Duyuru

Collapse
No announcement yet.

AFL FAR GERCEKTEN COK MU FARKLI?YADA GEREKLİMİ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

Ynt: AFL FAR GERCEKTEN COK MU FARKLI?YADA GEREKLİMİ?

Sonradan takilmiyor malesef
    2016 Ford Mondeo Titanium + Platin Beyaz + Sunroof + Tekno Paket + Ford Dynamic LED

Yorum

Bu arada surekli uzun yolda karsidan gelen araclardan sellektor yemek can sıkıyorr afl otomatik ayar yapiyor sonucta ama farkli olarak far ayari yapiliyor mu suphe duyuyorum artik ?
      2016 Ford Mondeo Titanium + Platin Beyaz + Sunroof + Tekno Paket + Ford Dynamic LED

Yorum

Araca binip kontağı cevirdinmi farlar asagi yukari ve sağa sola doncek kardesim onu bunu bilmem

Yorum

ben bugun amarok araca bi zenon uygulaması yaptırdım ınsıgnıdan tek farkı ılk yaptıgı ıslemı yapmıyor o kadar ama gayet güzel aydınlatma saglıyor uygun olarak tavısye ederım

ORJİNAL F10 MSPORT

Yorum

AFL farlar, şu anda mercedes'in bile opsiyon listesinde olmayan bir donanımdır..Yakın zamanda Matrix led dedikleri farlara da kavuşacak olan insignia; (şimdilik bile) bu farlarla, piyasadaki tüm araçların gece ve uzun yol sürüşlerinde hem sürücü adına hem de dış unsurlar(yayalar,hayvanlar,yol koşulları vs) konusunda olması gereken en iyi görüşü sağlıyor...

Mesela insignia nın (ilk) reklamında dikkat edenler olmuştur...(aynısını Vectra AFL sinde de kullandılar) İnsignia için yapılan en güzel reklamlardan ama yine Türkiye'de bunu gösteremediler...

Yani bu sistem sadece sürücüye hizmet etmekle kalmıyor yayalar için de yardımcı oluyor..Yine diğer sürücüler için de çok faydalı bir sistem..Mesela çift yönlü bir yolda uzun far asistanı, karşı yönden gelecek olan araç için en uygun ama max uzun farı açık tutarak, hem sizin yolunuzu hem de gelen sürücünün yolunu aydınlatıyor..

Bu arada son sözüm de şu olsun; opel bu far sistemini ilk defa vectra c ve signum ile tanıttı...Benim şu anda vectra c kullanıcısı olmamın tek sebebi budur...Ben bu farları yaptırmak için ankara ya gittim..Bursa'dan...Ciddi söylüyorum..
            İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

bencede olmassa olmaz bir özellik
              Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
              [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: emrezxr
                bencede olmassa olmaz bir özellik
                Sende daha gelişmişi vardır senin oğlan sürüyordu geçenlerde değilmi ?

2009 INSIGNIA 4DR COS 16LET180HP M6 NAV CD500+FLEX+SR+19'' JANT+DERİ

Yorum

araba benim değilki oğlanın ihihi
                  Hayat bisiklete benzer,Pedal çevirmeyi bıraktığın an düşmeye mahkümsun...
                  [img height=150]http://i1096.photobucket.com/albums/g322/emrezxr/144_zps71fffeb4.jpg[/img]

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Erhktn
                    ben bugun amarok araca bi zenon uygulaması yaptırdım ınsıgnıdan tek farkı ılk yaptıgı ıslemı yapmıyor o kadar ama gayet güzel aydınlatma saglıyor uygun olarak tavısye ederım
                    arkadasımda cc ye yaptırdı o da gayet memnun.yanlısım varsa düzeltın lütfen. aracın hızlanmasına göre aydınlatma menzılını kendı ayarlıyodu degılmı. yanlıs gözlemlemedıysem şayet uzun yol giderken sürücüyü uzun kısa hüzmesi derdinden kurtarıyo.

Yorum

Sonradan yapılan Bi-xenon farlar ile insignia ya da astra j de kullanılan AFL sistemi bambaşkadır..Hatta AFL(+) ..Daha doğrusu insignia daki far sistemi bi-xenondan ibaret değildir yeni megane larda da bi-xenon ve direksiyona göre hareket eden farlar var..Ancak bunlar yine insignia AFL+ sinden çok ilkel..Örneğin köşe lambası yok,otoban farı yok,uzun far asistanı yok vs vs...Yeni model Mercedes C serilerinde örneğin, statik köşe lambası ile yine direksiyona göre hareket eden kısa hüzmeli far ve otomatik uzun far asistanı var..Bu da insignia AFL+ si yanında ilkel kalıyor..Bunları neden söylüyorum, opelin kullandığı sistem çok daha kompleks...Yani sizin hızınız,varsa sürüş modları(örn tour ya da sport),direksiyon açısı,seçilen vites vs gibi etmenler sürekli hesaplanarak sürücü için en uygun görüş sağlanır..
                      İnsignia Cosmo 1.6 Turbo Flexride + Infınıty + 19'' + Şerit Takip + DVD800 + Buzdolabı + Sunroof +LPG

Yorum

afl candır gerisi yalandır. kullanmayan zevkini tatmayan anlamaz. başka arabaya bindimmi vallahi arıyorum. böyle bir rahatlık yok. geceyi gündüz yapıyor namussuz haha ha tabi birde ledlerin kattığı güzellik var. var da var pray
                        2012 1.4t beyaz/bej+edition elegance+yeni stil paket(18"+afl+bluetooth)+necvox

Yorum

bence AFL far modifiye değil bir opsiyondur. Tamamiyle sürücünün görüş açısını arttırmaktadır. Özellikle virajda dönen farlardan ve yan aydınlatmalardan oldukça memnunum. Temmuz 2013 den beri kullanıyorum. uzun far asistanıyla da şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadım. her zaman gerektiği yerde tepki verdiğini düşünüyorum.
                          YsfzybckR   - #Gezi   V 1881

Yorum

bu konuda bir sorum olacaktı..insignia 1.6 sidi cosmo aracımı aldığımda menüden ayarlar kısmında aydınlatma da bir akıllı far dağıtımı birde viraj aydınlatma secenekleri mevcuttu..ben akıllı far dağıtımını sectim fakat bu iki şıkkın ne anlama geldiğini yazarsanız sevineceğim..bu konuda ki cahilliğimi de hoş görün arkadaşlar...saygılar..

Yorum

kitapçıkta yazmıyormu
                              2015 leon fr

Yorum

kitapçığa baktım ama göremedim hocam

Yorum

İşleniyor...
                                X