ALARM!!
Artık birçok bölgede ortalama hıza göre ceza kesmeye başlamışlar. Ortalama hız ölçümü yapılmaktadır şeklinde uyarıcı levhalar da bulunuyor aslında. Mutlaka dikkate alınız. Konya yolunda bir arkadaşa ekli ceza gelmiş. Ekli ceza yazısına göre 7430m lik mesafe içinde ortalama hız 95 km/saat olduğu için 319 TL (%30 u geçen hızdan dolayı) ceza kesmişler. Resimde de görüldüğü gibi, iki kamera arasındaki zamana göre ortalama hız hesaplamışlar.
1. kamera 07:40:45 de resim çekmiş,
2. kamera 07:45:25 de resim çekmiş.
İki resim arasında 4 dakika 40sn var (280 sn)
7430m/280sn= 26,5m/sn
26,5*3600= 95 km/saat ortalama hız
Ortalama hız 95km/saat olarak gösterip ceza kesilmiş.
Araba ile yolculuk eden arkadaşlara duyurulur.
Bana ulaşan bir mail bende böyle bir uygulama olduğunu yeni öğrendim.Bilmeyen arkadaşlarımıza duyrulur.Cezanın resimli halde kesilmiş nüshasıda bulunuyor bende ama onu siteye eklemedim ceza yiyen arkadaşı böyle bir sanal ortamda izni olmaksızın afişe etmek istemem
ceza kesilen arkadaş resimlerde öyle net gözüküyorki poz verse olacakmış
Artık birçok bölgede ortalama hıza göre ceza kesmeye başlamışlar. Ortalama hız ölçümü yapılmaktadır şeklinde uyarıcı levhalar da bulunuyor aslında. Mutlaka dikkate alınız. Konya yolunda bir arkadaşa ekli ceza gelmiş. Ekli ceza yazısına göre 7430m lik mesafe içinde ortalama hız 95 km/saat olduğu için 319 TL (%30 u geçen hızdan dolayı) ceza kesmişler. Resimde de görüldüğü gibi, iki kamera arasındaki zamana göre ortalama hız hesaplamışlar.
1. kamera 07:40:45 de resim çekmiş,
2. kamera 07:45:25 de resim çekmiş.
İki resim arasında 4 dakika 40sn var (280 sn)
7430m/280sn= 26,5m/sn
26,5*3600= 95 km/saat ortalama hız
Ortalama hız 95km/saat olarak gösterip ceza kesilmiş.
Araba ile yolculuk eden arkadaşlara duyurulur.
Bana ulaşan bir mail bende böyle bir uygulama olduğunu yeni öğrendim.Bilmeyen arkadaşlarımıza duyrulur.Cezanın resimli halde kesilmiş nüshasıda bulunuyor bende ama onu siteye eklemedim ceza yiyen arkadaşı böyle bir sanal ortamda izni olmaksızın afişe etmek istemem
ceza kesilen arkadaş resimlerde öyle net gözüküyorki poz verse olacakmış
Yorum