Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Samsun opel servisinin acizliği

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• Samsun opel servisinin acizliği

Aracı çok yaktığı için bugün servise götürdüm.(100 km de 15.9 gösteriyordu araç 13.000 km de)Servise gittim sorumlu kişi her yakıt almamda o değeri sıfırlamam gerektiğini söyledi.Daha sonra sıfırladık ve tüketim 8 e indi (gelirkende en fazla 11 oldu normal değerlere kavuştu sonunda)sonra aracı içeri aldık döşemelerinde birkaç sorun vardı ona bakmak için. Aracı içeri alır almaz saçma sapan yorumlara başladılar.İlk yorum sen ne yaptın bu arabaya ? Niye bu kadar ses geliyor ? dedim son susturucu iptali yaptım çift çıkışlı egzos başı taktırdım.Sonra dediler tabi yakar bu araba.Sonra usta sürücü koltuğuna oturdu ve anlık yakıt tüketimine baktı araç rölantideyken.Değer 1,2,2.5 arasında gidip geliyordu sonra usta dedi sen bu susturucuyu geri taktır bu dalgalanmalar ondan kaynaklanıyor.Dedim aracı ilk aldığımız gün bakmıştım aynı şekilde oluyordu bunun susturucuyla falan alakası yok. Sonra dedi siz ne yapıyorsunuz bu arabaya ? Kardeşim sen ne yaptın bu arabaya ? Ne var bunda ? Yazılım mı yaptırdın hava filtresi mi yaptın ne yaptın ? Yapmayın şöyle şeyler ! bende dedim abi neden bahsediyon sen araçta sadece son susturucu iptali var dedim sonra dedi yok başka birşeyler daha yapmışın sen dedi bana.bende dedim vallahi yapmadım .
    Komedi sahnesi daha bitmedi.Sonra dedi bunun jantlarını sonradan taktırdın dimi ? Araç ondan yakıyor jant aracı yoruyormuş .Ordaki başka biri dedi yok abi jantlar orjinal.Adamların daha opelin 20 jantı olduğundan haberleri yok bu kadar aciz durumdalar jantı sonradan takma diyor ve yakıt tüketimini ona bağlıyor....
    Aklımda yazılımla ilgili birkaç soru vardı gelmişken kendi servisidir sorim dedim.Ustaya dedim yazılımla 220 bg e kadar sağlıklı bir şekilde artırma oluyormuş ama sonrasında piston kolları ve bazı mekanik parçalar yamuluyormuş dedim derken adam sözümü bitirmeden celallendi.Kim dedi sana bunu sakın öyle birşey yapma biz asla sorumluluk kabul etmiyoruz dedi bana.Araç zaten 180 bg yetmiyor mu dedi ? Sonra dedi sen niye söktün susturucuları dedim araç ilk viteslerde hantaldı buda beni çok rahatsız ediyordu faydası olabilir diye söktüm ve rahatlamada gördüm dedim.Sonra dedi 180 bg lik araba kalkışta hantal mı kalıyor ???! (Tepkili bir şekilde) Evet dedim hantal kalıyor.Sonra dedi geri taktır onu yerine.
    Döşemeleride yapmadılar zaten pazartesiye randevu aldırttılar..Olay bundan ibaret işte.Volkswagenin kendi servisi kendi araçlarına garantili yazılım attığı bir devirde opel ustasının opelin 20 jantı olduğundan haberi yok.Adam bana öyle bir tepki gösterdi ki sanki çok çok kötü birşey yapmışım acayip sinirledim içimden demediğim kalmadı...Adamların dünyadan haberleri yok.Şimdi düşündümde forumdaki abilerimizin full modifiyeli insignialarını görse küçük dilini yutar herhalde.Naptınıız lan bu arabalara der gibi geliyor bana.Opel servisi bugün resmen gözümden tamamen düştü.Alt tarafı susturucu iptaline bunları söyleyen diğer uygulamaları yapıp gitsem ne der ne yapar acaba ?... Sınıfta kaldın opel !

Ynt: Samsun opel servisinin acizliği

kardeşim aslına bakarsan jantın büyük olmasının, çok fazla olmasa da biraz etkisi var yakıt tüketiminde, ama öyle aman aman birşey değil, 0.2-0.3 litre ancak oynatır, eksozun da yakıt tüketiminde etkisi olduğunu ben de düşünmüyor değilim, bi de basarak kullanıyorsan, o tüketim normal, ben de görüyorum o değerleri, gaz tabanda gidince servisler sorumluluk kabul etmek istemezler, ama irmischer filan garantili chip atar arabana, o da opelin kuruluşu, ona da kimse bişey demez, zaten dışarda da çip atsan servis anlamaz. bir de diğer bir konu seni küçük görüp yüklenmişler, yapmamaları gerekirdi, ama usta kısmı bu yapar, sen karşılarında ezilip büzülme dik dur

Yorum

[quote=35OFT23 ]
      kardeşim aslına bakarsan jantın büyük olmasının, çok fazla olmasa da biraz etkisi var yakıt tüketiminde, ama öyle aman aman birşey değil, 0.2-0.3 litre ancak oynatır, eksozun da yakıt tüketiminde etkisi olduğunu ben de düşünmüyor değilim, bi de basarak kullanıyorsan, o tüketim normal, ben de görüyorum o değerleri, gaz tabanda gidince servisler sorumluluk kabul etmek istemezler, ama irmischer filan garantili chip atar arabana, o da opelin kuruluşu, ona da kimse bişey demez, zaten dışarda da çip atsan servis anlamaz. bir de diğer bir konu seni küçük görüp yüklenmişler, yapmamaları gerekirdi, ama usta kısmı bu yapar, sen karşılarında ezilip büzülme dik dur
      [/quote
      Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
      cantın yakıt tüketimine olan etkisini bende biliyorum ömer abi ancak bu çok az miktarlarda olduğu için yok varsayıyorum o nedenle adamın 5-6 litrelik farkı janta bağlması beni çıldırttı resmen.egzos yakıt tüketiminde kesinlikle artışa neden olmaz.Ancak ses olayı sizi gaza getirir ve son devirlere kadar basarsınız o nedenle fazla yakar.Bu tamamen kullanıcıdan kaynaklanan birşey.Yoksa susturucu iptalinin vs yakıta etkisi olmaz diyorum ben.irmischer demişin ömer abi ama emin ol o usta irmischerı bilmiyordur emin ol.Adamın daha janttan haberi yok irmischer desem onuda mı yaptırdın arabaya der bana son dediğinde ise tamamen haklısın küçük görüp yüklendiler bana ama altta kalmadım gereken cevapları verdim.çok sinirlendim zaten.Birdaha aynı şey yaşanırsa müdürleri tanış direk yanına çıkacam böyle böyle dicem müşteriye böyle davranıyorlar alanı olmayan konular hakkında saçma sapan yorum yapıyorlar dicem.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 35OFT23
        antın yakıt tüketimine olan etkisini bende biliyorum ömer abi ancak bu çok az miktarlarda olduğu için yok varsayıyorum o nedenle adamın 5-6 litrelik farkı janta bağlması beni çıldırttı resmen.egzos yakıt tüketiminde kesinlikle artışa neden olmaz.Ancak ses olayı sizi gaza getirir ve son devirlere kadar basarsınız o nedenle fazla yakar.Bu tamamen kullanıcıdan kaynaklanan birşey.Yoksa susturucu iptalinin vs yakıta etkisi olmaz diyorum ben.irmischer demişin ömer abi ama emin ol o usta irmischerı bilmiyordur emin ol.Adamın daha janttan haberi yok irmischer desem onuda mı yaptırdın arabaya der bana son dediğinde ise tamamen haklısın küçük görüp yüklendiler bana ama altta kalmadım gereken cevapları verdim.çok sinirlendim zaten.Birdaha aynı şey yaşanırsa müdürleri tanış direk yanına çıkacam böyle böyle dicem müşteriye böyle davranıyorlar alanı olmayan konular hakkında saçma sapan yorum yapıyorlar dicem.

Yorum

boşver kardeşim sıkma sen canını yakıt tüketimi sakin kullanımda o değerlerdeyse sorun vardır, ama basıp kullanırsan bu araba iyi yakıyor, yani o değerler normal olur

Yorum

canımı sıkmıyorum ömer abi sıkmaya değmez zaten onlar dünya ya at gözlüğüyle bakmaya devam etsinler adamlar uçan araba yaptılar
            yakıt konusunda ise doğruyu söylim basıyorum mesela gelirlen 181 i gördüm.şunuda belirtmek istiyorum.bir ay önce gece saat 11 de bir hız denemesi yapmıştım boş bir yolda ve 180 i görmüştüm ancak biraz zor olmuştu bu yani 180 i görmek için baya bi basmıştım.Ancak gelirken bastığımda ise ekrana bir baktım 181 olmuş bende 120 civarlarında sanıyordum hiç farkında olmadım o kadar hızlandığının.Bunda susturucu iptalinin etkisinin olduğunu düşünüyorum.Yanılıyor olabilirmde ama aracı çok sık kullanan biri olarak aradaki farkı hissedebileceğimi düşünüyorum.
            Birde sırf inadına yazılım+hava filtresi+sprint booster yaptırıp o ustanın yanına gitcem aha işte al sana yazılım hava filtresi diye
            Bu arada babamı aracı satmamak konusunda ikna çalışmalarım sürüyor bakalım sonuç ne olcak ..hayırlısı olsun diyelim artık

Yorum

ama ustanın söylediği çoğu şeyde haklılık payı var.ben şöyle söyliyim bizim araçlarımız için değil bu ama ilk aracım 206 dizel normal lastikleri 14 jant idi ve 1200 km uzun yol yapıyordum sonra 17 jant taktım tabi lastiklerde haliyle genişledi 900 km ancak yapar oldum. birde anlık tüketimin gözüme çarptıda bende motor sıcakken maksimum 0.7 gösteriyor sendeki değerler gerçekten normal değil.tabi eğer motor soğuksa söylediğin değerler bendede oluşuyor oda sadece ilk çalıştırmadaki otomatik jiklede iken sonra 0.7 lere tekrar düşüyor.
              bence bunu bir kontrol ettir.
              2015 Ford Mondeo Tit. 1.6 Tdci Tekno Pkt.Sunroof,Dynamic Led,Platin Beyaz 
              2013 clio 4 Tce 0.9 icon alev kırmızı

Yorum

cok yakmasi sürüs stilinden kaynaklaniyor büyük ihtimalle,anlik tüketim bana da yüksek geldi, susturucu iptali ile alakasi var mi bilemiycem
                Aşk çok yakar dediler usta tüp mü taktırsak?

Yorum

Jantlarin egzosun ve surus seklinin yakitta etkili olacagini dusunuyorum. Serviste yasadiginiz olaylar ufak tefek kafaya takilmayacak seyler can sıkmaya degmez. Gecen gun volvo servisine gittik kuzenimin s40 i icin. Arac 2011 garanti kapsaminda iki sis farida su almis kullanici hatasi diye garantiden degistirmediler. aslinda tek sorunlu servisler opel de diye bir kaide yok. Bnm aracimin arka stop buharliydi aninda degistirdiler sagolsunlar. Hepsi ayri bir terane iclerinde iyi olanlarida yok degil.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: berkay55
                    Aracı çok yaktığı için bugün servise götürdüm.(100 km de 15.9 gösteriyordu araç 13.000 km de)Servise gittim sorumlu kişi her yakıt almamda o değeri sıfırlamam gerektiğini söyledi.Daha sonra sıfırladık ve tüketim 8 e indi (gelirkende en fazla 11 oldu normal değerlere kavuştu sonunda)sonra aracı içeri aldık döşemelerinde birkaç sorun vardı ona bakmak için. Aracı içeri alır almaz saçma sapan yorumlara başladılar.İlk yorum sen ne yaptın bu arabaya ? Niye bu kadar ses geliyor ? dedim son susturucu iptali yaptım çift çıkışlı egzos başı taktırdım.Sonra dediler tabi yakar bu araba.Sonra usta sürücü koltuğuna oturdu ve anlık yakıt tüketimine baktı araç rölantideyken.Değer 1,2,2.5 arasında gidip geliyordu sonra usta dedi sen bu susturucuyu geri taktır bu dalgalanmalar ondan kaynaklanıyor.Dedim aracı ilk aldığımız gün bakmıştım aynı şekilde oluyordu bunun susturucuyla falan alakası yok. Sonra dedi siz ne yapıyorsunuz bu arabaya ? Kardeşim sen ne yaptın bu arabaya ? Ne var bunda ? Yazılım mı yaptırdın hava filtresi mi yaptın ne yaptın ? Yapmayın şöyle şeyler ! bende dedim abi neden bahsediyon sen araçta sadece son susturucu iptali var dedim sonra dedi yok başka birşeyler daha yapmışın sen dedi bana.bende dedim vallahi yapmadım .
                    Komedi sahnesi daha bitmedi.Sonra dedi bunun jantlarını sonradan taktırdın dimi ? Araç ondan yakıyor jant aracı yoruyormuş .Ordaki başka biri dedi yok abi jantlar orjinal.Adamların daha opelin 20 jantı olduğundan haberleri yok bu kadar aciz durumdalar jantı sonradan takma diyor ve yakıt tüketimini ona bağlıyor....
                    Aklımda yazılımla ilgili birkaç soru vardı gelmişken kendi servisidir sorim dedim.Ustaya dedim yazılımla 220 bg e kadar sağlıklı bir şekilde artırma oluyormuş ama sonrasında piston kolları ve bazı mekanik parçalar yamuluyormuş dedim derken adam sözümü bitirmeden celallendi.Kim dedi sana bunu sakın öyle birşey yapma biz asla sorumluluk kabul etmiyoruz dedi bana.Araç zaten 180 bg yetmiyor mu dedi ? Sonra dedi sen niye söktün susturucuları dedim araç ilk viteslerde hantaldı buda beni çok rahatsız ediyordu faydası olabilir diye söktüm ve rahatlamada gördüm dedim.Sonra dedi 180 bg lik araba kalkışta hantal mı kalıyor ???! (Tepkili bir şekilde) Evet dedim hantal kalıyor.Sonra dedi geri taktır onu yerine.
                    Döşemeleride yapmadılar zaten pazartesiye randevu aldırttılar..Olay bundan ibaret işte.Volkswagenin kendi servisi kendi araçlarına garantili yazılım attığı bir devirde opel ustasının opelin 20 jantı olduğundan haberi yok.Adam bana öyle bir tepki gösterdi ki sanki çok çok kötü birşey yapmışım acayip sinirledim içimden demediğim kalmadı...Adamların dünyadan haberleri yok.Şimdi düşündümde forumdaki abilerimizin full modifiyeli insignialarını görse küçük dilini yutar herhalde.Naptınıız lan bu arabalara der gibi geliyor bana.Opel servisi bugün resmen gözümden tamamen düştü.Alt tarafı susturucu iptaline bunları söyleyen diğer uygulamaları yapıp gitsem ne der ne yapar acaba ?... Sınıfta kaldın opel !
                    Samsun reis oto. angry angry

Yorum

şimdi baktım anlık yakıt tüketimi klima kapalı araç rölantide 0.8 çok nadir 0.9 oluyor ama 10 dk boyunca izledim 0.9 u geçmedi.orda yanlış gördüm galiba uzaktan ya da aklımda yanlış kalmış.bu değerler normaldir herhalde.

Yorum

aracın yakıt tüketimiyle ilgili bir sorun yok.anlık yakıt tüketimide normal ortalama tüketimde normal tabi sürüş stiline göre normal.
                        sinirlendiğim nokta ustaya bir soru soruyorum bunun cevabını alamıyorum ve birden celalleniyor.beni küçük gördü herhalde ondan böyle bir durum yaşandı.Sonuçta araç bizim istediğimi yaparım bunu sorgulama hakkını kimseye vermem.Ben değilde babam olsa aynı şekilde davranabilirmiydi acaba çok merak ediyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: berkay55
                          şimdi baktım anlık yakıt tüketimi klima kapalı araç rölantide 0.8 çok nadir 0.9 oluyor ama 10 dk boyunca izledim 0.9 u geçmedi.orda yanlış gördüm galiba uzaktan ya da aklımda yanlış kalmış.bu değerler normaldir herhalde.
                          yazın motor ısındıktan sonra bende 0,5 - 0,6 oluyo gösterge

Yorum

ustanın ismini özelden gönderirmisin
                            2010 Opel Insignia 1.6 T Cosmo + Hakim Gri + Flyaudio DVD/Navigasyon/Turn Push

Yorum

)))

Yorum

İşleniyor...