Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hangi donanım hangi motor ?

Collapse
X

• Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
new posts

• hangi donanım hangi motor ?

arkadaşlar yeni bir araç alma arafesindeyim ve aklımda şu an 2 araç var 1.sırada insignia 2 olarakta yeni jetta

şimdi insignia için dşüncelerım güzel görüntü bol donanım vs vs.. motor olarak 1.6t düşünüyorum sebebine gelince 1.4 motorda cosmo donanım olmaması 2.0d nin fiyatının fazla olması ...

jetta ise 1.4 tsı dsg olacak comfortlıne veya hınglıne donanım olur.. yada 1.6 dizel alıp gaza dilediğimce asılmak

insignia 1.6t cosmo 66.500 tl
    insignia 1.4t editıon elegance 61.000 tl

JETTA 1.4 TSI 122 PS Tiptr. DSG Comfortline 57.100
    JETTA 1.6 TDI 105 PS Tiptr. DSG Comfortline 66.400

sizce hangini tercih etmeliyim diye saçma bir soru soracağım opel forumunda

bu arada acaba 1.6t cosmonun yakıt tuketımı beni uzermı ?.... lpg taktırsam nasıl sorun yaşarım.... cevaplarınız için teşekkur ederım..

Ynt: hangi donanım hangi motor ?

Oncelikle tartismasiz İNSİGNİA.... Ben Jetta ile arasinda tereddut bile olmamasi gerektigini dusunuyorum. İkincisi 1.6 da olsa 1.4 de olsa fark emez .Ancak donanim ve performans derdimiz varsa 1.6 . Ucuncusu lpgyi unutun. Dorduncusu ne kadar basarsaniz o kadar yakarsiniz....YAni performan yaktirir basmamak kazandirir....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: trabzon61
      Oncelikle tartismasiz İNSİGNİA.... Ben Jetta ile arasinda tereddut bile olmamasi gerektigini dusunuyorum. İkincisi 1.6 da olsa 1.4 de olsa fark emez .Ancak donanim ve performans derdimiz varsa 1.6 . Ucuncusu lpgyi unutun. Dorduncusu ne kadar basarsaniz o kadar yakarsiniz....YAni performan yaktirir basmamak kazandirir....
      +1905

Utku abinin yazdıklarına aynen katılıyorum..

ayrıca Jetta ile İnsignia aynı segment araçlar değiller ama ne yazıkki Opel in saçma fiyat politikası güzelim arabayı C segmentine indirgiyor..

bence tartışmasız INSIGNIA

INSIGNIA Cosmo 2010 1.6 Turbo + DVD800 Navi.

Yorum

tabiki insignia ama yakıt sıkıntı olur diyorsanız aklınızın ucundan bile geçirmeyin derim jettanın yakıt değerleri iyi 105 beygirde az bir güç değil sonuçta o kasaya
        lpg konusuysa tam bi muamma
        2009 1.6T Cosmo-Nar Kırmızı-Flexride-DVD800 navi-Park Assist-Tam Deri Spor Koltuklar-Llumar film

Yorum

yorumlar için teşekkur ederım herkese 1.6 lar ortalama kullanımda ne yakar mesela ben scirocco ile 8 lt felan yakıyorum..

bu arada opelın genel kronıc sorunları olur sanırım ınsigniada debriyaj sorunu varmış balatayı sıyırıyormus acaba doğrumu.. yada farklı bir sıkıntı yaşarmıyım

Yorum

Bu araba dunya uzerindeki en sorunsuz araba. Çiktigi sene 1. Oldu daha sonra ise 2. Kronik nerdeyse hicbir sorunu yok. Baski alata sorunu nerdeyse artik hic konusulan bir konu degil. Yakit icin ise size ait 8.5 litre ile 14 litre arasinda degisen bir marj var. Yani siz seciyorsunuz....Bu araba scirocco degil. Biri d sinifi biri c sinifi .Aralarinda 300 kg kadar fark var...Bunu dikkate alin...

Yorum

keyif almak için araba kullanıyorsanız insignia cosmo.
              sokakta gördügünüz 10 arabanın 5 işinden hızlı oldugunuzu bilmek istiyosanız 1.4 turbo
              7-8 ınden hızlı oldugunu bilmek ve yaşamak istiyosanız 1.6 turbo.

araba sizin için sadece "ihtiyaçların giderilmesi için uretilmiş bir ulaştırma unsuru ise" jetta 1.6 tdi.
              ayrıca dizel otomatik dışında diğer jetta seceneğini direk eleyin bence. insignialar bu fiyat iken benzinli bir jettaya o fiyatı vermek bence anlamsız.
              Jetta 1.4 TSI 170

Yorum

Bence; öncelikle iki araç farklı sınıftan, ekonomik , yumuşak karakterli , ikinci eli güçlü olsun dıyorsanız kesinlikle jetta
                Ama yok agresif , biraz sert, donanımı bol olsun, performansı benim icin bir adım onde , ikinci eldeki deger kaybı ve tüketimi çok önemli değil ben zevk almak istiyorum dıyorsanız iste o zaman İNSİGNİA

Bir zamanlar 1.6 CDTİ 136 hp Flexride, ÇG2, Sunroof , Ergonomik PerforjeSpor Deri koltuklar, Bose 19" jant
                Şimdi F30 Modernline Sunroof

Yorum

O sorun 1.6 lt 115 hp motorlarda oldu opel türkiye artık türkiyeye getirmiyor 1.6 180 hp alırsanız unutmayınki çoğu 2.0 lt araçta dahil kolay kolay geçemeyeceğiniz araç yok performansı çıkardığı sesi harika Diğer Kronik sorunlara gelirsek Siz bu güne kadar yaşamamış olabilirsiniz fakat vw de çok sorunlu bir marka yani ototmobil elektronik şans işi ama % 98 oranında sorunsuz bir araç insignia zaten bu fiyata bu güçte bu kasa bir araca sahip olmak çok zor bu sadece türkiyeye özgü bir durum isterseniz araştırın örneğin almanyada İNSİGNİA passattan daha pahalı bir araç...zaten insigniayı seçerseniz herhangi biryere aracınızı park ettiğinizde karşısına geçin ve insanların nasıl hayran gözlerle izlediklerini görün yakıtına gelince şuan benim ortalamam aracım 14000 km de 10.4 ve hepsi şehir içi bu performansta olmayan çoğu araca bakın bmw si toyotası passatı şehir içi 10 lt nin altına düşmüyor. Unutmayınki İnsignia yı seçerseniz Altınızda Bir Canavar Olacak...Jettayı bu klasmana sokmanız bile bence hata...Saygılar

Orjinal yazı sahibi: serdar37
                  yorumlar için teşekkur ederım herkese 1.6 lar ortalama kullanımda ne yakar mesela ben scirocco ile 8 lt felan yakıyorum..

bu arada opelın genel kronıc sorunları olur sanırım ınsigniada debriyaj sorunu varmış balatayı sıyırıyormus acaba doğrumu.. yada farklı bir sıkıntı yaşarmıyım
                  '' Ya Ganiyy, Ya Muğni... ''
                  '' Melik-i Muktedirsin Ya ALLAH ''

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sefirist
                    O sorun 1.6 lt 115 hp motorlarda oldu opel türkiye artık türkiyeye getirmiyor 1.6 180 hp alırsanız unutmayınki çoğu 2.0 lt araçta dahil kolay kolay geçemeyeceğiniz araç yok performansı çıkardığı sesi harika Diğer Kronik sorunlara gelirsek Siz bu güne kadar yaşamamış olabilirsiniz fakat vw de çok sorunlu bir marka yani ototmobil elektronik şans işi ama % 98 oranında sorunsuz bir araç insignia zaten bu fiyata bu güçte bu kasa bir araca sahip olmak çok zor bu sadece türkiyeye özgü bir durum isterseniz araştırın örneğin almanyada İNSİGNİA passattan daha pahalı bir araç...zaten insigniayı seçerseniz herhangi biryere aracınızı park ettiğinizde karşısına geçin ve insanların nasıl hayran gözlerle izlediklerini görün yakıtına gelince şuan benim ortalamam aracım 14000 km de 10.4 ve hepsi şehir içi bu performansta olmayan çoğu araca bakın bmw si toyotası passatı şehir içi 10 lt nin altına düşmüyor. Unutmayınki İnsignia yı seçerseniz Altınızda Bir Canavar Olacak...Jettayı bu klasmana sokmanız bile bence hata...Saygılar

Orjinal yazı sahibi: serdar37

Cok açıklayıcı oldu teşekkür ederim

Yorum

Serdar abi aynı şeyi bizde çok düşündük hatta 1,6 dizel jettaya yazıldık ama taa 7-8 ay sonrasına gün verdiler bizde birdaha düşünüp İnsignia almaya karar verdik,karar tabiki senin ama İNSİGNİA alırsan kesinlikle pişman olmazsın genel olarak gerçi 1,6t de yakıt biraz üzebilir seni ama Senin tercihin bu .Bide İnsignia alacaksan kesinlikle cosmo almaya çalış aracın zevki cosmoda yaşanıyo AFL yeter yav
                      2011 2.0 cdti 160 hp cosmo~DVD 800~rear  camera~sunroof~18'

Yorum

tabiki insignia; 1,4 lerde cosmo donanımla en büyük fark AFL onuda yeni stil paketi ile çözersiniz..

yakıt olarakda 1,4 ile 8 lt. lerde kullanan arkadaşlar var (ben daha o değerleri göremedim ama kolay kolayda göremem gibi )
                        2012 İNSİGNİA 1.4T***Karbon Siyah***18" Jant***Cyclone DVD***JBL Ses Sistemi

Yorum

İşleniyor...
                        X