzden hep cosmo derdim ama AFL+ var ise gerisi biraz kişisel tercih diyebilirim.
İnşallah aracınızı aldığınızda anlayacaksınız AFL+ sisteminin muazzam bir far sistemi olduğunu.Başka araca binince farlar yanmıyor zannediyorum...2011 Opel İnsignia 1.6T Cosmo+FlexRide
Yorum
-
olaya fiyatsal açıdan bakacak olursan;
1.6'da 100.000 km de yaklaşık 10.000TL fazla ödemiş olursun yakıt için
1.4'te 100.000 km de 35.000 ila 40.000TL yakıt parası ödersin
aslında bu sana durumu net göstermez çünkü seni korkutabilir aylık bazlı rakamlar seni daha çok ilgilendirir.
Senede 10.000 km yaptığını düşünürsek aylık yakıt masrafın 1.6 için 375-420 tl, 1.4 için 290-330 tl olu
bu şekilde aslında ikisi arasında çok büyük fark yok ama yılda 20.000km yaparsan sanki iki araç içinde, 2 katı aylık bedeller cebini zorlamaya başlayabilir. Ancak belirtmek isterimki bu durum her benzinli araç için yaklaşık böyle daha düşük değerler için dizel tercih edebilirsin aylık masrafını %30-%40 azaltır ama araca başta fazla para ödediğin içi aslında aradaki farkın büyük kısmını başta ödemiş oluyorsun. Özetleyecek olursak:
İNSİGNİA F/P açısından şu anda alınabilecek tek araç. bu rakamlara benzinli aynı donanımda ve/veya motor gücünde D sınıfı bir araç bulamazken, dizelin yanına bile yaklaşamazsın. (bkz: Passat 1.6 TDI 105 PS Highline veya comfortline veya volvo s60 1.6 d premium, ford mondeo Titanium veya selective 1.6TDCI 115PS 4K)
Yorum
-
1.4t 1 depoda en az 150 km fazla yol yaparsın 1.6t ye göre2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık
Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.
Yorum
-
1.4 Turbo sahipleri bir depo ile değilde, ışık yandıktan sonra 100 TL lik benzin alıp şehir içi bir deneseler ve ortalama tüketimleriyle ortalama hızlarını bizimle paylaşırlarsa çok güzel olur
1.4 Turbo ile 1.6 Turbo arasındaki farkı görürüz bir nebze olsun..
ben kendi denememi söyleyeyim, ışık yanmamıştı ama ramak kalmıştı, 100 liralık benzin aldım ve şehir içi 286 km yol yaptım. çok kasmadım ve sırf az yaksın diye takatsiz takatsiz gitmedim yollarda.. yeri geldiğinde çevreyolunda 130-140 civarı hızlara çıktım en az 3-4 kez, ara ara çarşıda trafikte de kaldığım zamanlar oldu
Yorum
-
1.4 Turbo İnsignia ların 1.6 Turbo İnsignia lara nazaran biraz daha az yaktığı gerçek ama bence en az 150 km daha fazla yol yapmaları.. olay bence biraz abartılmış olur...
Yorum
-
ortalama hız ve yakıt ortalamalarına bakarak yapılabilir bu kıyaslama mesela2011 2.0cdti cosmo flexi sunroof Infinity ses sistemi
yeni yüzyıl üniversitesi mimarlık
Haşin gaddar bilakis çok kibarım.Israr ederim iyi dans ederim o kadar.
Yorum
Yorum